Södermalm

Rosenlundsgatan 18, 5 tr

Stilren design och toppskick, högst upp och flödande ljusinsläpp. Nära Mariatorget!

Adress

Rosenlundsgatan 18, 5 tr

Rum

2

Slutpris

2 675 000 kr

Avgift

2 922 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkommen till detta suveräna läge på Södermalm, mellan Mariatorget och Zinkens damm, och denna fina lägenhet med optimal planlösning om två rum och kök i absolut toppskick! Den är smakfullt renoverad i stilren och modern design. Samtidigt har man varsamt bevarat den tidsenliga stilen och känslan med detaljer såsom oljad fiskbensparkett, högt till tak, stora spröjsade fönsterpartier, spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier. Lägenheten är belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåningar ovanför) i fastighet från 1932. De stora fönsterpartierna, med vy mot himmel och takåsar, ger rikliga ljusinsläpp och bidrar till lägenheten trivsamma atmosfär. Öppna sällskapsytor med vardagsrum och kök i ett. Bra sovrum med plats för dubbelsäng. Toppfräscht badrum som renoverats i samband med stambytet 2007. Möblerbar hall med plats arbetsbord, bokhyllor, garderober eller dylikt.

Goda kommunikationer med närhet till T-bana (Mariatorget), bussar och pendeltåg (Södra station).

Välskött bostadsrättsförening med renoverad fastighet. OBS! I avgiften ingår värme, vatten, el, kabel-TV och bredband (100 Mbit/s från Ownit).

– Tambur med plats för ytterkläder vid klädhängare i original och förvaring i garderob. Oljad fiskbensparkett. Vitmålade väggar och tak med infällda spotlights.

– Inre möberbar hall med plats att ställa garderober, ha arbetsbord, bokhyllor eller dylikt. Oljad fiskbensparkett. Vitmålade väggar och tak.

– Toppfräscht badrum som renoverades i samband med stambyte 2007. Badrummet är helkaklat i vitt med svart klinkergolv med golvvärme. Duschplats, vägghängd WC, handfat med infälld spegel ovan, handdukstork, infällda spotlights i taket samt förberett för tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober. Sovrummet har ingång från både hall och vardagsrum. Stort fönsterparti med vy mot himmel och takåsar. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är stilrent och tidlöst inrett i vitt med gott om förvaring i skåp, draglådor och öppna hyllplan. Arbets- och avställningsytor med kaklade väggar ovan. Komplett maskinell utrustning från Bosch såsom kyl och frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn och inbyggd diskmaskin. Oljad fiskbensparkett och infällda spotlights i tak.

– Ljust vardagsrum med plats för soffa och matbord. Vitmålade väggar och tak, varav fondvägg målad i grått. Stort fönsterparti med vy mot himmel och takåsar. Oljad fiskbensparkett.

Pris: 2 650 000 kr

Månadsavgift: 2 922 kr

Andel i föreningen: 2,14780 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: Föreningen bildades 2007 och har sedan dess gjort ett stort antal renoveringar i fastigheten såsom, byte av V/A-stammar och elstigare, OVK, nytt fjärrvärmesystem och installation av ny central elmätare, installation av Lan, bredband (Ownit), TV (CanalDigital) och bredbandstelefoni, byggnation av vindsförråd och renovering av tvättstuga, källare och trapphuset. Byggnation av tre vindsvåningar och installation av ny hiss. Uppfräschning av innergården med bl a ett nytt cykelförråd. Just nu pågår renovering av trapphuset i fastigheten.

Lägenhetsnummer: 1034 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Diligensen 7 bildades 2007 och består av 45 lägenheter, varav en är en hyresrätt, och två lokaler.

Förening: Brf Diligensen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: CanalDigital.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. 100 Mbit/s, ingår i avgiften med 159:-/månad.

Mycket eftersökt läge i hjärtat av Södermalm med närhet till all tänkbar och nödvändig service. Här finns rikligt utbud av trevliga restauranger från världens alla hörn, mysiga caféer, butiker, mataffärer, banker, 7-Eleven, apotek m.m. Attraktiva söderkvarter ett stenkast från oaser som Mariatorget, Mariaberget, Skinnarviksberget, Långholmen, Tanto och Årstaviken samt shoppingstråken kring Götgatsbacken och Hornsgatan. Mycket bra kommunikationer med flertal innertsadsbussar, pendeltåg samt ca 100 meter till T-bana Mariatorget.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.