Södermalm - Högalid

Lundagatan 36 E, 4 tr

Såld innan visning. Ingen visning sker sönd, månd el tisdag.

Adress

Lundagatan 36 E, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 800 000 kr

Avgift

2 189 kr/mån

Boyta

42,5 kvmOm bostaden

Unik bostad högst upp på Skinnarviksberget med stor balkong och sjöutsikt mot Riddarfjärden utan insyn. Allt i toppskick och mycket väldisponerat. Vitoljade ekgolv och ljusa färger. Kök med matplats. Bra sovrum. Brf med god ekonomi. www.marmorn.se

Rumsbeskrivning på våningsplan 4.

Välkomna till denna unika bostad högst upp på Skinnarviksberget i tyst, soligt, lugnt läge utan insynt. Från den stora balkongen och alla fönster bjuds en makalös panoramautsikt från Gröndal till Djurgården och över hela Stockholms sjöliv som Riddarfjärden erbjuder.

Välkomnande vitmålad hall med säkerhetsdörr och fondtapet i bambu. Inbyggd garderob med överskåp samt en liten marmorskiva ovanpå det inbyggda elementet.

Ljust smakfullt vardagsrum med utgång till balkongen som löper längs hela våningen. Dubbla balkongdörrar öppnar upp mot den 12 kvm stora balkongen (8×1,5m) i nordväst som är helt utan insyn och med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Kungsholmen. Solen flödar under sommaren på terrassen under morgonen och sedan från kl 14.00 till solen går ner över horisonten. Helt underbar känsla finns här!

Helkaklat duschrum i ljusblått med våtrumsmatta. Tvättställ, WC, spegel, hylla, separat rostfritt skåp, eluppvärmd handdukstork. Uttag för tvättmaskin finns. Två spegelskåp ovan wc.

Rymligt sovrum ca 10 kvm med plats för en fullbred dubbelsäng alternativt mindre säng (12–140) och en arbetsplats. Sovrummet har ljusgröna väggar och ett stort fönster utan insyn mot Riddarfjärden.

Stilrent kök i vitt som öppnar upp mot vardagsrummet och matplats med plats för fyra personer. Överskåp med vitrinluckor. Under överskåpen finns öppna hyllor och dimmerstyrd belysning. Infälld i bänkskivan i körsbär finns en diskbänk med dubbla hoar och ljusgrön glasmosaik inramar. Rostfria vitvaror; gashäll Electrolux, elugn Bosch, fläkt Whirlpool samt kyl/frys från Cylinda. Bredvid kyl/frys finns ett förvaringsskåp som idag används som multimediaskåp, med tv, stereo, data osv. Antenn/datakabel är draget till skåpet.

Pris: 3 200 000 kr

Månadsavgift: 2 189 kr

Andel i föreningen: 0,20091 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 380 kr/mån

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tre st. cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum i port 40, två st. övernattningslägenheter, två musikrum, ett snickarrum, och åtta st. tvättstugor (tre i 38 B och fem i 44 B), två spontantvättstugor, en i 38an och en i 44an. Föreningen har extraförråd som mot deposition lånas ut till boende. Föreningen har två bokningsbara övernattningslägenheter. En större i port 44 D (kostar 200 kr/natt) och den mindre på gaveln 36 F (100 kr/natt). De får bokas max 3 nätter i rad och max 90 dagar i förväg. Den större har sex sovplatser och pentry och den mindre har två bäddplatser och mindre pentry.

Lägenhetsnummer: 280

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4 (4 trappor).

Parkering/Bilplats: Parkeringsplats. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Boendeparkering på gatan för 800 kr/m för mantalsskrivna. www.stockholm.se/boendep

Allmänt om föreningen: www.marmorn.se.
HSB:s Brf Marmorn är en av Stockholms största och äldsta bostadsrättsföreningar och finns på Södermalm, närmare bestämt Lundagatan 36-44, högst upp på Skinnarviksberget. Föreningen bildades 1930 efter det att husen byggts av HSB. Arkitekt var Sven Wallander och husen byggdes i den funkisstil som då präglade boendemiljöerna. 539 bostadsrätter, 8 lokaler med bostadsrätt och 14 lokaler med hyresrätt. Brf Marmorn vill bibehålla och upprusta efter behov enligt den ursprungliga stil som rådde under 1930-talet. Detta kan man t ex se på den trapphusmålning, belysning och utemiljö som råder inom området.

Föreningen har 539 bostadsrättslägenheter och upplåter 22 lokaler med hyresrätt.

I månadsavgiften för varje bostadsrätt ingår värme, vatten, tvättstuga samt källarförråd. Hushållsel och gas ingår således ej. Kabel-tv som levereras från ComHem ingår i avgiften.

Till bostadsrätten medföljer inte rätt till parkeringsplats då de är individuella och med köturordning. Nuvarande kötid är ca 10 år. Garage finns inte.

Följande gemensamma lokaler finns Brf Marmorn: 8 st tvättstugor, 3 st cykelrum, 4 st gästlägenheter, 2 st musikrum, 1 st hobbyrum. Fina innergårdar som är perfekta för grillfester och picknick.

Det finns tre st. cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum i port 40, två st. övernattningslägenheter, två musikrum, ett snickarrum, och åtta st. tvättstugor (tre i 38 B och fem i 44 B), två spontantvättstugor, en i 38an och en i 44an.
Föreningen har extraförråd som mot deposition lånas ut till boende.

Föreningen har två bokningsbara övernattningslägenheter. En större i port 44 D (kostar 200 kr/natt) och den mindre på gaveln 36 F (100 kr/natt). De får bokas max 3 nätter i rad och max 90 dagar i förväg. Den större har sex sovplatser och pentry och den mindre har två bäddplatser och mindre pentry.

Minsta ägarandel enl föreningens stadgar är 10%.
Föreningen godtar ej juridiska personer som medlemmar.
Krävs inte medlemskap i HSB.
Andrahansuthyrning beviljas tidigast tre månader efter överlåtelsedatum.

Stammar byttes i föreningens samtliga fastigheter och i port nr 44 C enl nedan:
Stambyte i kök: 1972
Stambyte i badrum: 1991
Elbyte: 1994
Byte av radiatorstammarna beräknas, enligt underhållsplanen, ske under åren ca 2000-2015 med start i 44 A-D.

Förening: HSB Brf Marmorn

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 539

Antal lokaler: 14

TV: Kabel-TV via www.comhem.se ingår i medlemsavgiften. Basutbudet består av: SVT 1, SVT 2, SVT24, TV3, TV4, TV4+, Kanal 5, ZTV, MTV, Eurosport, Discovery Mix, Finska kanalen, öppna kanalen samt Marmornkanalen (intern kanal för boende i Marmorn, sänds på band S7)

Internet: Föreningen har installerat bredband (LAN) i samtliga lägenheter. Bredband via www.ownit.se. Hastighet: 100 Mbit/s. Fast kostnad: 159 kr/mån för 10 Mbps och 275 kr/mån för 100 Mbps. Då ingår bl a 5 e-postkonton á 100 MB med spamskydd, utrymme för egen hemsida á 100 MB samt support alla dagar i veckan.

I den kulturhistoriska klassificeringenskartan för Stockholms innerstad (bilaga till Stockholms översiktsplan) har Marmorn erhållit den högsta klassificeringen, ”blå”, tillsammans med bland annat Stadshuset, Operan samt byggnaderna i Gamla Stan. Detta innebär bl.a. att vi måste vara mycket försiktiga med sådant som kan förändra a utseendet på husens fasader.

Därför är det inte tillåtet att glasa in balkonger eller att sätta upp paraboler och andra antenner. Markiser får sättas upp efter styrelsens medgivande, men de måste ha den speciella gröna färg som är typisk för Marmorn. Det är tillåtet att installera t.ex. lampor och infravärme på balkongen, men även detta kräver, bl.a. av säkerhetsskäl, styrelsens medgivande. P.g.a. rasrisk är det inte tillåtet att hänga blomlådor på utsidan av balkongräcket. Däremot får man ha blomlådor innanför räcket.

Benfintliga ventilationskanaler för till- och frånluft får ej sättas ur funktion. Endast kolfilterfläktar får installeras i Brf Marmorn.

På varje våningsplan finns ett sopnedkast för hushållssopor. Soppåsarna sugs bort till en gemensam uppsamlingsplats på andra sidan Hornsgatan. Marmorn är medlem i en sopsugförening som sköter denna anläggning.

Källsortering finns i samma byggnad med instruktioner ovanför varje behållare. Här finns behållare för glas (färgat och ofärgat), metall, kartong, plast, batterier och lysrör. För elektronikskrot (alla maskiner som innehåller el) lämnas i den speciella behållaren för detta som finns i grovsoprummet. Tidningspapper slängs i behållarna som finns vid grindarna mot Lundagatan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.