Södermalm - Högalid

Högalidsgatan 11, 2 tr

Snyggt, rätt & stilrent i fulländad tvåa med stor härlig balkong i söderläge, kakelugn & ljuvlig sekelskifteskänsla i fastighet anno 1912.

Adress

Högalidsgatan 11, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 315 000 kr

Avgift

1 468 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

I högt och rofyllt läge mot lugn innergård i vacker fastighet anno 1912, finns denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och drömlika lilla sekelskiftestvåa i toppskick. Den har ett bra ljusinsläpp, en fin kakelugn och en stor möblerbar balkong i bästa söderläge. Balkongen ger ett härligt, extra ”uterum” om ca 4 m² med plats för bord, stolar och växter.

Lägenheten har med stil och finess byggts om och renoverats och karaktäriseras av stilren, minimalistisk design och smakfulla materialval. Rejäl takhöjd, stora fönsterpartier med djupa nischer, trägolv, speglade dörrar och vita snickerier är detaljer som sätter trivsam prägel.

Planlösningen är optimerad och maximalt yteffektiv med smarta förvaringslösningar och den är tillgänglig för både en och två personer. En välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och där inga kvadratmetrar går till spillo. Hallen ansluter till öppna och sociala sällskapsytor med ett stilrent och komplett utrustat kök i vitt med köksö och smakfulla detaljer i koppar, ett vardagsrum med kakelugn, plats för både soffa och stort matbord samt utgång till balkongen. Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för säng om 120 och platsbyggd snickartillverkad förvaring under. Fräscht helkaklat badrum (renoverat i samband med föreningens stambyte 2009) med dusch, handfat, badrumsskåp och WC.

Detta är en sann sekelskiftesdröm, mer rätt och snyggt blir det inte!

Välkommen till Högalidsgatan 11 och detta eftertraktade läge på Södermalm vid Hornstull, Högalidsparken och Högalidskyrkan med närhet till allt man kan önska från både grönska och stadsliv på gångavstånd. Det är ett restaurangtätt område, Långholmen, Pålsundet och Söder Mälarstrand med härligt promenadstråk längs vattnet ligger bara en kort bit i från huset. Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana (Hornstull) och ett flertal innerstadsbussar.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 1 468 kr
I avgiften ingår kall- och varmvatten. Värme via direktverkande el. Övriga driftskostnader per månad. Hushållsel inkl uppvärmningskostnad ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 100-150:-. Obligatorisk avgift på 239:- för bredband, ip-telefoni och Telias programutbud "Lagom". Balkongavgift.

Andel i föreningen: 1,20000 %

Byggår: 1910-1912

Uppvärmning: Direktverkande el

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 42

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bulten 12 bildades 1998-03-30 och förvärvade fastigheten med samma namn på adresser Högalidsgatan 11 samt Borgargatan 2 år 2000. Fastigheten är uppförd mellan 1910-1912 och består av 57 lägenheter, varav en är en återstående hyresrätt (en 1:a) och en lokal. Total bostadsyta uppgår till 2.278 kvm och lokalyta till ca 240 kvm. Föreningen klassas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Minsta andel vid delat ägande är 20 %.

Föreningens ekonomi är mycket stark och belåningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast ca 1,5 mkr, omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 445.000:- och årets resultat till ca + 716.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt 2019-08-19).

Utförda renoveringar i fastigheten:
Under de två decennierna före ombildningen lades nytt tak och stuprören byttes ut, fasaden putsades, fönstren byttes ut och ny elservis drogs in med ny elcentral och nya elstigare fram till lägenheterna.
2002: Byte av V/A-stammar, indragning av centralt varmvatten med anslutning till fjärrvärmesystemet samt renovering av tvättstugan.
2004-2005: Fönsterrenovering.
2006. Dränering av fastigheten mot både Borgargatan och Högalidsgatan.
2007: Trapphusrenovering med översyn av belysning och elinstallationer samt installation av elradiatorer för underhållsvärme.
2010: Byggnation av 26 balkonger mot gården varav två franska. Indragning av fiberoptiskt nät till fastigheten för TV, bredband och IP-telefoni med kollektivt abonnemang hos Telia. Totalrenovering av hissen och intallation av takfalls- och snörasskydd.
2012: Renovering av trapphusfönster och portar.
2013: Takmålning, installation av digitalt bokningssystem för tvättstugan via bokningsterminal eller föreningens hemsida. Gårdsrenovering med ny asfalt samt nyanläggning av planteringar och sittplatser. Ny mur mot grannfastigheterna och kanalisering i marken för el och bevattning samt byggnation av nytt cykelstall.
2014: Energideklaration utfördes och energiprestandan för huset mättes upp till 137 kWh/kvm. OVK-besiktning. Nya maskiner installerades i tvättstugan.
2015: Gjordes en radomätning och samtliga mätpunkter understeg riktvärdet 200 Bg/m3. Garantibesiktning av balkongerna (de anmärkningar som framkom åtgärdades 2016) och takmålningen (utan anmärkning).
2016: Intallation av automatiska dörröppnare för entréportarna. Underhållsmålning i trapphusen.
2017: Ny ytterdörr till hyreslokalen. Tätskikten till båda dagvattenbrunnarna på gården renoverades.
2018: Schaktgrindar installerades i hissen. Stamspolning/-rensning utfördes.

Underhållsbehov de närmaste åren omfattar bl a fastighetens fasader och fönster.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga och en innergård med plats för cyklar.

Förening: Brf Bulten 12.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 57

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

Sammanställning: Balkong i söderläge mot innergården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.