Södermalm

Gaveliusgatan 10, 4 tr

Två rum och kök, Gaveliusgatan. Fri utsikt över Hammarbysjön.

Adress

Gaveliusgatan 10, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 650 000 kr

Avgift

3 156 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

På uppdrag av Brf Melonen 1 har vi glädjen att förmedla denna 56 kvadratmeter stora hörnlägenhet med möblerbar hall. Lägenheten ligger högst upp i en vacker fastighet från 1933 vid den lugna Gaveliusgatan på Södermalm och erbjuder fri utsikt över Hammarbysjöns båttrafik och Barnängens Herrgård med omgivande grönska. Bygglov för balkong kan påräknas. Delar av ytskikten bör dock renoveras för att lägenhetens stora charm ska komma till fullt uttryck. Ett mycket njutbart boende kan förväntas.

Entrégång med plats för avhängning vid hatthylla. Rymlig inre hall som leder vidare till kök och vardagsrum. Innanför vardagsrummet sovrum med garderober. Köket har plats för matbord vid fönstret, som vätter åt öster. Södervänd balkong kan byggas från vardagsrummet. (Stadsbyggnadskontoret meddelar att bygglov för balkong kan förväntas, emedan det tidigare beviljats, men ej utnyttjats.) Alla rum har brädgolv, köket har plastmatta. Nyrenoverade originalfönster med spanjoletter. Badrummet nås via entrégången. Badrummets nuvarande skick är ej i överensstämmelse med moderna krav för våtrum och måste därför renoveras av köparen innan inflyttning.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 156 kr

Andel i föreningen: 3,95000 %

Byggår: 1933

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten finns en nyrenoverad tvättstuga samt ett cykel- och barnvagnsförråd. Huset ligger på en 840 kvadratmeters blomrik trädgårdstomt med berså, gräsytor, rosenbuskar, schersmin och skuggande lövträd.

Lägenhetsnummer: 34

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Parkering/Bilplats: Det är vanligen lätt att hitta parkering i området. Den som är mantalsskriven på Södermalm kan ansöka om boendeparkering till en kostnad av 700 kr per månad eller 50 kr per dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Melonen 1 består av 24 bostadsrätter och en hyreslokal om 56 kvm. Långfristiga skulder endast ca 1,6 mkr så föreningen har mycket god ekonomi. Fastigheten har kontinuerligt utförts enligt underhållsplan. 1984 renoverades hela fastigheten såsom byte av samtliga installationer för vatten,avlopp, el och ventilation. Medlemmarna, som utgör en åldermässigt blandad grupp, samlas vår och höst till städdagar, som brukar bli arbetsglada tillställningar. Avslutas med en trivsam träff i trädgårdens berså, där man även kan grilla.

Till lägenheten hör ett källarförråd.
I fastigheten finns en fräsch tvättstuga samt ett cykel- och barnvagnsförråd.

Huset ligger på en 840 kvadratmeters blomrik trädgårdstomt med berså med sommarmöbler, gräsytor, rosenbuskar, schersmin och skuggande lövträd.

Förening: Brf Melonen 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Möjlighet till balkong från vardagsrummet.

Lugnt och tyst område på Södermalm. Ingen genomfartstrafik. Vitabergsparken med Sofia kyrka och parkteater ligger helt nära liksom Blecktornsparken med pulkabacke och lekplats. Promenadavstånd till Nytorget med SOFO:s utbud av restauranger och allehanda butiker. Gratisfärja över Hammarbysjön till Sjöstaden där man lätt når Hammarbybacken och Nackareservatet. Även goda bussförbindelser mot stadens centrala delar, buss 2 mot Slussen (T-banans gröna och röda linjer), buss 55 mot Skanstull med Ringens köpcentrum (T-banans gröna linje) och Stockholms södras pendeltågsförbindelser. Med buss 66 når man Folkungagatan, Medborgarplatsen och Stockholms södra station. Med buss 59 kan man resa direkt till T-centralen och fjärrtågen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.