Södermalm - Mariaberget

Brännkyrkagatan 38, 3 tr

Drömläge invid Mariabergets topp! Hörnlägenhet, högst upp, med kakelugn och sagolik charm!

Adress

Brännkyrkagatan 38, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 800 000 kr

Avgift

1 663 kr/mån

Boyta

43,3 kvmOm bostaden

Välkommen till Brännkyrkagatan 38 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen! Kom och känn historiens vingslag i denna unika boendemiljö bland kullerstensgator och de pittoreska kulturkvarteren invid Mariabergets topp. På tredje och det ordinarie högsta våningsplanet i fastighet anno 1884 (förråd ovanför och endast en vindsvåning snett ovanför lägenheten), finns denna mysiga hörnlägenhet med kakelugn och ljuvlig känsla. Mysig planlösning med vardagsrum som ger plats för soffa och matbord. Här finns den vackra kakelugnen. Stort sovrum med två fönsterpartier och plats för rejäl dubbelsäng och garderober eller dylikt längs med väggarna. Arbetskök med bra förvaring, maskiner i rostfri design och fönster med takåsvy. Nyrenoverat (2007) och helkaklat badrum med dusch. Ett drömboende vi tror ni väntat på!

OBS! Föreningen är skuldfri!

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare.

– Fräscht helkaklat badrum, nyrenoverat 2007, med klinkergolv och golvvärme, dusch, WC, handfat på kommod, badrumsskåp med belysning, handdukstork samt infällda spotlights i taket.

– Vardagsrum med fungerande kakelugn och plats för soffa och matbord för 4-6 personer.

– Inre hallpassage med tre garderober. Trägolv.

– Ljuvligt sovrum med två fönsterpartier och plats för rejäl dubbelsäng samt garderober längs med vägg.

– Arbetskök med skåp och öppna väggfasta hyllor för förvaring. Kyl och frys (2008), spis och fläkt (2009) i rostfri design. Svartvitrutigt linoleumgolv. Fönsterparti med vy mot takåsar.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 1 663 kr

Andel i föreningen: 6,63790 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, tvättstuga och ett vindsförråd direkt ovanför lägenheten. Innergård med planteringar, trädgårdsbänkar och bord samt en sandlåda.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar är bytta samt taken renoverades 1980. Trapphus renoverades 1995. Tvättstugan 2009. Fasadrenovering och fönster målades 2010.

Lägenhetsnummer: 6 (1401)

Hiss: Nej

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kattryggen 14 förvärvade fastigheten med adress Brännkyrkagatan 38 år 1985. Föreningen består av 10 lägenheter.

Förening: Brf Kattryggen 14

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren vid Mariaberget och Mariatorget. Rofyllt läge på Brännkyrkagatan nära Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig och ett stenkast från Mosebacke och Slussen. T-bana (Slussen och Medborgarplatsen) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.