Södermalm

Katarina Bangata 61, 2 tr

Perfekt planlösning, fönster med djupa nischer och fiskbensparkett. Utsikt mot grönskade allé. Attraktivt läge!

Adress

Katarina Bangata 61, 2 tr

Rum

2

Slutpris

4 000 000 kr

Avgift

2 494 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkomna till denna ljusa och charmiga lägenhet med fantastiskt läge på Katarina Bangata endast cirka 400 m från Nytorgets puls. Här bor du med drömläge på Södermalm med direkt närhet till allt den underbara stadsdelen har att erbjuda. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Trivsamt vardagsrum med öppen planlösning till köket och plats för matbord, väldisponerat kök utrustad med bl.a. diskmaskin samt badrum med badkar. Generös takhöjd samt tre stora fönster med djupa nischer och utsikt mot Katarina Bangata. Denna lägenhet passar perfekt för såväl singeln som paret. Hiss finns. Synnerligen attraktivt läge med såväl Sofo:s breda utbud av restauranger och butiker runt hörnet som Årstavikens glittrande vatten och grönska en kort promenad bort. Bo bekvämt med hela stadens utbud utanför porten. Välkomna till kvarter ni aldrig kommer vilja lämna!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns även flera garderober.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagrummet. Plats för matbord för flera. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn samt kyl/frys. Bra förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Fiskbensparkett.

– Härligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Två vackra fönster med djupa nischer. Fiskbensparkett.

– Rofyllt sovrum med plats för säng, sängbord samt skrivbord om så önskas. Fönster med djupa nischer.

– Badrum utrustat med badkar, dusch, handfat och wc.

Pris: 3 400 000 kr

Månadsavgift: 2 494 kr

Andel i föreningen: 2,57700 %

Byggår: 1933

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11 (1201)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 171 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt cykelrum.

Bostadsrättsföreningen Beda förvärvade fastigheten 2002 med adress Katarina Bangata 61. Föreningen består av 46 bostadsrättslägenheter, 2 hyresrättslägenheter (dold framtida tillgång) samt 3 lokaler. Den totala bostadsytan är (enligt årsredovisning 2016) 1654 kvm och lokalyta 210 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Trappstädning utförs av ett företag. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.brfbeda.se

Större åtgärder som utförts:
2002 – V/A-stammar byttes. Totalrenovering av badrum med nytt tätskikt av kakel resp klinker. Nya elstigare samt centraler i lägenheter. Ny el och belysning i källare.
2010 – Fönsterrenovering och renovering av kungsbalkonger.
2011 – Ny undercentral för fjärrvärme installerades.
2013 – Ny elcentral. Värmeslinga i stuprör vid entré installerades.
2014 – Fasadrenovering. Ny torktumlare.
2015 – Nytt ventilationsagregat i hyreslokal. Ny tvättmaskin.
2016 – Målat om taket. Renovering av hörnbalkonger. OVK av bostadsrätter. Renovering av tvättstuga och byte av tvättstugefönster.
2017 – Byte stenplattor på innergården. Sopkärlshus inköpt.

Förening: Brf Beda

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bahnhof. Obligatoriskt tillägg om 91 kronor/månad tillkommer för bredband.

– Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

– Månadsavgiften är 2494 kronor plus ett obligatoriskt tillägg om 91 kronor/månad för bredband, total månadsavgift är alltså 2585 kronor/månad.

Läget är fenomenalt med både Nytorgets puls och utbud som grönska, vatten och lugn alldeles inpå husknuten. Kvarteren erbjuder ett fantastiskt utbud av krogar och välrenommerade restauranger, några värda att nämnas är den lilla pärlan Bleck som ligger tvärs över gatan, Urban Deli som även omfattar saluhall och butik och Nytorget 6 som har öppet från frukost till sena middagen ligger port i port vid krogtäta Nytorget. Välrenommerade Italienaren La Vecchia Signora ligger något kvarter bort och uppe på Kocksgatan finner du Sveriges första Nikkei restaurang, Indio Kitchen, som serverar kulinariskt där smaker från Peru blandas med det japanska köket. Denna del av söder är känt för sitt gemytliga folkliv och sina många caféer, trendsäkra butiker samt sitt breda kulturella utbud. Lördagarna kan du gå ner och handla nyskördade grönsaker, nybakat bröd, ägg mm på Bondens marknad som dukas upp i allén på Katarina Bangata. Området erbjuder många bra förskolor och lekparker bl.a. Bryggartäppan, en liten oas som hämtad ur en Astrid Lindgren-film och parkleken Stora Blecktornsparken är söders H4-gård där barnen får lära känna bl.a. getter, grisar och kaniner. Här bor du med såväl söders puls som naturskön grönska direkt utanför porten. Trevliga promenad- och joggingstråk runt Årstaviken och Hammarbykanalen är ett måste för den hurtige. Mysiga Vitabergspaken är en närliggande oas dit många söderbor söker sig för picknick i det gröna. Om du trots allt skulle vilja lämna Södermalm finns bra kommunikationer med såväl tunnelbanans gröna linjer, pendeln och flertalet buss- och båtlinjer.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.