Södermalm - Högalid

Hornsgatan 149, 3 tr

DENNA LÄGENHET ÄR SÅLD, ALLA VISNINGAR ÄR INSTÄLLDA

Adress

Hornsgatan 149, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

3 846 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt boende om 65 välplanerade kvm i fastighet anno 1931. Denna genomgående lägenhet med stora fönster flödar av ljus och rymd. Detaljer såsom fiskbensparkett, högt i tak och spegeldörrar ger denna lägenhet dess särskilda karaktär och känslan av ett riktigt hem. Härligt vardagsrum, kök med matplats som även kan disponeras som barnrum, ljust sovrum med utgång till balkong och rymlig möblerbar hall. Här bor du precis invid Hornstull som de senaste åren blommat upp och blivit ett av Södermalms trendigaste områden. Precis runt knuten ligger Långholmen med sitt populära bad och otaliga promenadstråk. Mångfacetterat utbud av restauranger, caféer och butiker. Området kombinerar verkligen det bästa av myllrande storstad och vacker natur!

Lägenheten disponeras enligt följande;
HALL — Rymlig hall i vinkel som sammanbinder lägenhetens olika utrymmen med varandra. Du välkomnas av en mindre hall med plats för avhängning som sedan öppnar upp mot en större möblerbar hall mellan kök och vardagsrum. Här finns gott om plats för förvaring i två inbyggda garderober samt plats för externa garderober eller arbetshörna. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

KÖK — Charmigt och funktionellt kök med separat matplats som även kan användas som ett mindre sovrum. Vita köks- och skafferidörrar och ljust grönt kakel över arbetsbänk. Trägolv och vitmålade väggar. Kombinerad spis/ugn och kyl/frys från Electrolux. Fönster mot innergården.

VARDAGSRUM — Det trevliga vardagsrummet har gott om plats för umgänge. Fönster mot Hornsgatans västligaste del mot vattnet som inte störs av Hornsgatans övriga trafik. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM — Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i form av en inbyggd garderob och två stora klädkammare varav en med ett litet fönster som även kan disponeras som en liten barnkammare eller som ett litet arbetsrum. Stora fönster och utgång till balkong mot den lugna innergården i sydvästligt läge. Här kan man sitta på sommaren och blicka ut över ett fantastiskt blommande kastanjeträd som gör att balkongen i princip är helt skyddad från insyn. Utsikt över vattnet vid Hornstulls Strand. Beiga tapeter och fiskbensparkett i sovrum och trätrall på balkongen.

BADRUM — Helkaklat badrum av ordinär storlek med badkar, tvättställ, WC, handdukstork och badrumsskåp. Plastmatta på golv

Pris: 2 700 000 kr

Månadsavgift: 3 846 kr

Andel i föreningen: 0,04917 %

Byggår: 1931

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga. Tvättstugan har totalrenoverats 2004 och består av två rum. I det ena finns två tvättmaskiner + torkskåp och mangel, i det andra en tvättmaskin och torktumlare. Inga problem med att få tider. Trevlig, inhägnad innergård med planteringar och enkelt möblemang finns. Trappor, trapphus och entré städas på entreprenad.

Renoveringar: – Rörstambyte, elstambyte 1986 – Nyinstallation hiss 2004, maskineriet utbytt – Renovering av balkonger 2004, rengöring och tätning – Nya balkonger 2007, 10 balkonger mot gården – Uppsättning av brandvarnare i samtliga lägenheter 2002 – Renovering av ventilationssystem 2004 – Byte till automatiskt ljus i källaren 2005 – Målning av källargolv 2006 – Stamspolning 2006 – Renovering trappuppgång 2002, målning av entré och trapphus – Takrenovering 2005, målning av södersida – Renovering tvättstuga 2002 – Fönsterrenovering 2003 – Målning av hiss samt byte av hissgolv 2008 – Golvslipning trapphus vån. 1-7 2008 – Byte av styrutrustning i undercentral

Lägenhetsnummer: 12

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 7

Allmänt om föreningen: Brf Tången 10 köpte fastigheten år 2000. Föreningen består av 26 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt samt 3 lokaler som upplåts med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1548 kvm, varav 1322 kvm utgör lägenhetsyta och 226 kvm utgör lokalyta. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Överllåtelseavgift betalas av köparen och är 2,5% avp risbasbelopp. 1.100 kr.

Pantsättningsavgift betalas av låntageren och är 1% av rådande prisbasbelopp. 440 kr.

Förening: Brf Tången 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Bredband via Comhem

Sammanställning: Balkong om ca 5 m², läge sydväst.

Attraktivt & centralt läge med närhet till såväl Tantolunden, Hornstull som Skinnarviksparken. All tänkbar och nödvändig service finns runt husknuten såsom mataffärer, butiker, apotek, bibliotek, restauranger, caféer, pubar samt tunnelbana och frekventa innerstadsbussar. Gångavstånd till Mariatorget, Mariaberget och Slussen. En promenad runt Reimersholme, Långholmen och utmed strandpromenaden nedanför ger den bästa uppfattningen om områdets charm.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.