Södermalm, 2 rum, 52 kvm

Heleneborgsgatan 15A, 3 tr

Om bostaden

Sekelskiftesdröm på attraktiva Heleneborgsgatan med perfekt planlösning högt upp i huset. Flödande ljusinsläpp, vackra detaljer och sagolik atmosfär.

Varmt välkommen till Heleneborgsgatan 15 och detta drömlika hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som överträffar det mesta. Attraktivt belägen vid Hornstulls stadspuls med mängder av populära caféer, restauranger och butiker samt Riddarfjärdens lugn, en fantastisk kombination av storstad och natur.

Lägenheten har smakfullt renoverats med vackra tidstypiska detaljer bevarade, genomgående fina golv, högt till tak och ljusa färgval. Perfekt för paret eller för singeln som vill ha riktigt gott om plats.
Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder samt en rymlig klädkammare. Generöst vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord samt fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustningi i öppen planlösning med vardagsrummet. Rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang.

Här bor du skönt och grönt invid Högalidsparken, nära vatten och dessutom intill Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, caféer, shopping, sevice och kommunikationer.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i rymlig klädkammare.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Vitt kakel ovan arbetsbänk i betong och komplett maskinell utrustning som integrerad kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll och fläkt. Mellan vardagsrum och kök finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Vackra fönsterpartier ger flödande ljusinsläpp, trivsam takhöjd, ljust färgsatta väggar och trägolv i original. Generös yta med plats för soffa och övrig önskad möblering.

– Mysigt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och annat passande möblemang.

– Badrum med vita helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med dusch, wc, handfat och förvaringsskåp.

Pris: 3 990 000 kr

Månadsavgift: 3 156 kr
I avgiften ingår värme och VA. Obligatorisk tillägg om 330 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Övriga driftskostnader. Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,61298 %

Pantnotering: Bostaden är pantsatt

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 04095-0018 (1302)

Hiss: Ja

Beskrivning av hiss: Hiss finns via uppgång 15B till våningsplanet.

Våningsplan: Våningsplan 3.

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Hembryggeriet förvärvade fastighen 2009 och består idag av 31 lägenheter varav 30 upplåts som bostadsrätter och en som hyresrätt. Föreningen upplåter 2 lokaler med hyresrätt.
Föreningen har en innergård med flera sittgrupper för medlemmarna att utnyttja. I källaren finns det en tvättstuga. I anslutning till gårdshuset finns det ett cykelrum. Cyklar kan även parkeras på gården. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utförda renoveringar:
Fastigheten genomgick en större renovering 1982 då bl.a. v/a stammar och el-stigar byttes. Sedan föreningen förvärvade fastigheten har man spolat stammarna 2009 samt bytt till termostatstyrda radiatorventiler. Under 2011-2012 har en ny hiss och en nyvärmecentral installerats samt fibernät har dragits in i fastigheten. Föreningen har även byggt balkonger samt franska balkonger mot innergården. Under 2013 har trapphusen målats om och tvättstugan uppdaterats. 2014 har samtliga tak målats om. 2017 stamspolning samt renovering av hiss.

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Hembryggeriet

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via Ownit.

Internet: Fiber bredband via Ownit.

Högalid är känt för sina stora grön- och vattenområden, med parker och tre egna öar. I Högalid finns det gott om små mysiga affärer, trevliga och välrenommerade restauranger samt trendiga kaféer. Nya Hornstull innehåller massor av nya serveringar, konceptbutiker och en öppen plats med torgliv. Högalid kombinerar vacker natur och badplatser med pittoreska strövområden. Ovanför Riddarfjärdens södra kaj ligger Södermalms högsta naturliga punkt, Skinnarviksberget med tillhörande park och ett skönt sommarkafé. Området har dessutom goda kommunikationer med tunnelbana och flera busslinjer.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.