Södermalm

Klippgatan 14H, 2 tr

Härligt 20 tal med högt i tak, generösa ljusinsläpp, vackra trägolv samt fina snickerier och spegeldörrar. Drömläge och perfekt planlösning!

Adress

Klippgatan 14H, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 910 000 kr

Avgift

2 597 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 45 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Generösa ljusinsläpp i söder mot den stora och prisbelönta innergården med mängder av planteringar och sittgrupper. 20-talscharm med högt i tak, spegeldörrar, vackra trägolv samt tidsenliga snickerier. Välkomnande hall som har en platsbyggd hatthylla i original. Lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp med öppen planlösning till köket, sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring, utmärkt kök med allt man behöver samt helkaklat badrum med ett vackert badkar med lejontassar.

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Fina furugolv och väggar i ljus ton.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis (elugn) samt spisfläkt. Snygg tapet från Ralph Lauren.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stort fönsterparti med fin utsikt över den lummiga innergården. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Furugolv och fin tapet från Manuel Canovas.

– Snyggt helkaklat badrum som går i stilrent vitt och svart med infällda spotlights. Här finns också ett vackert badkar med lejontassar, WC och handfat.

Pris: 3 575 000 kr

Månadsavgift: 2 597 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 250 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 0,48000 %

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: Vindsförråd tillhör lägenheten. Grönskande härlig innergård med utemöbler, grillmöjligheter och vackra syrénbersåer. Det finns tre bokningsbara tvättstugor samt en med drop-in. Det finns cykel-samt barnvagnsrum. Det finns tre övernattningslägenheter i varierande storlekar att hyra för 150-350kr/natt.

Lägenhetsnummer: 93 (1203)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2.

Allmänt om föreningen: Brf Ljuset förvärvade fastigheten 1929 och är en äkta förening som äger marken. Föreningen upplåter samtliga 261 lägenheter samt en lokal med bostadsrätt samt 16 lokaler med hyresrätt. Välskött förening med god ekonomi. I slutet av 2015 uppgick föreningens skuld till ca 27,7 Mkr med ett taxeringsvärde om 217,2 Mkr. Delat ägande godkännes, dock är minsta andel 25 %. Inga planerade avgiftsändringar. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Besök gärna föreningens hemsida: www.ljuset.se

Utförda renoveringar:

1996 Stambyte
1996 Nya elstigar
2002 Gårdsrenovering
2004 Trapphusrenovering
2010 Stamspolning
2010 Takrenovering
2011-2013 Fasadrenovering
2011-2013 Fönsterrenovering
2015 Stamspolning
2015 Ny undervärmecental
2016 Upprustning av gården

Förening: Ljuset

TV: Ansluten till kabelnät via Comhem, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Ownit ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Ownit ingår i avgiften.

Sammanställning: Fantastisk innergård med planteringar och uteplatser. Föreningen har tagit hjälp av en landskapsarkitekt för att förbättra innergården ytterligare, under året

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm med promenadavstånd till allt. Här erbjuds rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Blecktornsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!

Här finns också Skrapans Centrum och Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, diverse andra butiker och food court med olika restauranger. Vid Skanstull ligger Eriksdalsbadet med gym och en av Sveriges största simhallar med äventyrsbad och utomhusanläggning på somrarna.

Goda kommunikationer i form av bussar 2, 3, 53 samt 66 och gångavstånd till tunnelbana vid Medborgarplatsen och Slussen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.