Södermalm

Ekehjelmstorget 8, 1 tr

Möjligheternas tvårummare med suverän planlösning och balkong i söder. Renoveringschans och toppläge invid Mariatorget på Södermalm!

Adress

Ekehjelmstorget 8, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 225 000 kr

Avgift

2 083 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

På uppdrag av Bostadsrättsföreningen Ekehjelmstorget har vi glädjen att presentera denna möjligheternas tvårummare om 59 kvm med renoveringsbehov, belägen i modern fastighet från 1984, med rejäl balkong i söder och mycket bra planlösning.

Tillfälle att sätta din egen prägel och skapa ditt drömboende i attraktiva och genuina kvarter på Södermalm, mellan Mariatorget och Medborgarplatsen. Här finns en hall med plats för ytterkläder och förvaring. Stort kaklat badrum. Vardagsrum i anslutning till kök med rejäl matplats. Sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkongen. Välkommen till visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring i 3 platsbyggda garderober samt en rejäl klädkammare.

– Helkaklat badrum med dusch, WC och handfat.

– Rymligt vardagsrum med parkettgolv och stort fönsterparti. Gott om plats för önskad möblering med tv-möbel, soffgrupp samt middagsbord.

– Kök med matplats samt gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis, ugn och fläkt.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även utgången till den soliga balkongen i söderläge.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 083 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 200:-, hemförsäkring 100:-

Andel i föreningen: 1,00500 %

Byggår: 1984

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns tre st tvättstugor med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp i vardera. Dessutom finns ett separat stryk- och mangelrum. Tre st cykelförråd. Sopnedkast på gården för hushållssopor. Separat grovsoprum för grovsopor, elektronik, tidningar, wellpapp, plast, glas m.m. Föreningslokal (bokningsbar på hemsidan) för medlemmarna som kan nyttjas för möten, fest etc. I lokalen finns TV, bredband, mindre kök. Uteveranda med möbler och grill.

Lägenhetsnummer: 133 (1102)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 6

Energiförbrukning: 90 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ekehjelmstorget består av 109 lägenheter och 4 lokaler. Av de 109 lägenheterna så är 11 återstående hyresrätter, varav denna lägenhet är en av dem som nu uppplåts/säljs av föreningen. Föreningen renoverade taken 2013/2014. 2016/2017 kommer hissarna renoveras. Dock diskuteras möjliga avgiftshöjningar om 2 % per år.

Förening: Brf Ekehjelmstorget

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Tre möjligheter till kabel-TV: a) I husets eget nät levereras fria kanaler gratis. Går även att beställa betal-TV från Boxer. b) ComHem har sitt eget nät som där man kan beställa betal-TV. c) Bredbands-TV i fiberbredbandet, Viasat eller CMore

Internet: Fiberbredband via Ownit. 100 Mbit/s kostar 139:-/månad, 1000 Mbit/s kostar ytterligare 199:-, d v s 338:-/månad (139+199:-). Föreningen debiterar varje medlem 100:-/månad utöver månadsavgiften för investeringen av det optiska bredbandet.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt söderläge.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren nära Mariatorget, Mosebacke, Slussen och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset bl a är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. T-bana (Slussen och Mariatorget), Södra station med pendeltåg och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.