Vasastan

Döbelnsgatan 52, 7 tr

Magisk utsikt över takåsarna, perfekt planlösning och ytor i toppskick. Högt läge och modern bekvämlighet.

Adress

Döbelnsgatan 52, 7 tr

Rum

2

Slutpris

3 530 000 kr

Avgift

1 347 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 32 ljusa och välplanerade kvm med fantastisk utsikt. Gigantiskt fönsterparti, vackert ekgolv och vitmålade väggar och snickerier. Välkomnande hall med garderob, utmärkt kök med öppen planlösning mot det lättmöblerade vardagsrummet. Sovrumsdel med plats för dubbelsäng och ytbesparande skjutdörrar mot vardagsrummet. Stambytt badrum (2013) i toppskick. Lägenheten är en 1,5:a men har funktionen av 2 r o k.

– Lägenheten renoverades genomgående 2010 (badrummet 2013), ett massivt ekgolv lades in, skjutdörrar till sovrummet, nytt kök och samtliga väggar, tak och snickerier målades.

– Välkomnande hall med klinkergolv och infälld belysning via spotlights. Bra förvaring i stor garderob med skjutdörrar.
– Snyggt badrum (2013) med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, vägghängd wc, handfat och tvätt- och torkmaskin (2016). Infälld belysning via spotlights.
– Utmärkt kök från HTH (2010) med gott om skåp och bra arbetsytor. Induktionshäll, kombinerad varmluftsugn och micro, fläkt samt kyl, frys och diskmaskin.
– Sovrum med plats för en stor dubbelsäng.
– Lättmöblerat vardagsrum med gigantiskt ljusinsläpp och vackert trägolv. Ogenerad utsikt över takåsarna.
-Klädkammare med god förvaring upplyst med spotlight.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 1 347 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsel 200 kr, hemförsäkring 100 kr. Beräknad kostnad för förmånsvärde ca 400 kr/månad.

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1963

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. I fastigheten finns det även bastu, cykelrum och gemensamma takterrasser. Fin tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare och stort torkrum. Bastu med relax kommer att färdigställas under 2016. Fin gemensam innergård. Stor hiss med plats för barnvagn. I föreningen finns det tre takterrasser med fantastisk utsikt över Stockholm. Finns även bord och stolar att låna för den som vill ha tillställning.

Lägenhetsnummer: 1702 – 520702

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 7 av 8.

Parkering/Bilplats: Föreningen har garageplatser som medlemmar kan hyra (separat kö).

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 108 bostadsrätter, 4 hyresrätter, 35 affärslokaler och 120 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö, kostnad 1200 alt. 1400 kr månad.
Under 2004 Renoverades fasaden mot gården Tulegatan.
– 2005 genomfördes en separation av fjärrvärmesystemet som tidigare delades med grannfastigheten. Samtidigt byttes föreningens fjärrvärmeväxlare som sänkte uppvärmningskostnaderna. Successivt har därefter lokalerna fått nya ventilationssystem med återvinning av värme.
– Under 2009 byttes hissarna ut och entréerna renoverades.
– Under 2010 genomfördes ommålningar i gemensamma utrymmen på varje plan, trapphus samt garage.
– Under 2011 byggdes tre terrasser, vilket möjliggjort en av stadens bästa utsikter.
– Under 2012 genomfördes ett stambyte på Tulegatan 41.
– Under 2013 genomfördes stambyten på Döbelnsgatan 52 och 56, sophantering ändrades samt byte fasad och fönster på gatuplanen.
– Under 2014 genomfördes ett stambyte på Tulegatan 43 samt nedre delen av Tulegatan 41, investering i ett nytt skalskydd samt säkerhetssystem vid entréportar och målat yttertaken.
– Under 2015 upprättade föreningen en långsiktig underhållsplan och investerade i en ny innegård.
Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 30% på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Man får i regel en mycket låg månadsavgift. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För denna bostadsrätt har vi gjort beräkningen att kostnaden för förmånsvärdet blir ca 400 kr i månaden. Föreningens styrelse svarar gärna på frågor och har ytterligare information om beskattningen och har även mallar som underlättar vid deklaration.

Förening: Geten

TV: TV och Internetanslutning via bredband (fiber).

Sammanställning: Medlemmarna har tillgång till en fin gemensam innergård och tre takterrasser med fantastisk utsikt.

Utmärkt läge i Vasastan i det populära området ”Sibirien”. Här är det nära till all tänkbar och nödvändig service. I huset finns både SATS och World Class (World Class ger rabatt till boende i föreningen) och med endast ett par minuters promenad ligger Svartengrens, Sirap, Norra Brunn, Storstad, Bucco Nero, Café Nero, Jim & Jakob, Non Solo Bar, Bar Nombre, Marikas Dansstudio, simbasäng, Tre matbutiker, caféer o.s.v. Endast 10 minuters gångavstånd till såväl Stureplan och Stockholms City. Även nära till Vanadiskullen samt Hagaparken och Brunnsvikens härliga ströv- och naturomåden. I Hagaparken finns även en båt- och kajak-klubb. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar och närhet till tunnelbanans röda och gröna linje. Fiber-Internet och Com Hem finns i huset.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.