Södermalm

Lindvallsgatan 2, 6 tr

Drömboende med högt läge och perfekt planlösning. Stor balkong samt attraktiv adress i fastighet från 1929/1930!

Adress

Lindvallsgatan 2, 6 tr

Rum

2

Slutpris

3 700 000 kr

Avgift

2 302 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkomna till denna underbara mini 2:a med stor balkong och utsikt mot takåsar. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Sällskapsvänligt vardagsrum med utgång till balkongen samt charmigt kök med bl.a. bänkskiva i björk samt stänkskydd i mässing. Rofyllt sovrum, även där med utgång till balkongen. Rymligt badrum samt goda förvaringsutrymmen. Slipad och hårdvaxoljad fiskbensparkett i original, spegeldörrar samt platsbyggd bokhylla. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Denna lägenhet passar perfekt för såväl singeln som paret. Hiss finns. Mycket eftersökt läge i Hornstull med närhet till det mesta man kan önska sig. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Praktiskt skåp/garderob för förvaring. Hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Underbart vardagsrum med utgång till balkongen samt ytterligare ett fönster. Gott om plats för önskad möblering samt matbord. Här finns även en platsbyggd bokhylla samt en inbyggd garderob. Hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Underbar balkong med fritt läge och utsikt över takåsar och mot Högalidsskolan och Folkskolegatan. Balkongen vetter mot öster och har sol sommartid från morgon till cirka 12-tiden enligt säljaren. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

– Rofyllt sovrum med utgång till balkongen. Plats för säng och sängbord. Smart förvaring i form av överskåp samt skåp. Matta på golvet.

– Väldisponerat arbetskök med bänkskiva i björk samt stänkskydd i mässing. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, kolfilterfläkt, mikrovågsugn, kyl och frys. Hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, infällbara duschväggar, handfat, skåp, handdukstork och wc.

Pris: 2 850 000 kr

Månadsavgift: 2 302 kr

Andel i föreningen: 2,03000 %

Byggår: 1929/1930

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 4011039 (1605)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7.

Energiförbrukning: 124 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga med ingång från innergården utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt en innergård med cykelställ.

Bostadsrättsföreningen Härden 109 förvärvade fastigheten 2006 och består av 38 lägenheter med bostadsrätt (yta 1658 kvm) och 1 lägenhet respektive 2 lokaler med hyresrätt (205 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar juridisk person som köpare. Föreningen äger marken. Delat ägande t.ex. förälder/barn är ok. Föreningen planerar att bygga balkonger mot innergården under året. Föreningen håller på att se över andelstalen (kan bli mindre justeringar). V/A-Stammarna samt elstigare byttes 2008. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.brfharden109.se

Utfört underhåll:
2008 – Stambyte, badrum helrenoverade och köksstammarna bytta. El, all el omdragen samt närvarostyrd trapphusbelysning. Lokal på bottenvåning såldes ombyggd till lägenhet. Källarförråd byggdes.
2009 – Tak omlagt. Energideklaration. Stenbeläggning på framsida, plantering av två japanska körsbärsträd samt nytt sopskjul. Radonmätning utfördes 2009 med godkända värden, omgjord 2016 då miljöförvaltningen ansåg att föreningen hade för få mätpunkter – godkända värden igen.
2010 – Trapphuset målades.
2013 – Ny fasad på framsidan. Nytt tätskikt på kungsbalkonger. Nya stuprör och hängrännor. Fönster renoverade på framsidan.
2014 – Ny fasad på baksidan. Ny port och fasadbelysning. Fönster renoverade på baksidan.
2013/2014 – Ny fjärrvärmecentral. Nya termostater i lägenheterna samt injustering av värmen. Tempgivare installerade i lägenheterna.
2015 – Tvättstugan renoverad med helt ny maskinpark (förutom mangel).
2016 – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Hissmotor bytt och korgen renoverad.

Förening: Brf Härden 109

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Fantastisk balkong i öster med sol från morgon till lunch. Utsikt över takåsar. Plats för bord, stolar och grönska!

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.