Södermalm - Mariaberget

Bellmansgatan 19, 1 tr. ö.g.

Vackert 1800-tal i rofyllt gårdsläge, kakelugn och franskt lantkök! Eftersökt boende på Bellmansgatan!

Adress

Bellmansgatan 19, 1 tr. ö.g.

Rum

2

Slutpris

3 130 000 kr

Avgift

2 248 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i de pittoreska kulturkvarteren kring, Kvarnberget, Mariaberget och Mariatorget! På attraktiva Bellmansgatan, i ostört läge i hjärtat av stadsdelen men ändå invid pulsen på Södermalm, finns denna pärla till bostad. Lägenheten är rofyllt belägen mot härliga innergårdar i fastighet anno 1896. Ljus, genomgående och utmärkt planlösning där vackra tidsenliga detaljer bevaras såsom trägolv, högt till tak, spegelmönstrade snickerier och fungerande kakelugn. Köket är nyrenoverat och smakfullt inrett med känsla av franskt lantkök med tillhörande matplats, rejält sovrum, toppfräscht duschrum och separat WC samt vardagsrum med kakelugnen och två fönster. Härifrån kommer balkongen att kunna byggas! Här kommer ni verkligen att trivas!

– Hall med plats för avhängning, trägolv och ljust målade väggar och tak. Hallen har gott rumssamband.

– Kök som smakfullt renoverats 2007 med härlig känsla och karaktär av ett franskt lantkök. Här finns öppna hyllor för smart förvaring, bra arbetsytor, väggar med pärlspont, trägolv, högt till tak och matplats vid fönster mot gården. Köket har kyl och frys i rostfritt från 2009 samt spis, fläkt och integrerad diskmaskin.

– Toppfräscht helkaklat duschrum med klinkergolv och golvvärme samt toppfräsch helkaklad separat WC med klinkergolv och golvvärme, toalett, handfat med infälld spegel ovan och vägghyllor för förvaring. Både dusch och WC renoverades 2004.

– Rejält sovrum med trägolv, fönster med djup spegelmönstrad nisch och plats för både dubbelsäng och garderober.

– Härligt och rymligt vardagsrum med trägolv och ljusa väggar och tak, fungerande kakelugn och två fönster med djupa spegelmönstrade nischer. Härifrån kommer en blivande balkong att kunna byggas.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 2 248 kr

Andel i föreningen: 1,52470 %

Byggår: 1896

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal och ett stort vindsförråd. Föreningen har en fantastiskt fin innergård med trädgårdsmöbler och grönska. Städning i trapphusen görs av medlemmarna själv efter löpande schema.

Lägenhetsnummer: 2011

Hiss: Nej

Våning: 1

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreingen Paris 11, 12 & 13 består av 54 lägenheter, varav 1 är en återstående hyresrätt.

Förening: Brf Paris 11, 12, 13

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Föreningen planerar att bygga balkonger och bygglov för detta finns. Balkongen kommer kunna byggas från vardagsrummet.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren. Rofyllt läge på Bellmansgatan ett stenkast från Mariatorget, Mosebacke, Slussen och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset bl a är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. T-bana (Slussen och Mariatorget) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.