Södermalm

Bondegatan 5 A, vån 1

Stilren design & fulländad funktion möter vacker sekelskiftescharm i utmärkt, öppen & urmysig tvåa med kakelugn & "villakänsla" i attraktiva "SoFo".

Adress

Bondegatan 5 A, vån 1

Rum

2

Slutpris

4 075 000 kr

Avgift

3 260 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

I fastighet från 1909 och på toppadress i hjärtat av Södermalm och ”SoFo” mellan Medborgarplatsen och Nytorget, ligger denna väldisponerade och stilrena sekelskifteslägenhet om 47 effektiva, uppmätta och väldisponerade kvadratmeter i mycket gott skick.

Lägenheten, en kvadratsmart tvårummare, har på senare tid renoverats med genomgående sober färgsättning, stilsäkra materialval och bra förvaringslösningar. Samtidigt bevaras den genuina känslan med fina originaldetaljer från byggåret såsom fungerande kakelugn, högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade dörrar och vita snickerier samt tre högresta och välvda fönsterpartier med djupa nischer mot innergården.

Planlösningen i fil är både social, öppen och funktionell med stora fönsterpartier och utsikt mot föreningens innergård, vilket ger en genuin ”villakänsla” mitt i stan.

Vardagsrum och kök i en ljus, öppen och sällskapsvänlig planlösning med härlig takhöjd och stora fönsterpartier. Vardagsrummet har en vacker, fungerande kakelugn och plats för soffgrupp. Köket är stilfullt inrett med bra förvaring och arbetsytor, komplett maskinell utrustning och plats för matbord.

Via trappa från köket nås sovrummet som är väl tilltaget och ger plats för både dubbelsäng och förvaring. Välkomnande hall med plats för ytterkläder och fräscht kaklat badrum med klinkergolv, dusch, handfat och WC.

Välkommen på visning!

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 3 260 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,43000 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 31 (1001)

Hiss: Ja

Energideklaration: Utförd

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Höken 10-22 förvärvade fastigheterna Höken 10 och Höken 22 år 2004 med adresserna Östegötagatan 34 och Bondegatan 5 A och C i Stockholm. Föreningen består av 35 lägenheter (2.108 kvm), varav 2 är återstående hyresrätter (dolda tillgång) och en lokal med hyresrätt (53 kvm). Föreningen beskattas såsom äkta och äger marken. Delat ägande är ok men juridisk person accepteras inte som förvärvare.

Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade. För mer information om föreningens ekonomi, se bifogad årsredovisning. Föreningen har 2 återstående hyresrätter som framtida "dold" tillgång (ca 50 respektive 90 kvm).

Överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet erläggs av köparen och pantsättningsavgift om 1 %/pant erläggs av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1981-1982: Byte av V/A-stammar i kök och badrum.
2006: Provtryckning av rökkanaler samt iordningställande av innergården med värmeslingor i stenläggningen, grillplats, lekplats samt plantering av buskar m.m.
2008: OVK-besiktning och fasadkomplettering på gården.
2015: Trapphusrenovering, renovering av entrédörrar och installation av säkerhetsdörrar.
2017: Takmålning och byte av värmecentral.
2019: Montering av snörasskydd och byte av sopkaruseller mot kärl.
2020: Renovering av hissar och målning/renovering av fönster.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2046. Underhållsplanen uppdaterades 2019.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga, ett grovsoprum och en trevlig innergård med tillgång till grill och sommarmöblering.

Förening: Brf Höken 10-22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 35

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Medlemmarna tecknar egna abonnemang.

Internet: Bredband via Com Hem. Medlemmarna tecknar egna abonnemang.

Läget kring Bondegatan är oslagbart på Södermalm. Här bor du två kvarter från det härliga och levande Nytorget och inom två minuters promenad finns massor med bra restauranger, butiker och caféer. Vitabergsparken och Blecktornsparken ligger båda på kort promenadavstånd tillsammans med bryggor och bad vid Årstaviken. Kommunikationerna är goda i form av bussar och tunnelbana vid Skanstull och Medborgarplatsen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.