Södermalm

Heleneborgsgatan 13 C, 2 tr

Stilren design och fulländad funktion möter utsökt 10-tal i förtrollande vacker och väldisponerad trea på bästa Söderadress. Måste upplevas!

Adress

Heleneborgsgatan 13 C, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 500 000 kr

Avgift

4 228 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Heleneborgsgatan 13 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta .Med ett attraktivt läge i vackra och lugna Söderkvarter vid Hornstulls stadspuls med mängder av populära caféer, restauranger och butiker samt Riddarfjärdens lugn, en fantastisk kombination av storstad och natur, bjuds en fantastiskt fin och väldisponerad trea med härligt högt och ljust läge..
Lägenheten var med i inredningstidningen Nya Rums januari nummer där den beskrevs som ”ett osedvanligt harmoniskt hem med hög trivselfaktor”.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, kreativ färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret som höga fönster med spröjs och djupa fönsternischer, härlig takhöjd samt genomgående vackra trägolv. Luftigt sällskapsrum med smakfullt platsbyggda bokhyllor. Fantastiskt kök med snickerier i massiv ek och ekfanér, bänkskiva i grå jurakalksten samt all önskvärd maskinell utrustning. Två utmärkta sovrum lugnt belägna mot pittoreska innergårdar varav master bedroom med angränsande walk-in closet. Stilrent helkaklat badrum med badkar och tvättpelare. Kort och gott, inget har här lämnats åt slumpen för att skapa ett kompromisslöst drömboende utöver det vanliga.

Med den kreativa atmosfären har Hornstull kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden. Här finns vatten och grönområden alldeles inpå knuten med Tantolundens parkliv och Bergsunds strands vackra vyer och natursköna Långholmens klippor. Den nybyggda gallerian erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger med gemytlig atmosfär. Guldkorn som inte bör missas är Tjoget, Käk och Laika. Missa heller inte kvartersbion Bio Rio med historiska lokaler vid Hornstulls Strand. Här är valmöjligheterna många och kommunikationerna utmärkta med tunnelbanans röda linje som tar dig till centralen på 8 minuter samt flera busslinjer såsom buss 4- och 54.

Välskött förening med god ekonomi i vacker och renoverad fastighet från 1911 med pittoresk K-märkt innergård och nationalromantisk fasad ritad av arkitekt Cyrillos Johansson.

Välkommen att längta hem!

– Rymlig hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder och förvaring i platsbyggda garderober.

– Ett socialt sällskapsrum att umgås och koppla av i med smakfullt platsbyggda bokhyllor. Här ryms den stora soffan, soffbord liksom favoritfåtöljen. Fantastiska spröjsade fönsterpartier släpper in rikligt med ljus i kombinationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd.

– Stilrent hemtrevligt kök i öppen planlösning med sällskapsrummet. Ljusa snickerier och gott om skåp och arbetsytor samt vacker bänkskiva i grå jurakalksten. Komplett maskinell utrustning och plats för matsalsbord för upp till 8 personer vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Två generösa och rogivande sovrum med stora fönster som släpper in fint ljus och bidrar till en luftig känsla. Behagligt lugnt belägna mot de idylliska innergårdarna. Här sover man gott, med fågelkvitter på morgonkvisten, helt fritt från störande trafik.

– Angränsande walk-in closet for fantastisk förvaring.

– Smakfullt badrum med fönster som är inrett med ljusgrått klinkers med golvvärme och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar med avskärmande glasvägg, dusch, vägghängd WC, infällt handfat med marmorskiva samt tvättmaskin.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 4 228 kr
I avgiften ingår värme & VA. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 244 kr/mån. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,17880 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0322 (1201)

Hiss: Nej

Våning: 2

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 205 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Muttern 4 äger en välskött fastighet som uppfördes 1911-1912. Husets nationalromantiska fasad är ritad av den kända arkitekten Cyrillus Johansson. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 1998, och består av portarna Heleneborgsgatan 13A-D.

Föreningen innefattar 43 lägenheter och 6 lokaler, varav 3 hyresrättslägenheter och 3 lokaler med hyresrätter. Verksamheterna i hyreslokalerna är en silversmed, en låssmed och en pizzeria med gott renommé, samtliga har funnits i fastigheten under en längre tid. Den totala bostadsytan är 2 625 kvm och den totala lokalytan utgör 174 kvm.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 14.666.500:- vilket ger en belåningsgrad på ca 5 587:-/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) till ca 2 379 371 kr. Inga avgiftsförändringar planerade.

Renoveringar & underhåll:
Fastigheten är välskött och totalrenoverades 1997-1998 avseende avloppsstammar och elstigare (3-fas indraget i fastigheten).
2020 Stamspolning
2017 renoverades alla fönster utvändigt och ett nytt fastighetsnät i fiber installerades.
2012 samtliga stammar spolas.
2012 övernattningsrum färdigställt.
2012 ny vattenmätare installerad.
2011 byttes all utrustning i tvättstugan ut och yttertaket målades om.
2009 byggdes två vindlägenheter i gatuhuset.
2010 förbättringsarbeten i trapphus och uppfräschning av de blyinfattade fönstren.
2007 målat fönster utvändigt.
1997 stambyte samt byte av elstammar.
1997 fasadrenovering.

Kommande renoveringar:
Ommålning av tak.

Gemensamma utrymmen
I fastigheten finns barnvagnsrum, bokningsbart övernattningsrum med dusch och wc, tvättstuga samt separat spontantvättmaskin som är ej bokningsbar, cykelställ på gården, källar- och vindsförråd. Den fina innergården är K-märkt och en härlig oas sommartid för ro, lek eller grillning. Denna lägenhet disponerar ett rymligt vindsförråd.
Trappstädning sköts av städfirma. Föreningen anordnar 2 gemensamma städdagar per år.

Läs gärna mer på föreningens hemsidan och i årsredovisningen. www.muttern4.com

Förening: Brf Muttern 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 43

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 3

TV: ComHem är TV-leverantör och basutbud ingår i avgiften. Individuellt avtal kan tecknas med ComHem om extra utbud. Kontakta ComHem för mer information.

Internet: Fiber finns indraget i fastigheten och varje lägenhet har en fiberomvandlare till vilken en router kopplas. Föreningen har ett gruppavtal för bredband via Bahnhof med hastigheten 100/100 Mbit/s och en obligatorisk avgift på 244 kr/mån aviseras tillsammans med avgiften/hyran och betalas månadsvis.

Sammanställning: Föreningen har en trivsam innergård för medlemmar att nyttja med möjlighet att grilla under sommaren.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.