Södermalm

Ölandsgatan 46, 5 tr

Kungsbalkong med kvällssol och utsikt över himmel och takåsar! 20-talspärla i SoFo!

Adress

Ölandsgatan 46, 5 tr

Rum

2

Slutpris

2 360 000 kr

Avgift

2 799 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

I trendiga och mycket attraktiva ”SoFo” ges möjlighet att förvärva en unik och smakfull dröm-2:a som renoverades 2006 till stilrent och gott skick! Högst upp med förträffligt läge i 20-talsfastighet med härlig kungsbalkong om ca 6 m som går längs med hela lägenheten, där kvällssolen flödar och utsikten över himmel och takåsar avnjuts. Balkongen ger ett härligt ”uterum” med klinkergolv och plats för bord, stolar och blommor.

Lägenheten har en optimal och mycket tilltalande planlösning, där tidsenliga detaljer såsom spegeldörrar och oljad stavparkett harmonierar väl med tidlös ljus interiör och många trendiga detaljer. Här lever man närmast himlen och takåsarna, helt skyddad från insyn. Tillsammans med den stora kungsbalkongen med kvällssolen som sällskap, skapas ett fantastiskt boende av högsta kvalitet invid de restaurangtäta kulturkvarteren på Södermalm.

– Välkomnande instegstambur med oljad ekparkett och en stor klädkammare för avhängning med tillhörande överskåp.

– Innanför tamburen finns ett nytt platsbyggt kök i högblankt sobert vitt och komplett utrustat med vitvaror i rostfritt från bl a Bosch bestående av kyl och frys, spishäll i glaskeramik och separat ugn, fläktkåpa samt integrerad diskmaskin. Köket erbjuder yta för praktisk matplats, skåp i vitt och vitrin med frostat glas och ekhylla under, god arbetsyta med nyoljad ekskiva samt vägg ovan beklädd i svartmatt klinker.

– Toppfräscht badrum med badkar. Badrummet är modernt inrett med vitmatt avlångt väggklinker och fondvägg i brun italiensk stavmosaik som harmoniserar väl med det bruna klinkergolvet med golvvärme! Badrummet har nedsänkt tak med infällda spotlights som ger härligt ljus, handdukstork i krom, toalett, handfat samt badrumsskåp.

– Härligt ljust vardagsrum med oljat ekparkettgolv och ljust målade väggar och tak samt en fondvägg i trendigt mönstrad tapet. Via dubbeldörrar med spröjsat glas nås den underbara kungsbalkongen som sträcker sig längs med hela lägenheten. Kungsbalkongen flödar av kvällssol med enbart himlen ovanför och ger trivsam utsikt mot takåsarna. Bl a ses Sofiakyrkans vackra spira i bakgrunden! Balkongen är beklädd med klinkergolv i ljusgrått och har plats för bord, stolar och blommor. Den med gröna fingrar kan här skapa sin egen balkongträdgård!

– Innanför vardagsrummet finns ett bra och praktiskt disponerat sovrum med plats för valfri säng mellan 90 och 120 cm. Rummet har nytt ekparkettgolv, sobert nymålade väggar och tak samt flödar av ljus från stort spröjsat fönster som vetter mot balkongen.

Pris: 1 790 000 kr

Månadsavgift: 2 799 kr

Andel i föreningen: 3,18664 %

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, vindsförråd och en fin tvättstuga på 4 ½ tr med två maskiner samt en torktumlare. I källaren finns dessutom ett grovsoprum. Innergård med trädgårdsmöbler.

Renoveringar: Välskött fastiget från 1929 som genomgripande renoverades 1994 då bl a vattenstammar och elstigar byttes.

Lägenhetsnummer: 62

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Tillstånd kan sökas hos Gatu- och fastighetskontoret tel 08 – 508 263 00 eller deras hemsida www.gfk.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Brf Ölandsgatan 46 bildades i november 2004 och omfattar 41 bostadslägenheter, en kontorslokal, en läkarpraktik, en butik samt tre lager. Fastigheten anno 1929 är välskött och blev genomgripande renoverad 1994, då bl a vattenstammar och elstigar byttes. Under våren 2006 renoverades alla fönster och balkonger.

Förening: Brf Ölandsgatan 46

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 41

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig kungsbalkong om ca 6 meter som går längs hela lägenheten med enbart himlen ovanför! Från balkongen avnjuts flödande kvällssol och utsikt över himmel och takåsar med bl a Sofias kyrktorn i bakgrunden.

Mycket eftersökt och populärt läge på Södermalm i trendiga ”SoFo” med promenadavstånd till allt. Här erbjuds rikt utbud av restaurang-, café- och kulturliv med ett stenkast till pittoreska Nytorget och Nytorgsparken, Vita Bergsparken, lummiga Blecktornsparken, Sofia och Katarina kyrka, Hammarbykanalen med dess båtliv samt Medborgarplatsen och Götgatan med Götgatsbackens krogtäta gågata. Ovanför Medborgarplatsen och Götgatsbacken ligger Mosebacken torg med Mosebackes uteservering. Utsikten härifrån slår det mesta!

Vid Skanstull är kommunikationerna utmärkta med T-bana och bussar. Här finns också Ringens Centrum med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker och diverse andra butiker, restauranger, post, bank m.m. Vid Skanstull ligger Eriksdalsbadet med gym och en av Sveriges största simhallar med äventyrsbad och utomhusanläggning på somrarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.