Södermalm

Heleneborgsgatan 3, 1 tr

Sekelskiftesdröm på attraktiva Heleneborgsgatan med ljuvlig balkong i söder, kakelugn, vackra detaljer, generösa ljusinsläpp & sagolik atmosfär.

Adress

Heleneborgsgatan 3, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

2 525 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Heleneborgsgatan 3 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i vackra och lugna Söderkvarter vid Hornstulls stadspuls med mängder av populära caféer, restauranger och butiker samt Riddarfjärdens lugn, en fantastisk kombination av storstad och natur.

Lägenheten har smakfullt renoverats med vackra tidstypiska detaljer bevarade som speglade dörrar, djupa fönsternischer, fungerande kakelugn, genomgående fina golv, högt till tak och ljusa färgval. Perfekt för paret eller för singeln som vill ha riktigt gott om plats.

Planlösningen är optimerad och maximalt yteffektiv. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder samt utmärkt förvaring i garderober. Luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger rummet ett flödande ljus oavsett årstid, kakelugn och plats för soffgrupp. Stilrent kök med plats för matbord och all önskvärd maskinell utrustning. Rofyllt sovrum med plats för stor dubbelsäng, förvaring och ytterligare möblemang. Utgång till balkong i soligt söderläge som blir ett extra rum större delen av året.

Här bor du skönt och grönt invid Högalidsparken, nära vatten och dessutom intill Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, shopping, sevice och kommunikationer.

Trevlig, välskött förening i vacker och renoverad fastighet från 1912.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderober.

– Stilrent kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Full maskinell utrustning som spis, fläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Plats för matbord.

– Lättmöblerat vardagsrum där mysfaktorn förstärks ytterligare av den fungerande kakelugnen. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Stor klädkammare för förvaring.

– Underbart sovrum med plats för stor dubbelsäng tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober. Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Badrum med vita helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med dusch, wc, handfat och förvaringsskåp.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 2 525 kr
I avgiften ingår värme och vatten via vattenburet system. Tillägg för bredband/fiber 115 kr, balkongfond 75 kr & eldstadsavgift 75 kr.

Andel i föreningen: 1,97016 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1912

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 0121 (1001)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Kvarteret Muttern vid Högalidsparken bebyggdes under åren 1909 till 1916 och fastigheten Muttern 9 stod färdig 1912. Arkitekter var Ernst Otterström och Paul A Löfgren. Tillsammans och var för sig har de ritat många stilfulla hus i både centrala Stockholm och i Solna. Muttern 9 är en pampig byggnad i hörnet av Varvsgatan och Heleneborgsgatan, uppförd med fem våningar samt till större delen inredd suterräng. Fasaden är vackert dekorerad och putsad i ljust gult och har stora brunmålade tidstypiska, dock ej ursprungliga, fönster. Här huserar den välmående Brf Muttern 9, en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten med samma namn år 2004. Total boyta 3 050 kvm, lokalyta/lageryta 350 kvm. Föreningen består av 45 lägenheter, varav 2 upplåts med hyresrätt (dold tillgång). Därutöver finns 5 hyreslokaler i gatuplan. Vinden omvandlades under 2013-2014 till 5 bostadsrättslägenheter. Juridisk person godkänns ej som medlem. Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar.

En överlåtelseavgift om 1 113 kr samt pantsättningsavgift om 445 kr tas ut av föreningen.

Gemensamma utrymmen består av tvättstuga ( 3 stora tvättmaskiner, 2 torktumlare och effektivt torkskåp) och innergården med uteplats. Det finns barnvagnsrum (i trapphuset på Heleneborgsgatan) samt cykelförråd på Varvsgatan. Lägenhetsförråd finns i källaren.

Genomförda renoveringar:
•Renovering trapphus och installation av automatiska dörröppnare 2019
•Stamspolning och filmning 2018
•Renovering av dörrpartier i port och vädringsbalkonger 2018
•Säkerhetsdörrar installerades 2017
•Fönster renoverades utvändigt 2016
•Fiber indraget i alla lägenheter och lokaler 2015
•Gården dränerades och renoverades 2014
•Bergvärme installerades 2013
•Vattenburet värmesystem installerades 2013
•Fasad och tak renoverades 2011
•Fastigheten energideklarerades 2010/2011
•Hissen renoverades 2009/2010
•Balkonger byggdes 2009
•Stambyte i lägenheter skedde år 1974. Stammarna spolades och bedömdes vara i gott skick år 2004 och 2015
•Stambyte i källare och lokaler skedde år 2013

Planerade renoveringar:
Styrelsen undersöker möjligheten att uppföra ett orangeri/växthus på taket ovanför tvättstugan i samband med renovering av tvättstugan 2019/2020

För ytterligare information se årsredovisningen eller besök föreningens utmärkta hemsida http://muttern9.se/.

Förening: Brf Muttern 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-Tv finns via Comhem och Bredbandsbolaget.

Internet: Bredband via fiber (Ownit) indraget i fastighetens lägenheter. Nätet har ett grundutbud (100 Mbits/s in och ut) som tillkommer på månadsavgiften. Boende kan själva avtala med Ownit om högre hastighet. Boende som vill ha IP-TV kan avtala om detta med Ownits samarbetspartners, Canal Digital eller Visat. Fastigheten är ansluten till Com Hem ABs koaxialnät. Eventuellt abonnemang tecknas av resp boende.

Sammanställning: Ljuvlig balkong i söder med plats för bord, stolar och växter. I trapphuset finns även vädringsbalkonger som gärna får utnyttjas av medlemmar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.