Sundbyberg - Duvbo

Tallbostigen 11, 1 tr

Sann 1920-talsdröm i unik och sagolikt fin villavåning belägen i Duvbos charmiga villaidyll. Suverän planlösning, burspråk och balkong i söder.

Adress

Tallbostigen 11, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 520 000 kr

Avgift

3 649 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Unikt tillfälle att förvärva en sann villadröm utöver det vanliga i vacker tvårummare belägen mitt i Duvbos charmiga villaidyll endast ett stenkast från Sundbyberg C. I klassisk 1920-talsfastighet, omgiven av grönskande trädgård med barnvänliga gräsytor, uteplatser med trädgårdsmöbler, grusgångar och planteringar, ligger denna fantastiska tvårummare om 64 kvm (upplevs som större) och 2 rum och kök med stor balkong i söder.

Lägenheten har varsamt, enhetligt och pietetsfullt totalrenoverats till absolut toppskick – allt gjort i genuin, men modern sekelskiftesstil i linje med husets byggår. Inget har här lämnats åt slumpen och smakfulla materialval av hög kvalitet i klassisk design, sober färgsättning samt massor av platsbyggda förvarings- och funktionslösningar ger maximal komfort och en hemtrevlig känsla.

Lägenheten är ytterst väldisponerad och har ett fritt gavelläge med fönster i tre väderstreck, strålande ljusinsläpp, balkong i söder och utsikt över den lummiga trädgården. Välkomnande tambur med golvvärme och plats för ytterkläder och skor leder till inre hall med gott rumssamband. Toppfräscht helkaklat badrum med golvvärme, rymlig duschhörna, WC och platsbyggd badrumsmöbel i mattlackad alm. ”Lantkök” som platsbyggts i klassisk stil och i linje med husets ursprung. Här finns platsbyggd inredning och förvaring i skåp ända upp till tak, bra arbetsytor, utrymme för matplats och komplett maskinell utrustning från Siemens, Bosch och Cylinda. Väggar inredda i pärlspont i sober kulör förhöjer intrycket ytterligare.

Underbart vardagsrum i ljust hörnläge med två stora och spröjsade fönsterpartier, varav ett vackert burspråk med vy över grönskan utanför. Vardagsrummet har rejäl takhöjd, snickerier och höga golvsocklar i sober grå kulör, en platsbyggd och elegant bokhylla samt fint parkettgolv. Rymligt sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, utgång via spröjsade glasdörrar till balkongen samt generös klädförvaring för två personer i platsbyggd garderobsvägg samt klädkammare.

Välkommen till Tallbostigen 11, ett boende för dig som drömmer om villa med egen trädgård men fortfarande vill bo med den bekvämlighet som en lägenhet ger.

– Välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor leder till inre hall med gott rumssamband. Klinkergolv med golvvärme. Höga golvsocklar.

– Toppfräscht helkaklat badrum, omsorgsfullt renoverat i stilsäkert utförande. Badrummet har klinkergolv med golvvärme, rymlig duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handfat och platsbyggd badrumsmöbel i mattlackad alm med inbyggd belysning och spegel. I övrigt finns handdukstork och ett fönster mot trädgården.

– Härligt ”lantkök” som platsbyggts i klassisk stil och i linje med husets ursprung. Här finns platsbyggd inredning och förvaring i skåp ända upp till tak, bra arbetsytor, infälld diskho i rostfritt stål, matplats för 4-6 personer och komplett maskinell utrustning från Siemens, Bosch och Cylinda. Väggar klädda i pärlspont och två stora fönsterpartier i dubbla vädersträck.

– Underbart vardagsrum i ljust hörnläge med två stora och spröjsade fönsterpartier, varav ett vackert burspråk med vy över grönskan utanför. Vardagsrummet har rejäl takhöjd, snickerier och höga golvsocklar i sober grå kulör, en platsbyggd och elegant bokhylla samt fint parkettgolv.

– Rymligt sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, utgång via spröjsade glasdörrar till balkongen samt generös klädförvaring för två personer i garderobsvägg samt en klädkammare som inretts med justerbara hyllplan.

– Via glasade dörrar med spröjs nås solig balkong i söder med rofyllt läge invid återvändsgatan och med vy över trädgården. Balkongen ger ett ljuvligt uterum med plats för bord och stolar.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 3 649 kr

Andel i föreningen: 20,25320 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga. Medlemmarna disponerar en gemensam trädgård med barnvänliga gräsytor, trädgårdsmöbler, grusgångar och planteringar. I trädgården finns även en förrådsbyggnad som bland annat används till cykelförvaring.

Lägenhetsnummer: 2 (1001)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3.

Energiförbrukning: 192 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Gratis parkering på omkringliggande villagator. Föreningen undersöker möjligheten att anlägga parkeringsplats på innergården för tre bilar. I övrigt kan man även parkera i och omkring flerbostadshusen i Sundbyberg samt hyra externa garage där.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Pilen 9 är en äkta förening och förvärvade 2010-06-15 fastigheten på Tallbostigen 11. Fastigheten byggdes 1928 och består av 5 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt (2:a 46 kvm).

Lägenhetsfördelning:
3 st 1 rum och kök.
2 st 2 rum och kök.
1 st 4 rum och kök.

Juridisk person accepteras inte som medlem vid förvärv för bostadsändamål. Delat ägandeskap kan accepteras.

Föreningens ekonomi är mycket god och den långfristiga skulden är endast ca 2,2 mkr. Som "dold" tillgång i föreningen finns den återstående hyresrätten om 46 kvm. I dagsläget finns inga planer på avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
1995: Genomgripande renovering av fastigheten med bl a byte av V/A-stammar, elstigare m.m.
2010: Målning av fasad.
2011: Större underhåll av trädgården.
2012: Upprustning tvättstuga.
2013: Installation av kodlås till entrédörren, OVK och upprättande av energideklaration.
2014: Dränering av husgrund, borttagning av asfalt runt huset, fällning av träd på fastighetens framsida samt byte av värmepump.
2015: Ommålning av trapphus.
2016: Stamspolning.

Inga större renoveringar planeras i dagsläget. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och gäller fram till 2025. Planen uppdateras fortlöpande.

Föreningen undersöker kostnaden att dra in fiberbredband i fastigheten och möjligheten att anlägga parkeringsplats på innergården för tre bilar.

Förening: Pilen 9

TV: Kabel-TV via antenn. Nuvarande innehavare använder Boxer med HD-kanaler för 269:-/mån.

Internet: Bredband och internet via telefonjacket. Nuvarande innehavare har bredband från Bredbandsbolaget till en kostnad om 409:-/mån. Föreningen undersöker nu via offertförfrågan kostnaden att dra in fiberbredband i fastigheten.

Sammanställning: Solig balkong i söder med rofyllt läge invid återvändsgatan och med vy över trädgården. Balkongen ger ljuvligt uterum med plats för bord och stolar.

Tallbostigen är en ostörd och lugn återvändsgata belägen i Duvbos idylliska, charmiga villakvarter. Här lever man med bekvämt promenadavstånd till Sundbybergs centrum med butiker, affärer, restauranger, caféer mm. På 15 minuters promenad når man T-bana, pendeltåg, fjärrtåg, flertalet busslinjer samt den nya Tvärbanan i Sundbyberg C. Än närmre ligger Duvbo T-bana (7 minuters promenad). Dessutom är det nära till promenad- och strövområdena kring Lötsjön och Råstasjön.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.