Södermalm

Hallandsgatan 30, 5 tr

Drömlik vindsvåning med mysig ateljèkänsla, vackra detaljer & perfekt planlösning. Högt & fritt hörnläge med strålande utsikt över Söders takåsar.

Adress

Hallandsgatan 30, 5 tr

Rum

2

Pris

4 250 000 kr

Avgift

3 131 kr/mån

Boyta

50 kvm

Biyta

7 kvmOm bostaden

Kontakta Anette Larsdotter 0709-93 49 90 för privatvisningar!

Högst upp bland takåsarna med ett strålande ljust och öppet läge i vacker fastighet från 1929, i mysiga kvarter med Rosenlundsparken utanför porten och närhet till allt det bästa Södermalm har att erbjuda, saluförs nu denna himmelska vindsvåning i ljust hörnläge om 2 rum och 57 m² golvyta (50 kvm boyta + 7 kvm ”icke mätvärd yta under snedtak”).

Lägenheten är varsamt renoverad med känsla för stil, modern design och sobra kulörer. Allt i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak, bjälkar och fönsterkupor i två väderstreck som bidrar till lägenhetens trevliga karaktär och känsla.

Planlösningen är alldeles utmärkt disponerad, maximalt yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här finns trivsamma och öppna sällskapsytor med vardagsrum och kök i anslutning. Köket är stilrent med plats för stort matbord samt bra förvaring, generösa arbetsytor och all maskinell utrustning.

Vardagsrummet är placerat i hörnläge och ger plats för både soffgrupp, TV-möbel och övrig önskad möblering. Mysigt, rofyllt sovrum med ljusinsläpp från vardagsrummet samt plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i garderober.

Badrummet är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv, dusch, vägghängd wc, handfat med spegel ovan, infällda spotlights i tak samt tvättmaskin finns i anslutning dold bakom skåpdörr. Via entrén nås en inbjudande hall med gott om plats att hänga av ytterkläder.

Här bor du på lugna Hallandsgatan som är skyddad från biltrafik, i trevliga kvarter med direktaccess till Södermalms fantastiska shopping och nöjesliv, SoFo och hela dess stora utbud av restauranger, butiker och barer ligger nära samtidigt som man snabbt når Årstaviken och Tanto för promenader eller löpturer längs vattnet.

Välskött förening med god ekonomi, hiss i huset , låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda.

Välkommen att längta hem!

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 3 131 kr
I avgiften ingår värme, vatten, TV-bas från Com Hem och bredband 100 Mbit/s från Ownit

Andel i föreningen: 2,97230 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0063

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 170 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Kniven äger fastigheten Kniven 25. Byggnaden är från 1932, Husets stil är i nordisk klassicism (tjugotalsklassicism) och ritad av arkitekten Josef Östlin. Föreningen bildades 2001och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 32 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Total BOA 2 071 kvm. Det finns även 1 hyresrättslokal om 91kvm. Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 6 743 026 kr vilket ger en belåningsgrad på 3 134 kr/kvm och omsättningstillgångarna (kassa, bank) till 2 260 940 kr. Inga avgiftsförändringar planerade.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

Det finns en mycket trevlig stenlagd gård med träd, buskar och planteringar. Den vetter mot Blekingetäppan och det finns tillgång till utemöbler och grill. Trädgården anlades 2003 av trädgårdsarkitekt Pia Hedén.

Gemensam tvättstuga i källaren. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns två cykelrum, ett i entréplan och ett i källaren. Barnvagnsrum finns i entréplan. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Besök gärna föreningens hemsida: https://brfkniven.bostadsratterna.se/brf-kniven

Renoveringar:
1993-1994 utfördes stambyte av V/A-stammar och el-stammar. Fönster och yttertak renoverades.
2002 slipades marmorgolven.
2003 målades trapphuset.
2011 renoverades fasaden, yttertaket målades och arbeten med plåtbleck på gårdsfasaden utfördes.
2015 byttes expansionskärl och styrventiler i undercentralen.
2016 servades tvättmaskiner, torktumlare & torkskåp, stamspolning utfördes, porten renoverades, balkongdörrar i trapphusen målades, arbeten med plåtbleck på gatufasaden utfördes och fönster renoverades.
2018 installerades nytt låssystem i porten, armaturer på entréplan byttes och service av tvättstugan utfördes.
2020 renoverades tvättstugan och yttertak samt stuprör och hängrännor inspekterades.

Inga större renoveringar planeras, enligt underhållsplanen kommer de ske stamspolning under 2021.

För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Kniven

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 32

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Ownit. (100 Mbit/s).

Här bor du i mysiga kvarter med närhet till både Nytorget, SoFo, Skanstull och Medborgarplatsen samt Rosenlundsparken utanför porten. För den som vill ha närhet till natur och vatten ligger Årstaviken och Tanto några minuters promenad bort. Ta en morgonpromenad och starta helgen med brunch på Bagel Street Café som ligger lite längre ner på gatan. En uppsjö av caféer och restauranger finns i området och dessutom har du nära till både butiker, gallerior och Södermalms puls med hela sitt stora utbud av barer, teatrar och inte minst sommarens alla uteserveringar. Mycket goda kommunikationer med tunnelbanan från både Medborgarplatsen och Skanstull samt buss 2, 3, 4 och 55, 57 som tar dig in till City och Hornstull. Nära till pendeltåg från Södra Station.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.