Södermalm - Sofia

Bondegatan 74 C, 1 ½ tr

Ljuvligt sekelskiftesboende i fin tvårummare med idylliskt & ljust gavelläge, utmärkt planlösning, bra skick & solig balkong med grönskande utsikt.

Adress

Bondegatan 74 C, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

5 670 000 kr

Avgift

3 389 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

I vacker och välskött 1910-talsfastighet med ett attraktivt läge på Södermalm nära Nytorget, Vitabergsparken och Sofia kyrka, saluförs denna fint renoverade och högt, ljust och idylliskt belägna tvårummare om 56 kvm i ett mycket gott skick. Den tidsenliga charmen från byggåret är väl bevarad och genomgående sober färgsättning, generös takhöjd, vita snickerier, fina trägolv och stora fönsterpartier är detaljer som bidrar till ett boende med en oslagbar känsla.

Lägenheten har ett unikt gavelläge med fönster i hela fyra väderstreck och en solig hörnbalkong i söderläge med utsikt över grönskande innergård. Planlösningen är väldisponerad och mycket tilltalande med ljusa och sociala ytor.

Här ges ett underbart vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord samt utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt och soligt ”uterum” med plats för bord, stolar och planteringar.

Köket i ett stilsäkert och modernt utförande är välutrustat med god förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Via ett glasat fönster- och skjutdörrsparti nås ett matrum som även med fördel kan användas som arbets- eller barnrum.

Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Hall med plats för ytterkläder och skor samt ett kaklat badrum med fönster, dusch, toalett, handfat på kommod och tvättmaskin.

Välkommen på visning!

Pris: 5 250 000 kr

Månadsavgift: 3 389 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband 250/100 Mbit/s via Ownit och kabel-tv grundutbud via Tele2. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 200-300:-. Obligatorisk balkongavgift 128:-.

Andel i föreningen: 1,60000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 10460-0747 (1102)

Hiss: Nej

Våning: 1.5

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-06-20

Energiklass: F

Allmänt om föreningen: Brf Kopparn 9 är en äkta förening. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlas 2026. Föreningen förvärvade fastigheten 2000. Det finns en hyresrätt kvar i föreningen. Trappstädning sköts av städfirma. Föreningen har två gemensamma städdagar per år. Föreningen höjde avgifterna med 10% från januari 2022. Man valde att höja avgifterna för att ta höjd inför ett kommande stambyte alt relining. Föreningen har inte beslutat om några andra större kommande renoveringar i dagsläget. Belåningsgrad ca 2 480 kr/kvm (ÅR2021).
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Utförda renoveringar:
2021 – Renovering och målning av samtliga fönster och balkongdörrar samt målning av räcken på vädringsbalkongerna
2020 – Korrigering av avrinning från vindsvåningsaltan i samband med partiellt stambyte
2020 – Renovering av port mot gatan, installation av nya LED-armaturer i portvalv och på fasad mot gården. Renovering av soprum
2019 – OVK färdigställs och energideklaration genomförs. Partiellt stambyte av en stam genomförs efter vattenskada pga spricka i avloppsledning
2018 – Delar av taket byts ut pga läckage. Två takfläktar byts ut och nya räcken till vindslägenheternas terrasser installeras
2016/2017 – Föreningslokalen renoveras och byggs om till övernattningslägenhet
2016 – Cykel och barnvagnsrum renoveras och förses med cyckelliftar (D-porten) och avsats för barnvagnar (A-porten)
2012 – Trapphusen renoveras och ommålas
2005 – Hisskorgarna rustas upp och gården designas om med nya planteringar och nytt markarbete
2003/2004 – Installering av ny undercentral för fjärrvärme och montering av ny tryckstegringspump för tappvatten
2000 – Vindsombyggnad till 6 nya lägenheter. En ny lägenhet i suterrängplan och utökning med förrådsutrymmen. I samband med detta har ett omfattande underhålls och förnyelsearbete skett bla en ny takbeklädnad över långskeppet, målning av övriga takplåtar, nya varvtalsstyrda frånluftsfläktar samt nytt hissmaskineri inklusive styrsystem.
2000 – En bostadsrättsförening bildas som köper in byggnaden och övertar tomträtten.
1978 – En omfattande ombyggnad sker, med sammanslagning till större lägenheter.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer under hösten 2022 att göra en besiktning på stammarna för att utifrån det besluta om de kommer göras ett stambyte alternativt en relining. Upptagande av lån kommer att finansiera renoveringen.

I föreningen finns gemensam övernattningslägenhet, tvättstuga, barnvagnsförråd, lekplats och två cykelrum samt cykelparkering på gården. Föreningen förfogar över en gård med två bokningsbara uteplatser, utrustade med sittplatser och grill.

Föreningens hemsida: http://brfkopparn9.se/

Förening: Brf Kopparn 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 43

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-tv grundutbud via Tele2 ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 250/100 Mbit/s via Ownit ingår i månadsavgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.