Södermalm

Svartensgatan 8 B

1880-talsdröm på historisk adress invid Mosebacke Torg och Götgatsbacken. Vackra kakelugnar och sagolik sekelskifteskänsla.

Adress

Svartensgatan 8 B

Rum

2

Slutpris

4 825 000 kr

Avgift

1 981 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Med drömläge mellan Mosebacke Torg och Götgatsbacken ges här tillfälle att förvärva ett unikt boende på en av Stockholms mest attraktiva och anrika adresser, Svartensgatan. I rofyllt och knäpptyst gårdshusläge i fastighet från 1892, finns denna underbara tvårummare med sagolik sekelskifteskaraktär och hemtrevlig känsla.

Lägenheten har med varsam hand inretts i stilfullt utförande och bevarar alla vackra och dekorativa originaldetaljer från byggåret såsom höga golvsocklar, väl tilltagen takhöjd med stuckaturer och lister, paneler, vackra kakelugnar, en i varje rum, flera fönsterpartier med spegelmönstrade nischer, spegeldörrar, breda plankgolv m.m. Detta sätter verkligen härlig karaktär på den i övrigt utmärkta planlösningen.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Kök i stilsäkert utförande där ”bistro-känslan” kombineras med genuint bevade originaldetaljer. Två väl tilltagna rum, vardagsrum och sovrum, utsmyckade med originaldetaljer, kakelugnar och stora fönsterpartier mot innergård. I anslutning till vardagsrummet finns ett kaklat badrum.

– Hall med plats för skor och ytterkläder vid platsbyggd väggfast förvaring. Vitmålade väggar och vackert trägolv

– Kök i stilsäkert utförande där ”bistro-känslan” kombineras med genuint bevade originaldetaljer. Här finns förvaring i skåp och på öppna hyllplan, bänkskivor och detaljer i Carraramarmor. Gasspis, fläktkåpa, kyl och frys samt diskmaskin. Vitmålade väggar och vackert trägolv.

– Två väl tilltagna rum, vardagsrum och sovrum, utsmyckade med originaldetaljer, kakelugnar och stora fönsterpartier mot innergård. Båda rummen har access till rejäla garderober/klädkammare i original. Vitmålade väggar och vackert trägolv.

– I anslutning till vardagsrummet finns ett kaklat badrum med dusch, handfat, badrumsskåp, WC och handdukstork.

OBS! Kakelugnarna i bostaden är tätade och besiktigade utan anmärkning. Dock har man i B-huset problem med den gemensamma ventilationen. Det pågår en utredning/diskussion kring detta i föreningen och fram till att den är genomförd och man kommit fram till en eventuell lösning så föreligger ett ”eldningsförbud”.

Pris: 4 395 000 kr

Månadsavgift: 1 981 kr

Andel i föreningen: 3,38790 %

Byggår: 1892

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två st förråd. I fastigheten finns en tvättstuga med flera maskiner, en torktumlare och ett torkskåp/torkrum. Det finns en bastu, en gemensamhetslokal samt plats för cyklar i anslutning till gården och ett barnvagnsgarage.

Lägenhetsnummer: 10 (1003)

Hiss: Nej

Antal våningar: 3

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kejsaren förvärvade fastigheten 1980 och är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Föreningens ekonomi är god och i dagsläget planeras inga avgiftshöjningar.

Renoveringar:
2004 Stambyte
2004 Elstigare
2008 Energideklaration utfördes
2008 Balkonger byggdes
2013 Viss renovering av innergården
2013 Bastu
2014 Lilla bakgården omlagd

Planerade renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan om upprättades 2013 och sträcker sig 10 år och uppdateras löpande. 2015: Tittar på att förbättre ventilationen i gårdshuset.

Hushållsel ca 200-250:-, gas ca 200:- och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Kejsaren

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem (Grundutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Lugnt, underbart läge på idylliska Svartensgatan i de eftersökta kulturkvarteren mellan Götgatsbacken och Mosebacke Torg. Bekvämt promenadavstånd till Fjällgatan, Mariatorget, Slussen/Gamla Stan och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk. 100 meter till pulsen vid Götgatsbackens gågata där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. Bra kommunikationer med tunnelbana och flertalet innerstadsbussar och cykelvägar vidare ner mot stan längs med Stockholms kajer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.