Södermalm

Västgötagatan 22, 2 tr

Snygg, renoverad och smart "mini-2:a" med balkong och toppläge på Södermalm!

Adress

Västgötagatan 22, 2 tr

Rum

2

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

1 981 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Välkommen till Västgötagatan, ett toppläge i hjärtat av Södermalm alldeles invid Rosenlundsparken. Här lever du lugnt och ostört, men ändå nära citypulsen på Götgatan, de trendiga restaurangerna vid Nytorget och på Götgatsbacken samt galleriorna Bruno och Skrapan. Samtidigt nås med kort gångavstånd Helgalunden och de trevliga promenadstråken och baden nere vid Årstaviken.

I funkisfastighet från 1937 finns denna stilrena, smakfullt renoverade och smart ombyggda ”mini-2:a” med balkong i väster. Öppen planlösning mellan vardagsrum och nytt, snyggt och komplett utrustat kök i stilrent vitt och rostfritt. Balkong mot innergård med sol från 13-17 på sommaren. Balkongen vetter åt väster och har vy mot Rosenlundsparken. Smart sovrum med plats för säng om 120-140 cm. Fräscht kaklat och stambytt badrum.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Klinkergolv.

– Öppen, ljus planlösning mellan kök och vardagsrum. Nytt, snyggt kök från 2012 i stilren vit och stram design. Köket är mycket smart disponerat med god förvaring i skåp upp till tak och rostfria maskiner såsom fullstor kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Köksö med bra arbets- och avställningsyta samt draglådor, öppnar mot vardagsrummet.

– Rymligt vardagsrum med plats för soffa, TV och matbord. Nyslipad fiskbensparkett och väggar i sober kulör, varav en med dekorativ fondtapet. Stort fönsterparti med utgång till balkong i väster med vy mot Rosenlundsparken. Sol från kl 13 till kl 17.

– Smart sovrum med plats för säng om 120-140 cm. Parkettgolv och väggar i sober kulör

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna, WC, handdukstork och ny inredning i form av handfat på kommod och badrumsskåp. Möjlighet att sätta in tvättmaskin.

Pris: 2 190 000 kr

Månadsavgift: 1 981 kr

Andel i föreningen: 2,92920 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Ett vindsförråd tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har gemensamt tillgång till en tvättstuga i källaren, ett cykelrum på gården samt en takterrass med grill, bord och stolar.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigare 1999. Renovering av fönster, balkongdörrar och takterrass 2006-2007. Renovering av gården 2010. Ny undercentral, byte av stamventiler och termostater, injustering av värmesystemet och renovering av balkonger 2011.

Lägenhetsnummer: 18 (1206)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Västgötagatan 22 bildades 2001 och består av 36 lägenheter och 3 lokaler. Föreningen har god ekonomi. I dagsläget finns inga planerade större renoveringar eller avgiftsförändringar.

Förening: Brf Västgötagatan 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Föreningen har planer på att dra in fiberbredband. I övrigt kan valfritt bredband fås via telefonjacket.

Sammanställning: Balkong mot innergård med vy mot Rosenlundsparken och sol mellan kl 13-17 på sommaren.

I föreningens närmsta omgivningar finns nyrenoverade Rosenlundsparken/Skånegläntan med grönområden och fasta, designritade solstolar med parasoller – flitigt utnyttjade för lugna, avkopplande stunder under årets varma månader. Här finns även en parklek och en mindre scen.
I den närmsta omgivningen finns också Helgalunden med ståtliga Allhelgonakyrkan och omgivande grönområden.

På några minuters promenadavstånd finns Eriksdalsområdet med bla Eriksdalsbadet med utomhus swimmingpool och sporthall. Nedanför finns koloniområden, småbåtshamn, badbryggor och strandpromenad längs med Årstaviken.

För den shopping- eller nöjessugne finns runt hörnet hela Götgatans enorma utbud av butiker, gallerior, caféer, restauranger, barer och nattklubbar. Tvärs över Götgatan kliver man rakt in i SoFo med Nytorget bl a.

Närmsta t-banestation är Skanstull eller Medborgarplatsen som båda nås på några få minuters promenad. Till Stockholm Södra (pendeltåg) promenerar man på under 10 minuter. Busshållplatser finns runt husknutarna.

På 5 minuters promenad kommer man till Ringens och Rosenlunds vårdcentraler och på 10 minuter till Södersjukhuset.

Ett flertal gym och rekreationsanläggningar finns i föreningens närområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.