Solberga / Älvsjö

Folkparksvägen 174, plan 4

Stor solig balkong med milsvid utsikt utan insyn. Boende i toppklass! Fantastisk förening med pool, bastu, gym, festlokal, gästlgh & hobbyrum.

Adress

Folkparksvägen 174, plan 4

Rum

2

Slutpris

2 200 000 kr

Avgift

4 623 kr/mån

Boyta

67,5 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara ljusa och soliga bostad i högt vackert läge utan insyn. En bostad i toppskick med stor solig balkong. Fantastisk förening med pool, bastu, gym, festlokal, gästlägenheter och hobbyrum.

Gavellägenhet helt utan insyn med generösa fönsterpartier och fina parkettgolv. Exklusivt kök med rostfria vitvaror. Helkaklat stort badrum med uttag för tvättmaskin. Luftigt tyst sovrum. Stort vackert vardagsrum med enormt ljusinsläpp helt utan insyn i högt läge. Bra klädkammare. Här trivs man!

Välkomnande vit hall med parkettgolv som löper vidare in i hela bostaden. Stor garderobsvägg med skjutdörrar från golv till tak varav en i spegelglas. Inredning från ELFA. Säkerhetsdörr.

Fräscht helkaklat duschrum med ljusgråa väggar och grått klinkergolv från Höganäs. Komfortvärme i golvet. Duschväggar i klarglas, tvättställ med vit kommod under och spegelskåp med spotlights, allt från Svedbergs. Separata vita vägghängda skåp längs ena väggen med stor spegel ovanför. Förberett för tvättmaskin.

Soligt vardagsrum i gavelläge med ekparkett och ljusa väggar. Flera generösa fönster mot den stora inglasade balkongen i sydvästläge. Sol från förmiddag till kväll, högt vackert läge och utan insyn.

Exklusivt öppet Myresjökök i vinkel. Kyl/frys, inbyggd mikro, induktionshäll i rostfritt stål, vit diskmaskin, allt från Bosch. Grått högblankt kakel ovan bänkskiva i mörk laminat. Spotlights under överskåpen med dimmer. Bra arbetsytor och flera fönster i två väderstreck som ger vackert ljusinsläpp. Matplats för ca 6 personer.

Bra rymlig klädkammare med två garderober. Plats för kontor.

Stort sovrum i grått med plats för dubbelsäng. Ekparkett och fönster utan insyn.

Pris: 1 995 000 kr

Månadsavgift: 4 623 kr

Andel i föreningen: 1,39920 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Byggår: 2007

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd i port nr 164 finns. Unik förening med fantastisk service till medlemmarna såsom pool, gym, bastu, gästlägenheter (300 kr/dygn inklusive garageplats), festlokal med kök, tvättstugor, cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum/snickarbod Trådlöst nätverk i festlokal, gästlägenheter och gym. Tvättstuga, pool, festlokal och bastu kan bokas smidigt via internet.

Lägenhetsnummer: 5074 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 82 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garageplatser (42 st) finns att hyra för 900 kr/månad. Det är kö just nu med 2 st i kön. Apcoa Parkering tfn 08-55630670. Det går även att korttidsparkera (mot betalning) samt parkera gratis på omkringliggande gator.

Allmänt om föreningen: Brf Avenboken 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Brf Avenboken är en av tre bostadsrättsföreningar i Solberga Gård. Föreningen består av 60 lägenheter fördelade på tre hus, 2 punkthus och ett gårdshus. Föreningen bildades 2006 och i mars 2007 flyttade de första medlemmarna in.

Förening: Brf Avenboken 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 60

TV: Kabel-TV (basutbud)

Internet: Bredband 100 mbit (leverantör Ownit) ingår i avgiften.

Solberga Gård är beläget invid Solbergaskogen med stor tillgång till rekreation och fritidsupplevelser. Älvsjö Centrum, gångavstånd ca 5 min, erbjuder ett mycket gott serviceutbud i form av två gym (SATS och P&T), post, bank, apotek, konditorier, vårdcentral, livsmedelsbutiker samt diverse restauranger. Kommunikationerna från Älvsjö är utmärkta, se rubriken ”Kommunikationer” nedan. Närheten till ett flertal daghem, skolor och lekplatser gör dessutom området mycket barnanpassat.

Info från föreningens hemsida:

Älvsjötrakten är en gammal kulturbygd. Här finns en av stadens äldsta byggnader, Brännkyrka kyrka från 1100-talet. I kyrkan finns ett modernt altarkors gjort av Bertil Vallien, en av Sveriges främsta glaskonstnärer. Årstafrun ligger begravd här.

I Solbergaskogen finns gamla järnåldersgravar och en stor vandringsled (Götalandsvägen) gick förbi här där Gustav Vasa lär ska ha vandrat en gång i tiden.

Fram till 1900-talets början utgjorde området ett typiskt jordbrukslandskap, med stora sätesgårdar som Långbro, Älvsjö och Örby slott, med anor från 1500- och 1600-talen.

Älvsjö är Stockholms grönaste stadsdelsområde och omfattar stadsdelarna Herrängen, Långbro, Långsjö, Älvsjö, Solberga, Örby Slott och Liseberg.

I stadsdelsområdet bor 3 % av Stockholms stads befolkning det vill säga ca 22.000 personer. Många bor i villor eller radhus.

Älvsjö centrum håller på att omvandlas till en sammanhållen stadsmiljö med en blandning av bostäder, service och arbetsplatser. Ett nytt ”resecentrum”, som kopplar samman spårtrafik med vägburen trafik är under uppbyggnad.

Kommunikationer

Älvsjö Centrum är en knytpunkt för kollektivtrafiken med pendeltågsstation och bussterminal. Till centralen är restiden endast 8-10 minuter. Busshållplatser finns även på Folkparksvägen med buss 142 mot Telefonplan (T-bana) och Götalandsvägen med buss 143 mot Liljeholmen och buss144 mot Gullmarsplan/Fruängen..

Du kan numera enkelt ta dig både till Arlanda flygplats med hjälp av pendeltåget till Uppsala. Vanlig SL-biljett gäller, men vid framkomsten till Arlanda får du betala en avgift för att komma in på själva flygplatsområdet.

Rekreation

Precis norr bostadsområdet ligger Solbergaskogen, en mindre skog med promenadvägar och i mitten av skogen finns en stor lekpark, Kristallparken, där det finns möjlighet för alla åldersgrupper att hitta något som passar dem.

Cirka en kilometer söderut efter tågsrälsen ligger Älvsjöskogen där det bland annat finns motionsspår. Motionsspåren är 3,8 km och 1,8 km långa varav det kortare har belysning. Lämplig start är i slutet av Herr Göstas väg vid Älvsjö gamla bollplan. Rastplatser finns utefter spåren. På vintern görs spåren i ordning för skidåkning. Skogen har en för Stockholmsförhållanden ovanlig vildmarkskaraktär. Tillsammans med Sätraskogens naturreservat utgör Älvsjöskogen ett av Söderorts viktigaste rekreationsområden för skogsupplevelser.

Tre kilometer söderut på gränsen mellan Stockholm och Huddinge kommun ligger Långsjön. Det är en vacker insjö med badplatser och möjlighet till sportfiske. Sommartid finns det kiosk och restaurang vid badet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.