Södermalm

Folkungagatan 85, 1 tr

Vackert sekelskifte möter stilren design i optimalt planerad 2:a med kakelugn och ytor i toppskick!

Adress

Folkungagatan 85, 1 tr

Rum

2

Slutpris

3 000 000 kr

Avgift

2 128 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Välkommen till mysiga kvarter runt Katarina kyrka, mellan Medborgarplatsen och Nytorget! I vacker och anrik hörnfastighet*, belägen i korsningen av Folkungagatan och Nytorgsgatan, finns denna fina sekelskiftespärla som på senare tid renoverats till toppskick. Stilren och snygg design, ljusa färger och smarta funktionslösningar samsas med tidsenligt bevarade detaljer såsom vitlutade trägolv, spegelmönstrade dörrar och fönsternischer, hög takhöjd, vägglister och fungerande kakelugn. Lägenheten har en optimal planlösning som är maximalt funktionell och genomgående mellan gård och gata. Den ytterst yteffektiva planlösningen gör att lägenheten upplevs som större och dess funktion motsvarar en bostad på såväl 55 som 60 kvm. Vardagsrum och sovrum i fil. Hall med platsbyggd skjutdörrsgarderob. Toppfräscht badrum med dusch. Kök minimalistisk stil med gott om skåp i högblankt vitt, matplats och fönster med utsikt mot kulturkåkar. Synnerligen välskött äldre förening med god ekonomi.

*Kuriosa om fastigheten:
”Fastigheten uppfördes 1906 av byggmästare C H F Carlsson och ingenjör C V Löfgren. På tomten fanns sedan tidigare ett mindre trevåningshus, som revs 1904. Carlsson och Löfgren stod också som ägare fram till 1908, då Axel Landqvist köpte huset. Bostadsföreningen Folkungajarlen u.p.a. bildades 1910 och har sedan dess ägt och förvaltat huset.”

– Hall med plats för avhängning och förvaring i skjutdörrsgarderob. Trägolv och vitmålade väggar.

– Toppfräscht, snyggt och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, WC, handdukstork och handfat på kommod.

– HTH-Kök i stilren och minimalistisk design. Förvaring i skåp i dubbla rader till tak och i draglådor, luckor i högblankt vitt. Köksmaskiner från Bosch såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, keramikhäll och separat ugn. Mysig matplats för fyra personer och fönster med utsikt mot kulturkåkar.

– Vardagsrum och sovrum i fil. Vardagsrummet har en vacker fungerande kakelugn och plats för soffa samt TV-möbel. Sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och förvaring i klädkammare. Båda rummen har trägolv, stora fönsterpartier och vitmålade väggar och tak.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 128 kr

Andel i föreningen: 3,30660 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd, två källarförråd och ett vindsförråd.

Renoveringar: V/A-stammar bytta 1990. Elstigar 1993. Tak 1960. Tvättstugan 2002. Balkonger 2004. Fönster 2006. Trapphus 2010. Källarutrymme 2010.

Lägenhetsnummer: 4 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Folkungajarlen u.p.a har ägt fastigheten sedan 1910 och består av 20 lägenheter och 2 lokaler.

Förening: Bf Folkungajarlen u.p.a.

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.