Södermalm

Rosenlundsgatan 18, 3 tr

Suverän 2:a i härligt skick och äldre charm. Högt och ljust läge. Drömläge på Södermalm!

Adress

Rosenlundsgatan 18, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 650 000 kr

Avgift

2 479 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

BUDGIVNING PÅGÅR – KONTAKTA MÄKLAREN!

Underbart boende i härligt skick, högt läge i huset samt populärt läge på Södermalm. De stora och vackra fönsterna i kombination med det höga läget i fastigheten ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är ytterst väldisponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum, rymligt sovrum samt charmigt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin. Badrum med golvvärme samt goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har de tidstypiska detaljerna bevarade såsom spröjsade fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och generös takhöjd. Välskött bostadsrättsförening med renoverad fastighet. Mycket attraktivt läge med närhet till bl.a Mariatorget och allt det härliga Söder har att erbjuda. Suveräna kommunikationer med närhet till t-bana, bussar och pendeltåg. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter, flera garderober samt överskåp. Fiskbensparkett, vita väggar och spotlightbelysning.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord. Spröjsat fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och ljusa väggar.

– Väldisponerat och charmigt kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, fläkt, spishäll och ugn. Vitmålat trägolv samt spotlightbelysning.

– Rymligt sovrum med plats för säng och sängbord. Spröjsat fönster med djupa nischer, vitmålat trägolv och ljusa väggar.

– Fint helkaklat badrum utrustat med golvvärme, dusch, handfat och spegel. Spotlightbelysning.

Information om månadsavgften:
Månadsavgiften är 2479 kronor plus obligatoriskt tillägg för tv 124 kronor, bredband 179 kronor samt elabonnemang 110 kronor = Total 2892 kronor/månad.

Pris: 2 650 000 kr

Månadsavgift: 2 479 kr

Andel i föreningen: 2,14780 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd. Det finns en fräsch gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp, cykelparkering samt en mycket trisvam innergård med sommarmöblering.

Lägenhetsnummer: 22

Hiss: Ja

Allmänt om föreningen: Brf Diligensen 7 köpte fastigheten 2007 och består av 43 lägenheter varav 1 är hyresrätt samt 2 hyreslokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Total bostadsyta 2175 kvm vara 281 kvm utnyttjas affärsmässigt. 2007-2008 genomgick byggnaden en omfattande renovering, nya avlopps- och rörstammar, ny elservis, nya elstigare, nytt bredband, ny tvättstuga och trapphusrenovering. 2010 byggdes tre nya vindslägenheter då byttes även yttertakets plåt. Medlemmarna har ett gemensamt elabonnemang men separat mätning av förbrukningen. Avläsning sker 2-4 ggr om året. En obligatorisk kostnad för tv och bredband tillkommer. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Energideklaration gick ej att få fram. Populär och välskött förening.

Förening: Brf Diligensen 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit.

Mycket eftersökt läge i hjärtat av Södermalm med närhet till all tänkbar och nödvändig service. Här finns rikligt utbud av trevliga restauranger från världens alla hörn, mysiga caféer, butiker, mataffärer, banker, 7-Eleven, apotek m.m. Attraktiva söderkvarter ett stenkast från oaser som Mariatorget, Mariaberget, Skinnarviksberget, Långholmen, Tanto och Årstaviken samt shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Mycket bra kommunikationer med flertal innertsadsbussar, pendeltåg samt ca 100 meter till T-bana Mariatorget.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.