Södermalm

Ringvägen 137, 5 tr

Högt och lugnt läge, underbar balkong och genomgående planlösning. Drömboende i fastighet från 1917!

Adress

Ringvägen 137, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

2 847 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende om 65 kvm med balkong och högt läge i fastighet från 1917. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Genomgående trägolv, vackra spegeldörrar och fönster med djupa nischer. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor. Stilfullt och funktionellt kök från Kvik med bl.a. diskmaskin och vinkyl. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, badrum med badkar samt mycket goda förvaringsutrymmen. Balkongen vetter mot innergården och har sol sommartid från ca 15-tiden. Lägenheten passar utmärkt för såväl singeln som paret. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt en rymlig garderob med skjutdörrar ända upp till tak. Plats för extra byrå eller garderob om så önskas. I lägenheten finns dessutom en praktisk walk-in closet/klädkammare. Målat trägolv.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stort fönsterparti med djupa nischer, generös takhöjd amt målade trägolv.

– Välutrustat kök från Kvik med diskmaskin, vinkyl, induktionshäll, kombinerad ugn/mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Plats för matbord för flera. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Fönster med djupa nischer och målat trägolv.

– Rymligt badrum med badkar, dusch, duschvägg, vägghängd wc, handfat samt spotlightbelysning.

– Rofyllt sovrum med utgång till balkongen. Plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Sovrummet vetter mot innergården. Målat trägolv.

– Underbar balkong med sol från cirka 15-tiden sommartid enligt säljaren. Balkongen vettermot innergården. Gott om plats för bord, stolar och blomster.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 847 kr

Andel i föreningen: 4,40080 %

Byggår: 1917

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemesam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum, barnvagnsrum, soprum samt en trevlig innergård med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 359

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Harvpinnen 9 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 1 flerbostadshus i 6 våningar samt entréplan och källare. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt (yta 1554 kvm) och 2 hyreslokaler (yta 150 kvm). Föreningen har planer på att renovera fasaden mot gatan samt måla taket, troligen under 2015 eller 2016. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt fås av föreningens styrelse eller ansvaring fastighetsmäklare.

Nedanstående mer omfattande åtgärder har genomförts:
1991 Rör- och elstambyte. Omputsning av fasad. Omläggning av tak.
2001 Renovering av ventilationssystem.
2002 Nya balkonger (9 st). Ommålning av yttertak.
2005 Ommålning av trapphus. Ytterligare 1 balkong har byggts.

Förening: Brf Harvpinnen 9

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong med sol från cirka 15-tiden sommartid enligt säljaren. Balkongen vettermot innergården. Gott om plats för bord, stolar och blomster.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 290 kr/mån hemförsäkring ca 280 kr/mån.

Månadsavgiften är 2847:- plus ett obligatoriskt tillägg för balkongavgift om 56:-/månad, vilket ger en avgift på totalt: 2903:-/månad

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.