Stora Essingen

Eknäsvägen 4 B, 2 tr

Fantastiskt ljus och stilren tvåa med suverän planlösning och solig balkong i söder med sjöglimt. Rofyllt och idylliskt på Stora Essingen!

Adress

Eknäsvägen 4 B, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

2 385 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Med högt, härligt och strålande ljust läge i fastighet från 1940-talet finns denna underbara lägenhet om två rum och kök i mycket gott skick. Lägenheten erbjuder en ljus och genomgående planlösning där 44 optimala kvm utnyttjas på bästa sätt får både en och två personer. Den har på senare tid renoverats i stilsäkert utförande med sober färgsättning och genomgående nyslipad och oljad stavparkett. Här finns ett vardagsrum med utgång till solig balkong i högt fritt söderläge. Från balkongen har man även visst glimt mot vattnet, framför allt om höst, vinter och vår. Sovrum med plats för dubbelsäng. Fräscht helkaklat och stambytt badrum med badkar. Stilrent och välutrustat kök i vitt med matplats för tre-fyra personer. Köket har delvis renoverats under 2015 med bl a nya luckor.

Lev och njut på mysiga Stora Essingen med dess rofyllda och idylliska boendemiljö invid Mälaren med direkt närhet till bad- och båtbryggor samt promenadstråk längs vattnet. På Stora Essingen känns det verkligen som du bor i den lilla staden, men ändå nära pulsen i Stockholms innerstad. På någon minuts promenad nås 1:ans buss som tar dig in till Fridhemsplan samt även till tvärbanan. Du har även tillgång till matbutik, restauranger m.m. För dig med bil så är det gratis parkering på hela ön. Varmt välkommen på visning!

– Välkomnande hall med stengolv, plats för avhängning och stilig vägg i glasbetong mot köket. Hallen ansluter på trevligt sätt med både kök, badrum och vardagsrum.

– Stilrent kök i högblankt vitt med bra disponeringslösningar, förvaring och maskinell utrustning i rostfritt såsom gashäll, varmluftsugn och fläktkåpa samt integrerad kyl, frys och diskmaskin (ny från 2014). Köket har matplats för fyra personer, spotlights i taket och bra arbetsyta med bänkskiva i oljad ek och glasmosik på väggen ovan. Nya skåpluckor har monterats 2015.

– Fräscht badrum från 2005/2006 (renoverades i samband med att stambyte utfördes i fastigheten) med helkaklade väggar och klinker på golv med golvvärme. Badrummet har badkar, handfat med komod och infälld spegel ovan, badrumsskåp från Norrgavel, toalett, handdukstork och infällda spotlights i tak.

– Bra disponerat sovrum med plats för dubbelsäng, god förvaring i garderober, nyslipad och oljad stavparkett, ljusa väggar och tak samt ett fönster i söder.

– Härligt lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och arbetsbord. Vardagsrummet har ljusa väggar och tak, nyslipad och oljad stavparkett samt utgång till den soliga balkongen med trätrall, plats för två stolar och ett bord samt härlig utsikt med viss glimt mot vattnet, framför allt om höst, vinter och vår.

Pris: 2 595 000 kr

Månadsavgift: 2 385 kr

Andel i föreningen: 2,60000 %

Byggår: 1942

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns två cykelförråd, källarförråd, tvättstuga, en gemensamhetslokal och ett pingis-/träningsrum.

Renoveringar: Välskött fastighet från 1942 där bl a stammar och elstigar byttes 2005-2006.

Lägenhetsnummer: 244 (1202)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 97 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: På gatan är det gratis att parkera.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vridmaskinen förvärvade fastighet 1983 och består av 32 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Föreningen är välskött med 6.500.000:- i långfristiga skulder och ca 525.000:- i omsättningsbara tillgångar. Inga beslut finns om avgiftsförändringar i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
2006: Rörstambyte samt elstambyte.
2008: Utvändig fönstermålning.
2010: Uppdatering av värmestystem.
2012: Renovering samt målning av trapphus, källare och tvättstugor. Installation av säkerhetsdörrar.
2014: Besikning av tak.

Kommande renoveringar:
Föreningen planerar att göra om på gården.

Hushållsel ca 200-250 kr/månad, hemförsäkring ca 100-150 kr/månad.

Förening: Brf Vridmaskinen 5 & 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Valfritt bredband går även att få via telefonjacket.

Välkommen till härlig Stora Essingen och en boendemiljö invid Mälarens glittrande vatten, badbryggor och dess trevliga promenadstråk längs vattnet. Med kort promenad når du Essingetorget med gott utbud av affärer, butiker, restauranger och caféer. Kommunikationerna är goda med buss nr 1 och tvärbanan. Här känns det som du bor i den lilla staden men ändå nära pulsen i Stockholms innerstad.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.