Södermalm

Bellmansgatan 23

Stilren design och nyrenoverat på Bellmansgatan! Rofyllt 1880-tal och historiska vingslag!

Adress

Bellmansgatan 23

Rum

2

Slutpris

2 720 000 kr

Avgift

2 168 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i de pittoreska kulturkvarteren kring, Kvarnberget, Mariaberget och Mariatorget! På attraktiva Bellmansgatan, i ostört läge i hjärtat av stadsdelen men ändå invid pulsen på Södermalm, finns denna pärla till bostad i absolut toppskick. Stilrent, snyggt och nyrenoverat i smakfull kombination med klassiskt bevarat 1800-tal sätter oerhört trevlig karakär på denna bostad. Den suveräna planlösningen är genomgående mot trevlig innergård och lugn återvändsgata och har sober färgsättning, svartbetsade furugolv och snövita snickerier. Nytt och läckert designat kök i högblankt vitt med inredning från Smeg, rejält sovrum mot gården, härligt vardagsrum och toppfräscht badrum med badkar.

– Hall med plats att sätta klädhängare. Hallen har vitmålade väggar och tak, svartbetsat furugolv och ett gott rumssamband.

– Nytt kök från 2008 i stilrent högblankt vitt och rostfritt med maskiner och blandare från bl a Smeg. Köket har gott om skåp och förvaring, bra arbetsytor med bänkar i valnötsträ och en rejäl matplats. Svartbetsat furugolv.

– Härligt vardagsrum med vitmålade väggar och tak, svartbetsat furugolv och ett stort fönster med spegelmönstrad och rundad fönsternisch.

– Toppfräscht och stilrent badrum från 2007/2008. Badrummet är helkaklat i vitmatt med svart klinkergolv och golvvärme. Här finns badkar med blandare och dusch med bekväm dubbelfunktion. Handdukstork, toalett, handfat, badrumsskåp och tak med infällda spotlights.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns en platsbyggd garderobsvägg med smart förvaring, vitmålade väggar och tak samt svartbetsat furugolv. Fönster mot gården, här har tidigare funnits bygglov för balkongdörr.

Pris: 2 475 000 kr

Månadsavgift: 2 168 kr

Andel i föreningen: 1,47030 %

Byggår: 1896

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, föreningslokal, tvättstuga och stort vindsförråd. Föreningen har en fantastiskt fin innergård med trädgårdsmöbler och grönska. Städning i trapphusen görs av medlemmarna själv efter löpande schema.

Renoveringar: 1978 byttes V/A-stammar och elstigar, tak och fönster renoverades. 1991 renoverades trapphus och 1994 tvättstugan. Föreningen planerar att renovera fasad, måla tak och trapphus samt bygga balkonger. OBS! För tillfället är balkongbygget överklagat.

Lägenhetsnummer: 2301

Hiss: Nej

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreingen Paris 11, 12 & 13 består av 54 lägenheter, varav 1 är en återstående hyresrätt.

Förening: Brf Paris 11, 12, 13

Sammanställning: Föreningen har planer på att bygga balkonger. Bygglov har funnits, men är i nuläget överklagat. Om och när balkonger kan byggas finns möjlighet till balkongfönster i sovrummet.

Attraktivt läge på Södermalm i de eftersökta kulturkvarteren. Rofyllt läge på Bellmansgatan ett stenkast från Mariatorget, Mosebacke, Slussen och Mariaberget med Monteliusvägens promenadstråk där utsikten över Stockholm, Riddarfjärden och Stadshuset bl a är hänförande. Det är nära till pulsen vid Götgatsbacken och Medborgarplatsen, där restauranger och pubar ligger tätt. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med allt man kan önska sig. T-bana (Slussen och Mariatorget) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.