Södermalm

Katarina Västra Kyrkogata 10, 2 tr

Unikt boende i härligt skick. Ateljékänsla i fastighet från 1856. Cirka 4.50 meter i takhöjd. Drömläge på Södermalm!

Adress

Katarina Västra Kyrkogata 10, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 050 000 kr

Avgift

3 844 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

VISNINGARNA INSTÄLLDA – LÄGENHETEN SÅLD!

Möjlighet ges nu att förvärva denna unika lägenhet med exklusiv ateljékänsla i Katarina Västra Skola. Lägenheten byggdes 2006 då fastigheten från 1856 totalrenoverades. Stora vackra välvda fönster med speglar och djupa nischer samt cirka 4.50 meter i takhöjd. Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Stilfullt, välutrustat och arbetsvänligt kök samt matplats för större sällskap och trevliga middagar. Vitsåpat trägolv. Rymligt och modernt badrum med bl.a. tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Diskret trappa leder upp till övre plan. Luftigt sovrum med plats för säng, arbetsplats och två inbyggda garderobsväggar. Den generösa takhöjden i kombination med de stora fösnterpartierna ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Mycket eftersökt läge i hjärtat av Södermalm med direkt närhet till allt det stadsdelen har att erbjuda. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En inbyggd garderob samt plats för extra byrå/garderob om så önskas. Spotlightbelysning. Vitsåpade trägolv och ljusa väggar. Lägenheten har säkerhetsdörr.

– Öppen planlösning mellan vardagsrummet och köket. Tre stora välvda fönster med speglar och djupa nischer samt cirka 4.50 meter i takhöjd. Vitsåpade trägolv och ljusa väggar. Vardagsrumsdel med plats för soffa, soffbord och tv.

– Väldisponerat kök med bra arbetsytor samt gott om förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn samt mikrovågsugn från SMEG. Spotlightbelysning ovan köket. Plats för större matbord och trevliga middagar.

– Stilfullt och rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, handdukstork, dusch, duschvägg i glas, stor spegel samt vägghängd wc. Spotligtbelysning.

Trappa med belysning leder upp till loftdelen/övre plan.

– Sovrumsdel med plats för stor säng, skrivbord samt extra byrå om så önskas. Här finns två inbyggda garderober med skjutdörrar. Takhöjd på loftet är cirka 2.10 meter.

Pris: 3 900 000 kr

Månadsavgift: 3 844 kr

Andel i föreningen: 2,96973 %

Byggår: 1856

Övriga byggnader/utrymmen: Tillgång till källarförråd med stålgaller, tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, trivsam innergård, soprum och cykelparkering.

Lägenhetsnummer: 530031

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 121 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Katarina Västra Skola förvärvade fastigheten 2006 som då hade genomgått en totalrenovering och byggts om från skola till bostadshus. Arkitekter var Love Arbén och Andreas Martin-Lööf. Katarina Västra Skola uppfördes 1856 och ritades ursprungligen av Johan Fredrik Åbom, arkitekten bakom bl a Berns Salonger, Södra Teatern m.fl.

Föreningen är äkta och består av 21 bostadsrättslägenheter samt 1 lokal med hyresrätt. Den totala boytan enligt taxeringsbeskedet uppgår till 2.221 kvm, varav 2.102 kvm utgör lägenhetsyta.

Lägenhetsfördelning:
Två st 1 rum och kök.
Tre st 2 rum och kök.
Åtta st 3 rum och kök.
Sex st 4 rum och kök.
Två st 5 rum och kök.

Inflyttning i fastigheten påbörjades i februari 2007. Efter de omfattande ombyggnationerna 2006 och när åtgärder efter samtliga garantibesiktningar slutfördes 2013 så bedömer styrelsen att fastigheten i stort sett nu är i nyskick.

Väsentliga händelser under 2015:
Se sida 2 i bifogad årsredovisning.

Inga större renoveringar eller investeringar planerade de närmaste 5 åren. Grannfastigheten mot innergården ska exploateras (www.hamamhuset.se) och föreningen har hyrt ut en del av gården för detta under ca 2 år.

Juridisk person accepteras ej som köpare. Energiprestanda är 121 kWh/m² och år. Välskött och populär förening. Föreningen höjde avgifterna med 10 % 1/7 2015 respektive 1/1 2016 för ökade avsättning till yttre reparationsfond. Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget enligt föreningen. Kapitaltillskott är möjligt att göra och erbjuds årligen de medlemmar som ännu inte gjort det. Mer information om föreningen finns i bifogad årsredovisning för 2015 (ÅR för 2016 blir tillgänglig inom kort).

Till lägenheten disponeras ett rymligt förråd i källaren. I källaren finns även en välutrustad tvättstuga och ett cykelrum. Plats för cyklar finns dessutom på gården.

Ekonomi (för denna bostad):

Andel enl ek plan och andel av driftskostnader: 9,1138 %
Andel av kapitalkostnader: 14,293 %

Driftskostnad : 74 226 kr per år.
Kapitalkostnad 34 800 kr per år.

Dock är det viktigt att veta att kapitalkostnadsdelen ändras i takt med ränteläget och att föreningen gjorde en ordentlig sänkning av denna del från 1/1 2017 då lånen lades om.

Föreningen kommer att göra en ny justering nu i sommar och det är viktigt som köpare att känna till att det finns en "rörlig" del.

I det fall att föreningen tar upp nya lån så kommer andelstalen för kapitalkostnader att ändras då de medlemmar som tidigare inte gjort kapitaltillskott kommer då att behöva betala.

För mer infomation eller frågor kring detta går det bra att kontakta föreningens ekonomiska förvaltare Isabell Möller på 08 – 555 160 69.

Förening: Brf Katarina Västra Skola

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Internetuppkoppling via fiber (STOKAB AB), obligatoriskt tillägg om 210 kronor/månad tillkommer till månadsavgiften.

Här på Katarina Västra Kyrkogata 10 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm med närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Fjällgatan, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!
Invid Medborgarplatsen finns även populära gallerian Skrapan och vid Skanstull finns Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m. Dessutom finns flera förskolor och skolor i området.
Vid Slussen, Medborgarplatsen och Skanstull är kommunikationerna utmärkta med flertalet tunnelbanelinjer, bussar samt pendeltåg.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.