Södermalm - Maria

Bellmansgatan 32, 1 tr

Vackert 1800-tal på attraktiva Bellmansgatan! Unik bostad i två etage, som ett eget litet hus på gården!

Adress

Bellmansgatan 32, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 025 000 kr

Avgift

2 090 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till denna unika lägenhet i två etage med fantastiskt läge på Södermalm. Här på Bellmansgatan 32 i ostört läge i hjärtat av stadsdelen, är denna pärla till bostad med underbar karaktär, belägen. Känslan av att bo i ett eget litet hus på gården är här mycket påtaglig! Vackert och klassiskt 1880-tal bevaras såsom spegelmönstrade dörrar och snickerier, högt till tak, breda furutiljor, väggpanel och en fungerande kakelugn. Planlösningen är mycket trivsam och flödar av ljus från stora fönster i väster. På entréplanet välkomnas du av en hall som ansluter till ett toppfräscht och stilrent badrum. Här finns ett utmärkt sovrum och ett vardagsrum med kakelugn och en trappa ned till köket. Köket, som en gång var husets portvaktsbostad, är väl tilltaget med matplats för många och ligger i höjd med föreningens trädgårdslika innergård….ja, kort och gott, denna bostad måste ni verkligen se och uppleva!

Skuldfri och välskött bostadsrättsförening!

ÖVRE PLAN:

– Välkomnande hall med trägolv, högt till tak, plats för avhängning vid klädhängare samt förvaring väggfasta skåp.

– Toppfräscht helkaklat badrum från 2004 i stilren snygg design. Badrummet har vitt kakel på vägg och svart klinker på golv med golvvärme. Infällda spotlights i tak, handdukstork, toalett, handfat och en väggnisch med hyllor för smart förvaring.

– Härligt, luftigt och flödande ljust vardagsrum med två stora fönster i väster med djup spegelmönstrad nisch och vy mot gårdshusets takås. Vardagsrummet är lättmöblerat med högt till tak och plats för soffa och TV-möbel. Här finns en vacker fungerande kakelugn, trägolv, väggpanel, en klädkammare och en trappa som leder ned till köket.

– Intill vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns ett fönster mot gården med djup och spegelmönstrad nisch, trägolv och ljust målade väggar och tak.

NEDRE PLAN:

– Via trappa från vardagsrummet nås lägenhetens väl tilltagna sällskapskök med karaktären och känslan av ett riktigt ”lantkök”. Köket var tidigare fastighetens portvaktsbostad och ligger i linje med föreningens trädgårdslika innergård. Här finns generösa arbets- och förvaringsytor med gott om skåp och bevarat serveringsskåp i original, kyl och frys, spishällar och varmluftsugn i rostfritt samt en diskmaskin.

Pris: 2 490 000 kr

Månadsavgift: 2 090 kr

Byggår: 1884

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, samlingslokal/festlokal, stort källarförråd och en tvättstuga som är belägen på innergården med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Fantastisk och trädgårdslik innergård med planteringar, sittgrupper och plats för cyklar.

Renoveringar: Välskött och stambytt fastighet anno 1884.

Lägenhetsnummer: 111

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 4

Allmänt om föreningen: Brf Småland 4 & 5 förvärvade fastigheterna på Bellmansgatan 32 och 34 år 1979 och består av 26 lägenheter. Föreningen är helt skuldfri och har omsättningsbara tillgångar (kassa, bank m.m) på ca 1.200.000:- per 2008-12-31. Föreningens ekonomi har stärkts rejält av bl a vindsförsäljningar i 32:an och 34:an.

Förening: Brf Småland 4 & 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Attraktivt soligt läge på tyst återvändsgata i de eftersökta kulturkvarteren på Södermalm. Rofyllt läge på Bellmansgatan nära Mariatorget och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset bl a är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig och ett stenkast från Mariatorget, Mosebacke och Slussen. T-bana (Slussen och Mariatorget) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.