Södermalm

Renstiernas gata 41 A

Med Vitabergsparken som närmsta granne säljs nu en tvåa i ett unikt gårdshus.

Adress

Renstiernas gata 41 A

Rum

2

Slutpris

3 380 000 kr

Avgift

3 088 kr/mån

Boyta

43 kvmOm bostaden

Sällan har ett liknande boende saluförts på Stockholms bostadsmarknad! Lägenheten på 43 kvadrat är belägen på innergården på Renstiernas gata 41, i en vacker fastighet från 1884 med tillgång till fyra härliga trädgårdar i fil. En av de två lägenheterna i detta gårdshus, i direkt anslutning till Vitabergsparken, är nu till salu. Lägenheten har en egen ingång, fönster i tre väderstreck, platsbyggd och väl genomtänkt förvaring samt ljusa öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Lägenheten erbjuder en ostörd och privat oas, mitt i de pulserande kvarteren på Södermalm med närhet till Nytorget. I anslutning till lägenheten finns en terrass/uteplats, som tillhör föreningen, men som vanligtvis möbleras och nyttjas av lägenhetsinnehavaren.

Lägenhetens unika karaktär och enskilda läge i kombination med drömläget på Söder, mellan Nytorget och Vitabergsparken, gör detta till ett boende vi tror ni väntat på!

– Via egen ingång från trädgården finns en välkomnande hall med god plats för ytterkläder och förvaring. Klinkergolv med golvvärme.

– Stort badrum med kaklade väggar, badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork. Finns möjlighet för att installera tvättmaskin.

– I köket finns ett platsbyggt Puustellikök från 2011 i stilrent utförande med mycket förvaring i skåp och lådor samt en bardisk som skiljer kök från vardagsrum. Generösa arbets- och avställningsytor. Alla vitvaror, såsom kyl, frys och diskmaskin, spishäll, varmluftsugn och fläkt, kommer från Siemens. Köket rymmer även en matplats för 4-6 personer.

– Vardagsrummet är socialt disponerat med plats för soffa och TV-möbel, här finns även garderobsförvaring. Vitlackat furugolv och vitmålade väggar.

– Sovrummet rymmer en säng om 140 cm och har även platsbyggd förvaring.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 3 088 kr

Andel i föreningen: 1,87000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd om 6 kvadrat som ligger i gatuhuset. På entréplanet i gatuhuset finns en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I föreningen finns fyra stora innergårdar med flera möblerade sittgrupper möblerade, grill m.m. som fritt nyttjas av medlemmarna.

Renoveringar: 1987-1988 byttes samtliga V/A-stammar och elstigare i gatushuset. Samma år putsades fasaden, hissar och fjärrvärme installerades samt gårdshuset renoverades och byggdes om till bostäder. 2003 målades gatuhusets fönster ut- och invändigt samt trapphusen renoverades. 2005-2006 renoverades tvättstugorna och nya maskiner installerades. 2006 installerades värmekabel under tak för snö- och isbeläggning. 2007 ny fläktmotor till ventilationen. 2010 spolades stammarna i kök och badrum. Taket målades om. Föreningen diskuterar/planerar utbyte av elcentral, ommålning av trapphus och investering i nya säkerhetsdörrar (beslut tas på stämman).

Lägenhetsnummer: 678 (1002)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kritan i Stockholm förvärvade fastigheterna Kritan 2, 3, 4 och 5 år 2001 och består av 49 lägenheter om totalt 3.127 kvm, varav 5 är återstående hyresrätter (dold tillgång) och 2 lokaler om totalt 65 kvm. Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med tomträtt.

Föreningens ekonomi är mycket god och per 2020-12-31 uppgick skulden till ca 9,2 mkr vilket ger en belåningsgrad på 2.942:-/kvm bostadsyta. Kassa och bank uppgick till ca 2 mkr och årets resultat efter finansiella poster blev ca +130.000:-.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1987-1988: Byte av V/A-stammar, elstigare, nyinstallation av hiss och fjärrvärme, putsning av fasaden och gårdshuset byggdes om till bostäder.
2005-2006: Renovering av tvättstugorna, installation av nya maskiner och värmekabel under tak.
2011: Takmålning.
2014: Installation av ny fjärrvärmecentral och säkerhetsdörrar.
2015: Taksäkerhet och ommålning av trapphus.
2016: Fasadrenovering.
2017-2018: Byte av fläktar.
2019: Modernisering av hissar.
2020: Byte av koddosor.

Planerade renoveringar:
2022: Installation av balkonger (gäller lägenheter som vetter mot gården).
I övrig följer styrelsen en underhållsplan.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet i 41 och 43 finns tvättstugor med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelförråd och barnvagnsförråd i källaren. Föreningen har fyra st innergårdar mot Vitabergsparken med planteringar, gräsmattor, sittgrupper och grill.

Förening: Brf Kritan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 49

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 5

TV: Kabel-TV får varje medlem själv via t ex boxer eller bredband från Ownit

Internet: Fiberbredband via Ownit 100 Mbit/s

Sammanställning: I anslutning till lägenheten finns en terrass/uteplats som kan användas av lägenhetsinnehavaren (OBS! Tillhör ej lägenheten).

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm, alldeles vid Vitabergsparken och Sofia kyrka. Här är det promenadavstånd till allt trevligt som området erbjuder såsom ett rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv ett stenkast från Nytorget och områden som lummiga Blecktornsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata.

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Vid Skanstull ligger Eriksdalsbadet med gym och en av Sveriges största simhallar med äventyrsbad och utomhusanläggning på somrarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.