Saltsjöqvarn

Sjökvarnsbacken 12

Drömboende med inglasad balkong och strålande sjöutsikt. Perfekt planlösning och promenadavstånd till Södermalm!

Adress

Sjökvarnsbacken 12

Rum

2

Slutpris

3 795 000 kr

Avgift

3 862 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till denna underbara tvåa med alla fönster och balkongen med utsikt mot Stockholms inlopp, Djurgården och Gröna Lund. Lägenheten är mycket väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor. Härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap och trevliga middagar. Stilfullt kök med bland annat ny induktionshäll och dold diskmaskin. Sovrum med plats för dubbelsäng och gott om förvaring. Rymligt badrum med tvättmaskin, torktumlare och golvvärme. Underbar inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Från hela lägenheten njuter man av en bedårande sjöutsikt och vackra solnedgångar under sommarhalvåret. Den generösa takhöjden i kombination med de stora fönstren ger hela bostaden ljus och rymd. Till lägenheten hör ett källarförråd. Solid bostadsrättsförening. I fastigheten finns övernattningslägenhet, hobbyrum, cykelrum, tvättstuga, barnvagnsrum samt bastu med relax och träningsredskap.

Mycket goda kommunikationer med buss 53 som går på samma gata och tar dig till Södermalm på ett par minuter. Buss 53 går ofta vid rusningstrafik och fram till ett på natten. Nackabussarna mot Slussen stannar vid Henriksdal (några min promenad från lägenheten) och tar cirka 5 min till/från Slussen.
Med båtlinjen Sjövägen som lägger till på kajen nedanför huset tar det ca 7 min till Allmänna gränd (Djurgården) och ca 12 min till Nybroplan, SL biljett gäller.
I Saltsjöqvarn finns Elite Hotel med restaurang och bar öppet året runt. Boende i föreningen har rabatt på deras frukostar och bufféer. I anslutning till hotellet ligger Sturebadets SPA med Hamam. Här finns även möjlighet att teckna årskort på Sturebadet för gym, träning och bad. Sommartid är restaurangen Boule & Berså öppet nere vid vattnet. Här kan man lyssna på musik, äta, spela boule och ta ett glas. I området finns ytterligare ett par restauranger och en kiosk. På Danviksklippan finns en mat-/jouraffär samt en pizzeria. Större mataffärer finns på ca 10 minuters gångavstånd, ICA i Finnboda samt Konsum på Bondegatan, Södermalm. Även till Hammarby Sjöstad och Sickla köpkvarter är det promenadavstånd.

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns även en garderob.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Utgång till balkongen.
Väldisponerat kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med induktionshäll (från 2018), ugn, mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl/frys.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns flera garderober samt plats för extra byrå/garderob om så önskas. Fönster med utsikt mot vattnet.

– Rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, vägghängd wc, handafat samt spotlightbelysning.

Pris: 3 795 000 kr

Månadsavgift: 3 862 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om f.n. 200 kronor/månad samt ett preliminärt eltillägg om f.n. 238 kronor/månad.

Andel i föreningen: 1,50240 %

Byggår: 2007

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1042 (1002)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 93 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemernsam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Dessutom finns gemensamt cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, övernattningslägenhet att hyra för medlemmarna samt bastu med relax. Tvättstuga och relaxavdelningen innehas som gemensamhetsanläggning med två andra bostadsrättsföreningar.

Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn består av 46 bostadsrättslägenheter på adresserna Sjökvarnsbacken 10 och 12. Lägenhetsytan uppgår till 4493 kvm (enligt årsredovisning 2016). Föreningen är delägare i garaget "Utsikten". Till garageplatserna är det separat kö och kostnaden är för närvarande 1000 kr/månad. Enligt Q-Park finns det i skrivande stund lediga platser (avstämt med Q-Park 8/3-18). Vid intresse av garageplats eller frågor rörande garaget vänligen kontakta Q-Park tel: 0771-969000. Föreningen har vid 10-årsbesiktningen anmält fel rörande fasaden och NCC har åtagit sig att åtgärda vissa av dessa fel. Resterande del är en pågående process mellan föreningen och NCC/Bonava. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen äger marken.

Förening: Brf Utsikten 1 Saltsjöqvarn

TV: Tripple-play för IT/TV/Telefoni tillhandahålls av Ownit Bredband AB.

Internet: Tripple-play för IT/TV/Telefoni tillhandahålls av Ownit Bredband AB.

Sammanställning: Underbar inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Gott om plats för bord, stolar och blomster. Magnifk utsikt mot Stockholms inlopp och Gröna Lund. Sol sommartid på balkongen från cirka klockan 16 till kväll enligt säljarna.

I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om f.n. 200 kronor/månad samt ett eltillägg om f.n. 238 kronor/månad. Beträffande eltillägget sker en avräkning en gång om året då skillnaden mellan lägenhetens faktiska förbrukning och det preliminära eltillägget aviseras i efterskott.

Nacka kommun befinner sig i en utvecklingsfas och nya projekt samt bostadsbebyggelse är hela tiden på gång. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida planer som finns för kommunen/området. Säljarna och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka Stadsbyggnadsservice på tel 08-718 80 00, info@nacka.se samt www.nacka.se

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.