Södermalm

Klippgatan 14 E, 2 tr

Drömläge invid Nytorget och Sofia kyrka! Suverän planlösning, gott skick och högt läge!

Adress

Klippgatan 14 E, 2 tr

Rum

2

Slutpris

2 265 000 kr

Avgift

2 738 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Välkommen till detta fantastiskt trevliga läge på Södermalm, alldeles intill Nytorget, Vitabergsparken och Sofia kyrka! Här i populära och välskötta brf Ljuset finns denna fina och suveränt planerade lägenhet i mycket gott skick. Lägenheten är genomgående mot gata och vacker trädgårdslik innergård, vilket bidrar till den trivsamma karaktären. Bevarade 20-talsdetaljer såsom spegelmönstrade dörrar och snickerier, trägolv och högt till tak harmonierar väl med fräscha ytskick och sober färgsättning. Trevligt kök, fräscht badrum, väldisponerat vardagsrum och rofyllt sovrum mot innergården. Dessutom finns en inre hall som ger en utmärkt matsal. Här kommer du verkligen att trivas!

– Välkomnande instegstambur med plats för avhängning. Fina trägolv och väggar i ljus ton.

– Inre möblerbar hall som väl nyttjas såsom matsal, arbetsrum eller dylikt. I anslutning finns två stora klädkammare. Fina trägolv och väggar i ljus ton.

– Trevligt och välutrustat kök med gott om förvaringsmöjligheter samt avställningsytor. Ljusa köksluckor och blått kakel i snygg kombination. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis samt spisfläkt. Trägolv och väggar i ljus ton.

– Ljust och härligt vardagsrum med plats för såväl soffa som arbetshörna. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Trivsamt och lugnt beläget sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaringsdel. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Fräscht badrum med ljust klinkergolv och vitt kakel på väggar. Utrustat med handduksvärmare.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 738 kr

Andel i föreningen: 0,50800 %

Byggår: 1929-30

Övriga byggnader/utrymmen: Tvättstuga finns i uppgång 5. Tvättstugan består av tre bokningsbara rum samt en snabbmaskin som ej går att boka. I gårdshuset finns ett rum som får användas till förvaring av barnvagnarna. Dessutom finns ett grovsoprum. Till varje lägenhet finns ett vindsförråd, utöver dessa finns det ett antal säkerhetsförråd och ett antal extra vindsförråd. De extra vindsförråden finns belägna runt om på vinden, de kostar 20 kronor i månaden. Intresse anmäls på expeditionen under expeditionstid. Gården, som renoverades 2002, är fin och mysig. Cyklar parkeras i cykelställ.

Renoveringar: Rörstambyte 1995-96. Elstigar 1995-96. Gården 2002. Trapphus 2002-04.

Lägenhetsnummer: 9

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Ljuset består av 258 bostadsrättslägenheter och 16 lokaler upplåtna med hyresrätt. Dessutom finns en övernattningslägenhet i uppgång 9. Föreningen har god ekonomi och låga månadsavgifter.

Föreningen har en mycket bra hemsida, www.ljuset.se samt www.sbc.se/ljuset

Förening: Brf Ljuset

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget, Com Hem eller SkyCom.

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm i trendiga ”SoFo” med promenadavstånd till allt. Här erbjuds rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Blecktornsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!

Här finns också nya Skrapans Centrum och Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m. Vid Skanstull ligger Eriksdalsbadet med gym och en av Sveriges största simhallar med äventyrsbad och utomhusanläggning på somrarna.

Goda kommunikationer i form av bussar 2, 3, 53 samt 66 och gångavstånd till tunnelbana vid Medborgarplatsen och Slussen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.