Södermalm

Heleneborgsgatan 12, 6 tr.

Högst upp med magisk utsikt, kungsbalkong och ytor i toppskick. Generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster, vacker ekparkett och snövita snickerier.

Adress

Heleneborgsgatan 12, 6 tr.

Rum

2

Slutpris

6 600 000 kr

Avgift

2 032 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Välkommen till ett helt suveränt boende om 59 välplanerade kvm i ett fantastiskt bra skick. Hörnlägenhet högst upp i fastigheten med stora spröjsade fönster i två väderstreck ger förutom en svårslagen utsikt ett härligt ljus. Kungsbalkong om 8,5 kvm i rakt söderläge som löper utmed hela lägenhetens bredd, vacker ekparkett, snövita snickerier och högt till tak. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök (HTH) och vardagsrum, snyggt badrum och sovrum med garderober och plats för dubbelsäng.

Lägenheten renoverades genomgående 2012. Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket bra ekonomi, föreningen är skuldfri.

Det kan låta klyschigt men denna lägenhet måste verkligen ses och upplevas, bäst i klassen!

– Välkomnande hall med två inbyggda garderober. Ekparkett och säkerhetsdörr.

– Utmärkt kök från HTH (2012) med öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om skåp och bra förvaring. Bänkskiva i Carraramarmor. Vitvaror från Siemens; diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll med flexzone, varmluftsugn och kolfilterfläkt. Oljad ekparkett och spröjsade fönster.

– Lättmöblerat vardagsrum med ljusinsläpp i två väderstreck. Naturlig plats för stort matbord där man får en magisk utsikt över Riddarfjärden. Oljad ekparkett och utgång till kungsbalkongen. Belysningsskenor i tak med dimmers och infällda transformatorer.

– Kungsbalkong med fri utsikt över takåsar, kyrktorn och grönska. Balkongen löper utmed hela vardagsrummet och sovrummet.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med suverän förvaring.

– Snyggt, helkaklat badrum (2012) med vägghängd WC från Duravit, handfat med kommod från HTH, handdukstork och dusch. Klinker med golvvärme. Infälld belysning via spotlights från Concord.

Hela lägenheten renoverades med varsam hand 2012. All el är bytt och infräst i väggarna, dimmers i samtliga rum.

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 2 032 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 1,32000 %

Byggår: 1923

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett stort, närliggande vindsförråd och tvättstuga. Föreningens medlemmar har även tillgång till en fräsch bastu. Två cykelrum. Fin gemensam innergård med planteringar, trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 47

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 50 bostadsrätter. Vacker och välskött fastighet från 1923, föreningen har mycket god ekonomi och är skuldfri.
Renoveringar;
1990-tal stambyte
2000-tal anlagd trädgård gatusidan
2008-2010 ny utrustning tvättstuga
2009 fönster
2010 lagningar fasad
2010 tak

Pålsundsberget är sedan 1997 klassat som ett naturminne på grund av sina geologiska och botaniska naturvärden. Heleneborgsgatan är sedan 1980 stängd för genomfartstrafik vilket bidrar till gatans lugna karaktär.

Förening: Stämjärnet 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Kungsbalkong om 8,5 kvm som löper utmed hela lägenheten. Rakt söderläge och milsvid, ogenerad utsikt.

På nordvästra Södermalm, på berget ovanför Söder Mälarstrand och med utsikt över Ridddarfjärden, Långholmen, Kungsholmen och Gamla stan ligger Brf Stämjärnet 1. Invid fastigheten ligger Pålsundsberget, som är skyddat som naturminne sedan 1997. Klassiska söderkvarter med restauranger, småbutiker och caféer.

Suveräna kommunikationer med tunnelbanan vid Hornstull och flera busslinjer, så som 4, 22, 40, 66 och 70 alldeles runt hörnet. Flygbuss till Arlanda samt från Liljeholmen, en station bort, går tvärbarnan till Bromma.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.