Södermalm

Maria Prästgårdsgata 19, 5 tr

Fantastisk vindsvåning invid Mariatorget! Terrass med vy över takåsarna, snedtak, synliga takbjälkar och mycket bra skick! Vacker fastighet från 1884.

Adress

Maria Prästgårdsgata 19, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 150 000 kr

Avgift

3 871 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän vindsvåning om 53 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Drömläge invid Mariatorget i välskött hörnfastighet. 3,20 till taknock och härliga sällskapsytor med öppen planlösning mellan ett lättmöblerat vardagsrum och det utmärkta köket med utgång till terrassen. Snyggt badrum och sovrum.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Ljust och rymligt vardagsrum med trägolv, synliga bjälkar och flera takfönster. Bygganmälan för att sätta in en eldstad i vardagsrummet har enligt uppgift tidigare förberetts. Öppen planlösning mot köket och bra förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats. Kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Infälld belysning via spotlights.

– Terrass med plats för bord och stolar.

– Sovrum.

– Helkaklat badrum med dusch, WC och handfat. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Klinker med golvvärme.

Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 3 871 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband via fiber. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 1,42582 %

Byggår: 1885

Lägenhetsnummer: 59 (1502

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5 (5 trappor).

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Strax nedanför Mariatorget i korsningen Maria Prästgårdsgata och Timmermansgatan hittar du ett vackert, gult sekelskifteshus. HSB Brf Fatbursbrunnen i Stockholm. Timmermansgatan 33, och Maria Prästgårdsgata 19, 19a och 21, även gårdshuset Maria Prästgårdsgata 19b är föreningens adresser. Runt hörnet hittar du tunnelbanenedgången Mariatorget östra, till vänster på Swedenborgsgatan ser du Mariatorgets vackra fontän Tors Fiske, och till höger tre gator ned hittar du Södra stations östra uppgång mot Medborgarplatsen.

En mer än 120 år gammal fastighet
År 1884 började uppförandet av fastigheten enligt arkitekten C. Cederströms ritningar. Fastigheten byggdes ursprunligen för "de mindre bemedlade", som minnestavlan på husgaveln också kungör. Fastigheten köptes 1962 av HSB Stockholm, och efter renoveringar räddades fastigheten kvar med den gammaldags atmosfär och den vackra innergård den en gång hade. Fastigheten ombildades 1974, och de tidigare små lägenheterna slogs ihop till 65 bostadsrätter. Idag finns det ettor, tvåor och treor på mellan 27 och 93 kvm, och takvåningar mellan 51 och 162 kvm. Två lokaler hyrs ut, en butik och ett lager. Hiss till våning fyra.
OVK genomförd 2014
Fasadrenovering och helrenovering av trapphusen 2015
Stambytet är planerat att utföras 2024-2025. Det finns ett styrelsebeslut om en avgiftshöjning på 5% årligen tills dess.

Förening: Fatbursbrunnen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: (Com Hem) analogt utbud ingår.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit 100 mbit ingår i avgiften.

Sammanställning: Terrass med utsikt över takåsarna. Sol större delen av dagen och kvällen under sommarmånaderna.

Kvarteren vid Mariatorget har ett högt historiskt värde och här blandas de små butikerna med smakfulla restauranger. Populära bageriet Petrus eller krogen Morfar Ginko Papa Ray Ray nås bara runt hörnet. Här bor man på ”lugna gatan ”men har både pulsen och utmärkta kommunikationer precis runt hörnet. Alldeles bredvid ligger populära Swedenborgsgatan som för längesedan var tänkt som en trafikled från norra till södra stadsdelen, men här är idag istället en mysig småstadsgata som delvis är avstängd för biltrafik under sommarhalvåret. vid sida med välsorterade second hand-butiker, antikvariat och parkområdet Tantolunden. Vill du se en oslagbar stockholmsutsikt ska du gå den korta biten upp mot Götgatspuckeln, Mariaberget och Monteliusvägen. Här kan du besöka gallerierna för att sedan upptäcka de smala kullerstensgatorna högst upp på Söders höjder. Torget och kvarteren runt omkring är en blandning av folkligt och alternativt. Hemtrevliga små vattenhål som blandas med ett intensivt uteliv. Suveräna kommunikationer med tunnelbana (Slussen och Mariatorget) och flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.