Södermalm

Hökens Gata 8 B. Gårdshuset

Sekelskiftespärla i hjärtat av Södermalm. Kakelugnar, tidstypisk bevarad charm samt uteplats!

Adress

Hökens Gata 8 B. Gårdshuset

Rum

2

Slutpris

3 750 000 kr

Avgift

2 384 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett riktigt drömboende på en av Södermalms mest attraktiva adresser. Här bor man lugnt och rofyllt på Söders höjder men endast ett stenkast från puls och folkliv vid Mosebacke Torg samt Götgatsbackens restaurang- och shoppingstråk.

Lägenheten är i mycket fint skick med en äldre tidstypiskt bevarad charm. Två vackra kakelugnar, fina trägolv, takstuckatur, höga golvsocklar och spegeldörrar. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är belägen i gårdshuset på entréplan med föreningens innergård på bägge sidor om fastigheten. Via dubbeldörrar har du tillgång till en härlig och rymlig uteplats, en lugn oas mitt i Stockholms innerstad. Välkommen på visning!

PS; Förutom värme och vatten ingår även bredband samt kabel-TV basutbud i månadsavgiften!

– Trevlig entré med trägolv och vita väggar.

– Fantastiskt vardagsrum med två fönster med speglar och djupa nischer. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Trägolv, takstuckatur, kakelugn (ej fungerande) och höga golvsocklar. Här finns även två inbyggda garderober.

– Rofyllt sovrum med en rymlig platsbyggd garderob samt ett inbyggt städskåp/garderob. Plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord eller extra garderober och byrå om så önskas. Utgång till uteplats via balkongdörrar. Trägolv, höga golvsocklar, takstuckatur samt en vacker kakelugn (ej fungerande).

– Stilfullt och funktionellt kök med plats för mindre matbord. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Stort fönster med djupa nischer. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Det helkaklade badrummet är utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch, handfat, skåp och wc.

Pris: 3 550 000 kr

Månadsavgift: 2 384 kr

Andel i föreningen: 2,04330 %

Byggår: 1905

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en trevlig gemensam innergård med sommarmöblering och grill, soprum, cykelparkering samt en tvättstuga utrustat med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Renoveringar: Utfört underhåll: 1974 Avloppsstammar. 1999 Fasad och balkongrenovering av befintliga balkonger. 2002-2004 Nya balkonger. 2003-2005 Elstambyte. 2004 Omputsning av fasad. 2004-2005 Inredning av råvind, omläggning av tak. 2005 Nyinstallation hiss. 2007-2009 Installation av fjärrvärme. 2009 Kall-varmvatten vvc. Energiprestanda 135 kWh/m² och år.

Lägenhetsnummer: 00019 (1002)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hökens gata 8 förvärvade fastigheten 1999 och består av 36 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Månadsavgifterna höjdes 2013-01-01 med 15 %. Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget (140411) enligt föreningen, dock har föreningen som utgångspunkt att anpassa intäkter mot utgifter. Höjningar och sänkningar sker behovsprövat. Föreningen överväger samordnat städansvar av trapphus per uppgång. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och acceterar inte juridisk person som köpare.

Förening: Brf Hökens gata 8

Kakelugnarna är inte fungerande.

På Hökens Gata 8 bor du på ett förstklassigt läge på Söders höjder endast ett stenkast från Mosebacke Torg, Götgatsbackens restaurang- och shoppingstråk samt en kort promenad till Nytorget, Fjällgatan samt Vitabergsparken. Det bästa av två världar – tyst, lugnt och fridfullt men även direkt närhet till allt det staden har att erbjuda i form av restaurang-, café- och kulturliv. Det centrala läget men ändock tidstypiskt bevarade äldre charm som påbjuds i dessa kvarter är svårslagen och från Katarinahissen samt Södra Teatern/Mosebacke-terrassen bjuds det in till utsikter utöver det vanlig, en utsikt som slår det mesta i Stockholms innerstad!

Kommunikationsmässigt har du endast ett par minuter till Slussen där du har både goda bussförbindelser samt tunnelbana där både grön- och rödtunnebanelinje passererar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.