Södermalm

Folkskolegatan 22 C, 3 tr

Drömläge på trevliga Folkskolegatan. Härlig takhöjd, balkong, vackra golv och snövita snickerier. Mycket bra skick!

Adress

Folkskolegatan 22 C, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 990 000 kr

Avgift

4 042 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 78 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Genomgående planlösning som idag är fördelad på en trevlig och möblerbar hall, utmärkt kök, lättmöblerat vardagsrum med en mindre balkong samt rymligt sovrum samt ett snyggt badrum. Förvaringen är toppen med platsbyggda garderober och rejäl klädkammare. Lägenheten går att göra om till en 3:a.

Populärt läge på idylliska Folkskolegatan mellan Bergsunds Strand och Hornstull. Föreningen är trygg och klok med välskött fastighet och god ekonomi.

– Trevlig tambur med hatthylla i original och säkerhetsdörr.
– Tamburen leder in i en möblerbar hall med ekparkett och platsbyggd garderob. Här finns det plats för t.ex. skrivbord och fåtölj.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Snyggt golv i svarta och vita rutor. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, varmluftsugn och fläkt. Samtliga vitvaror (ej fläkten) från SMEG. Infälld belysning via spotlights. Matplats för 6 personer.
– Rymligt sovrum med fiskbensparkett och garderobsvägg.
– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett och utgång till balkong. Rejäl klädkammare.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Vägghängd WC, handfat med kommod, handdukstork och badkar. Infälld belysning via spotlights.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 4 042 kr

Andel i föreningen: 2,57727 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga och vindsförråd. Föreningen har även cykelförråd, barvagnsrum och soprum.

Lägenhetsnummer: 1002

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 9.

Energiförbrukning: 119 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Brf Fabriken 32 består av 43 bostadslägenheter (två av dessa är hyresrätter) samt 3 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Den består av ett flerfamiljehus i 9 våningar. Välskött och trevlig förening. Stambyte i fastigheten skedde 1986, då byttes även elstigare. Stamspolning har skett 2009 samt en OVK besiktning (obligatorisk ventilationskotroll). Föreningen har en underhållsplan som de följer, se vidare info i årsredovisningen och på föreningens hemsida: www.fabriken32.se. Ingen avgiftsförändring har skett de senaste 10 åren, men föreningen gjorde en liten höjning nu vid årsskiftet. Till lägenheten hör ett vindsförråd. Föreningens tvättstuga har fyra tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt ett torkrum. Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och grovsoprum. Föreningen har även en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra. Till fastigheten hör trevliga grönskande innergårdar med utemöbler som passar utmärkt för grillning under sommarkvällar. Det finns även en terrass att låna, även den med utemöbler.

Förening: Fabriken 32

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Fiber 100MB via Bredbandsbolaget, ingår i månadsavgiften.

Härligt läge på lugna Folkskolegatan. Suveränt läge invid Hornstull på lugn gata med närhet till parker och vatten runt knuten. Hornstull har blivit ett av Södermalms mest populära områden men sin sköna blandning av nöjesliv och härlig natur. Är man hungrig finns restauranger från världens alla hörn och det finns även trevliga barer och mysiga caféer. Är du på väg någon annan stans finns här strålande kommunikationer med tunnelbana och flertalet bussar som tar dig vidare genom staden. Kungsholmen nås på några minuter med busslinje 4.

I området finns fantastiska promenad- och joggingstråk längs Söder Mälarstrand, runt Långholmen, Reimersholme eller Årstaviken. Vill man njuta av parkliv kan man promenera ner till Tantolunden med sina stora gröna ytor och pittoreska kolonilotter. Möjlighet till båtplats i Pålsundet där träbåtar premieras. Under sommarhalvåret har man flip-flopavstånd ner till badplatserna på Långholmen. Här finns också flertalet träningsanläggningar och lokala pärlor som kallbadhus, Bio Rio och kanot/kajak-klubb. I nya Hornstullsgallerian med torgmiljö så finner du bra shopping i många butiker samt mycket bra restaurangutbud.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.