Råsunda - Solna

Östervägen 16 B, 5 tr

Underbar hörntvåa med balkong högst upp i väster. Perfekt planlösning och attraktivt läge vid Råsunda och Solna Centrum!

Adress

Östervägen 16 B, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

2 779 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna fantastiska tvårummare om 58 kvm i fastighet från 1945. Högst upp i huset med en stor härlig balkong i väster. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor i både vardagsrummet och köket. Plats finns för större matbord och trevliga middagar. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt rymligt badrum med badkar och dusch. Lägenheten har dessutom mycket goda förvaringsutrymmen med flera garderober och skåp. Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de många fönsterna ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten passar perfekt för såväl singeln som paret. Mycket attraktivt läge ett stenkast från Solna Centrum och gamla Råsunda fotbollsstadion. Hiss finns. Välkommen på visning!

– Trevlig entré med mycket bra avhängningsmöjligheter. Två garderober samt rymlig inbyggd klädkammare.

– Underbart vardagsrum med stort fönsterparti i vinkel. Gott om plats för önskad möblering samt matbord om så önskas.

– Stilfullt och praktiskt kök med plats för större matbord. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Två fönster ger fint ljusinsläpp.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Rymlig garderobsvägg med skjutdörrar samt plats för extra garderob, byrå eller skrivbord om så önskas. Utgång till balkongen.

– Härlig balkong med gott om plats för bord stolar och blomster. Sol sommartid på balkongen från cirka 14-tiden till kväll enligt säljaren. Här trivs man!

– Rymligt helkaklat badrum utrustat med badkar, dusch, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 779 kr

Andel i föreningen: 2,06058 %

Byggår: 1945

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00254 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns vindsförråd beläget på vinden ovan lägenheten. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 3 tvättmaskiner, 2 torktumlare och torkskåp, cykelrum samt övernattningsrum för uthyrning.

Bostadsrättsföreningen Charlottenburg bildades 1994 med adress Östervägen A och B. Föreningen består av 53 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet samt 5 lokaler. 2960 kvm utgör lägenhetsyta och 338 utgör lokalyta. Tomten förvärvades år 2004. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen planerar att utföra dränering av husgrunden samt renovera portar och entré. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida: https://www.sbc.se/Forenings-hemsida-ny/C/Charlottenburg/Hem/

UTFÖRT UNDERHÅLL
2015 – Nytt dagvattenrör framsida, upprustning källarlokal, stamspolning gjordes i hela huset.
2014 – Nytt dagvattenrör baksida.
2013 – Målning taknockar, Uppfräschning källargång utanför tvättstuga samt uppfräschning källarlokal.
2012 – Byte belysning trapphus, byte av fjärrvärmecentral, övernattningsrum, byte radioventiler.
2010 – Ombyggnad tvättstuga.
2008/2009 – Nyinstallation av fönster.
2005 – Elstambyte.
2001/2002 – Rörstambyte.

Förening: Brf Charlottenburg

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong högt upp i väster.. Plats för bord, stolar och blomster!

Här på Östervägen 16 bor du i en fastighet uppförd 1945 som ligger i Råsunda vid fina Charlottensburgsparken och Solnas hembygsgård med vacker trädgård. Kombinationen av Friends Arena, Nordens största inomhuscentrum Mall of Scandinavia, Solna Centrum och motions- och kreationsområden som Hagaparken, Råstasjön och Lötsjön gör att det finns något för alla. Det finns gott om restauranger i närheten, som Nirvana, Backstugan, Regissörsvillan, Pontus in the Park och Supreme Burger. Vart du än ska så finns det utmärkta kommunikationer i närheten som tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.