Södermalm

Åsögatan 161, 2 tr

Drömboende med låg avgift och attraktivt läge. Härligt skick med den äldre charmen väl bevarad!

Adress

Åsögatan 161, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

1 553 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

Välkomna till en underbar lägenhet med skön våningskänlsa och perfekt läge i hjärtat av Södermalm. Bostaden är i mycket fint skick med den äldre charmen väl bevarad. Fem spröjsade fönster med djupa nischer och suveränt hörnläge mot Åsögatan och Renstiernas Gata, vackra trägolv, spegeldörrar och generös takhöjd. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med matplats för större sällskap, väldisponerat kök med bl.a. diskmaskin, rofyllt sovrum samt påkostat badrum med tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Bra förvaringsutrymmen med en ”walk-in closet” och plats för extra garderober om så önskas. Obs att bredband även ingår i månadsavgiften. Mycket välskött och populär förening som varit skuldfri sedan 2004. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för ytterligare garderober/byrå om så önskas. Fiskbensparkett och vita väggar.

– Öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Fyra spröjsade fönster med hörnläge i kombination med den generösa takhöjden ger hela rummet rymd och charm. Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och matbord för större sällskap. Fiskbensparkett och vita väggar.
Funktionellt och trivsamt kök bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, varmluftsugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt, fullstor kyl och frys med ismaskin och kallvatten. Rostfri arbetsbänk och blandare från Danska Börma. Praktisk köksö med bänkskiva i ek och underskåp för förvaring. Klinkergolv.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Spröjsat fönster som vetter mot Åsögatan. Furugolv och vita väggar.

– Rymlig walk-in closet som nås från hallen. Trägolv.

– Fräscht och påkostat badrum (renoverat 2007) utrustat med tvättmaskin, torktumlare (väggmonterad), golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat och vägghängd wc. Spotlightbelysning.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 1 553 kr

Andel i föreningen: 2,85540 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Fräsch tvättstuga med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och mangel. Dessutom finns en innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Lägenhetsnummer: 28 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 118 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Nybygget 20 bildades 1987 och består av 50 lägenheter och 4 lokaler (uthyrda) på adresserna Åsögatan 161 och 163 samt Renstiernas Gata 23. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Stammar och elstigare byttes 1995 och spolades 2010. Föreningen är sedan 2004 skuldfri! Juridisk person accepteras ej som medlem. Det finns för närvarande inga planer på att förändra avgiften enligt föreningen. Energiprestanda 118 kWh/m² och år. Mycket välskött och poulär förening. Mer info finns på föreningens hemsida: http://nybygget20.ning.com/

Förening: Brf Nybygget 20

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Här på Åsögatan 161 bor man med ett förstklassigt läge på Södermalm. Här har ni direkt närhet till all nödvändig service man kan önska sig. Förutom alla charmiga småbutiker finns även en mängd mysiga caféer, trevliga restauranger, mataffärer, apotek, saluhallen på Medborgarplatsen, gallerian i Skrapan och Ringen, flera gym och simhallar. Flera trivsamma parker såsom Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanestationen Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull. Det finns också ett stort antal innerstadsbussar samt pendeltåg vid Södra Station.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.