Södermalm

Ringvägen 127 A, 2 tr

Ljuvligt 1920-tal möter det stilrent moderna i utmärkt tvåa med högt, ljust och genomgående läge, bra planlösning och låg månadsavgift.

Adress

Ringvägen 127 A, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 275 000 kr

Avgift

2 256 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

I vacker och välskött 1920-talsfastighet med centralt och trevligt läge på Södermalm, finns denna högt och ljust belägna, utmärkt disponerade och fina tvåa i mycket gott skick. Lägenheten är genomgående mellan gård och gata och erbjuder en mycket tilltalande planlösning med alla vackra originaldetaljer på plats. Högt till tak om ca 2,80 meter, fiskbensparkett, trägolv, vita snickerier, spegeldörrar och valv samt stora spröjsade fönsterpartier som ger härligt ljusflöde, genuin känsla och karaktär.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till ett mycket gott och stilsäkert skick. Här finns en en välkomnade hall med plats för ytterkläder, skor och generös klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Inre hallpassage med inbyggd bokhylla, originalgarderob och gott rumssamband. Ljust och lättmöblerat vardagsrum, rymligt sovrum i rofyllt och tyst läge mot innergården, kök i stilsäkert utförande med gott om skåp, komplett maskinell utrustning samt matplats för 5-6 personer. Dessutom finns ett helkaklat och stambytt badrum med badkar.

Välskött förening med renoverad fastighet och stark ekonomi.

Välkommen till ett sant drömboende i välskött förening med låga avgifter och ett toppläge på Södermalm med närhet till Nytorget, Sofia kyrka, Vitabergsparken, Blecktornsparken och all nödvändig service runt husknuten.

– Välkomnade tambur med plats för ytterkläder, skor och generös klädförvaring i skjutdörrsgarderob. Inre hallpassage med inbyggd bokhylla, originalgarderob/klädkammare och gott rumssamband. Fiskbensparkett och dekorativ Josef Franktapet.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, badkar på tassar, handfat, vägghängd WC, badrumsskåp och handdukstork.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett och spröjsat fönsterparti mot söder. Här ges plats för soffa, TV-möbel och matbord. Fönster mot gatan är förstärkta med ljudisolerande 3-glas.

– Rymligt sovrum i rofyllt läge mot innergården med dubbla fönsterpartier. Sovrummet har plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober längs med vägg. Trägolv.

– Kök i stilsäkert utförande med god förvaring i skåp och draglådor, komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionsspis, varmluftsugn, fläkt och micro samt diskmaskin. Matplats för 5-6 personer. Arbetsbänkar i massivt trä och glasmosaik på väggen ovan. Parkettgolv.

Dessutom finns ett helkaklat och stambytt badrum med badkar på tassar, handfat, badrumsskåp, WC och handdukstork.

Pris: 4 850 000 kr

Månadsavgift: 2 256 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,15250 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: Bullerglas mot Ringvägen, energiglas mot gården

Lägenhetsnummer: 8 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 129 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadrättsföreningen Kolonnen 4 är en äkta förening som bildades 1997 och förvärvade fastigheten 1998. Föreningen omfattar idag 57 st lägenheter, varav 55 st är bostadsrätter, 3 st är återstående hyresrätter (dold tillgång) samt 5 st lokaler. Byggnadens totala yta är 3621 kvm, varav 2562 kvm utgör bostadsyta och 1059 kvm utgör lokalyta. Föreningen godkänner delat ägande men inte juridisk person.

Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad med en långfristig skuld på ca 8,3 mkr per 2015-12-31. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns i dagsläget beslutade. För mer information om föreningen, se www.kolonnen4.se

Modern tvättstuga i entréplan som är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp samt en mangel. Föreningen har också en trevlig innegård,som kan erbjuda en stunds avkoppling för vila och grillning. I källaren, dit man kan ta sig hela vägen med hiss från entréplan. Det finns ett bra källarförråd som hör till lägenheten. Det finns även ett grovsoprum där medlemmarna kan sortera el, papper, wellpapp, glas, plast, metall samt grovsopor.

Genomförda renoveringar:

– 1994 omputsning av fasaden
– 1999 rörstambyte
– 1999 elstambyte
– 2005 renoverades taket i samband med att 3 st vindslägenheter byggdes.
– 2005 i samband med inredningen av vinden byggdes en ny modern tvättstuga i entréplan och nya förråd anlades i källaren. Även hissarna renoverades i samband med detta
– 2005-2006 nyinstallerades hissarna
– 2006 renoverades trapphuset
– 2006 monterades snörasskydd
– 2006 installerades ny värmecentral
– 2007 monterades en ny entréport
– 2008 renoverades samtliga fönster
– 2009 köptes en ny varmmangel från Miele in
– 2009 byttes A-hissens gallergrind
– 2009 i april monterades en barnvagnsramp i trappan
– 2009 i oktober byttes expansionskärlet i undercentralen
– 2010 stamspolning genomfördes
– 2014-2015 byte av ventilation från självdrag till mekanisk frånluft. Intrimning samt justering av ventilation
2014 Byte av liggande stammar
– 2015 Godkänd OVK
– 2015 byttes frånluftssytemet. Från självdrag till mekanisk frånluft.
– 2015 köptes en ny tvättmaskin från Miele in.
– 2016 i februari köptes en ny tvättmaskin från Miele in.

Planerade renoveringar:

Fastigheten befinner sig i ett gott skick och har inga större renoveringsbehov. Endast löpande underhåll.

Balkonger – det finns i dagsläget ej bygglov för detta.

Förening: Brf Kolonnen 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com hem, kostnad 79 kr/månad vilket är ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

Internet: Hastighet 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i månadsavgiften. Viktigt att säljaren säger upp sitt avtal då IP-adressen står på säljaren.

Sammanställning: Fin gemensam innergård för medlemmarna med trädgårdsmöbler möjlighet att grilla. Balkonger – det finns i dagsläget ej bygglov för detta.

Här på Ringvägen 127 bor du på ett förstklassigt läge på Södermalm med direkt närhet till allt stadsdelen har att erbjuda. Här finns ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vitabergsparken, lummiga Lilla Blecktornsparken, Vintertullsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacke torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.