Råsunda

Östervägen 38

Strålande ljus hörntvåa med perfekt planlösning och ljuvlig balkong i väster mot härlig grönska. Drömläge i natursköna Råsunda.

Adress

Östervägen 38

Rum

2

Slutpris

3 030 000 kr

Avgift

3 242 kr/mån

Boyta

58 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Östervägen 38. Här bor du med ett idealiskt lugnt läge nära city i attraktiva Råsundas idylliska kvarter med stort utbud av restauranger och butiker samt promenadavstånd till T-bana, bussar, tvärbanan och pendeltåget. I närheten finns även Solna centrum, Mall of Scandinavia, trevliga Råstasjön och mysiga grönområden.

Detta trivsamma hem passar perfekt för paret såväl som singeln som vill ha gott om plats. Välplanerade luftiga ytor med stora fönsterpartier i två väderstreck skapar härligt ljusflöde som skänker behaglig rymd till hela lägenheten. Generöst vardagsrum i hörnläge med plats för social yta öppnar upp mot smakfullt kök med gott om skåp och förvaring, komplett maskinell utrustning och plats för stort matbord. Utmärkt sovrum med plats för dubbelsäng. Snyggt helkaklat badrum i stilsäkert utförande. Suverän förvaring, genomgående vackra golv, burspråk och tilltalande detaljer.
Underbar balkong som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och inbjuder till avkopplande stunder. Lägenheten är belägen på entréplan i suterräng i trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderober.

– Rymlig och ljus möblerbar inre hall med trevlig kontakt mot både kök och vardagsrum som erbjuder många olika möbleringsalternativ. Rymlig klädkammare för ytterligare förvaring.

– Snyggt badrum med golvvärme, duschhörna, wc, handdukstork samt handfat med kommod och förvaringsskåp.

– Trivsamt sovrum med generösa ytor för dubbelsäng, tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Fint ljusinsläpp genom stort fönster.

– Genuint kök i vitt med fina 50-tals detaljer och gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning som diskmaskin, spis, ugn, fläkt och kyl/frys. Trevligt burspråk med två fönster i vinkel med härlig vy över det gröna kvartersområdet och plats för stort matbord för många gäster.

– Inbjudande, lättmöblerat hörnvardagsrum med plats för både soffgrupp och ytterligare förvaring och möblemang. Stora fönsterpartier skänker fint ljusinsläp åt rummet och den breda öppningen mot köket ger en fin kontakt mellan rummen och gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Härlig balkong i väster med plats för bord, stolar och växter.

Pris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 3 242 kr
I avgiften ingår varme, vatten kabel-TV (basutbud) samt bredband från Telenor (250/100 Mbit/s) Övriga driftskostnader. Hushållsel ca 200-250:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 1,42013 %

Byggår: 1950

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 22 (1002)

Hiss: Ja

Parkering/Bilplats: Föreningen har ej tillgång till några egna parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

Allmänt om föreningen: Brf Gläntan ligger längs Östervägen 36-40 i Råsunda, Solna nära till både storstadspuls, natur och kvarterskänsla. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Föreningen bildades 1949 och består av 60 lägenheter, 3 lokaler och förvaltas av HSB.

Två vindsförråd samt ett källarförråd hör till varje lägenhet. Större tvättstuga finns i port 40, mindre spontantvättstugor i port 36, 38 och 40. Föreningen tillhandahåller samlingslokal/övernattningsrum med bäddsoffa, pentry och toalett, hobbyrum samt bibliotek för medlemmarna.
I fastigheten finns också barnvagnsrum och ett cykelrum. På tomten mellan hus 36 och 38 finns även en uteplats med grill och bänkar. I övrigt är tomten fylld med grönska i olika slag.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift av köparen à 1% av basbeloppet
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren à 2,5% av basbeloppet
Medlemskap i HSB krävs. Inga avgiftsförändringar planerade.

Föreningen har gått över till IMD-EL vilket betyder att alla elkostnader läggs på avgiftsavierna.

Utförda renoveringar:
2017: Ytterbelysning har bytts till LED
Del av stammar har spolats
Påbörjad installation av IMD el
2016: Nyplanteringar i utemiljön
Omlackering av portar
Okulär betongbesiktning
2015: Ny avgasare till värmesystemet
Dränering av gavel vid hus 40
2014: OVK inklusive rengöring av ventilationskanaler i alla lägenheter samt injustering och optimering av ventilationssystemet
Stamspolning av samtliga horisontella och vertikala stammar
Yttre underhåll av husen inklusive målning av vikrännor på tak, reparation av puts på fasader samt reparation av sprickor i burspråksfasader
Renovering av hyreslokal i hus 40
2013: Nya frånluftsfläktar på alla hus inkl. styr- och regelutrustning
2012: Ny takfläkt i hus 40
Föreningslokal omgjord till övernattningsrum Efterarbete ny värmekulvert
Stamspolning och filmning i hus 38
2011: Ny värmekulvert Byte av cirkulationspump
Relining av kulvertar
Målning av trapphus
Byte expansionskärl i undercentral
2010: Ny armatur till stolpbelysning
2009: Införande av Lantmäteriets lägenhetsregister
Ny belysning i trapphusen
Målning av väggar i entréer
Ombyggnad av tvättstuga i hus 40
2008: Lagstadgad energideklaration
Rensning av imkanaler samt godkänd OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
Godkänd radonmätning i föreningen
2007: Uppgradering av fastighetsnät för kabel-TV Fönsterrenovering – målning, kittning, riktning samt plåtning karm- och bågbotten
2006: Plåtarbeten på samtliga tak inklusive målning samt översyn takpannor
2004: Inrättande av minitvättstuga i hus 38
2001: Installation av fastighetsnät för bredband
Inrättande av minitvättstuga i hus 36
1999: Byte av värmeväxlare, värmepump, ombyggnad undercentral
1995: Byte av vatten- och avloppsstammar, renovering av badrum, ny eldragning, renovering av ventilation samt byte av hissmaskineri

Framtida renoveringar/underhåll:
Fasaderna och yttertak besiktas fortlöpande. Kostnader för dränering, ny värmekulvert, renovering av fasader, underhåll av tak samt injustering av värmesystemet är inlagda i underhållsplanen inom de kommande 5-20 åren.

Alla större renoveringar skall godkännas av styrelsen före start. Renoveringar såsom exempelvis omdisponeringar av kök, el och avlopp är bygglovspliktiga och godkänt bygglov ska bifogas i ansökan om sådan renovering.

Föreningen använder kolfilterfläktar i lägenheterna. Det är ej tillåtet att ansluta fläkt till ventilationssystemet.

För mer information se föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/glantan/

Förening: HSB Brf Gläntan i Solna

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Föreningen har avtal med Comhem för leverans av basutbud i fastighetsnätet för kabel-TV och det ingår i månadsavgiften. Digitaltv går att beställa både via Comhem och Telenor.

Internet: FiberLAN från Telenor är installerat i fastigheten och ett abonnemang om 250/100 Mbit/s ingår i avgiften till varje lägenhet. I abonnemanget ingår även IP-telefoni. Det går att utöka kapaciteten med upp till 1 Gbit/s vilket då faktureras separat av Telenor. Det är även möjligt att få bredband via Comhems uttag men det inkluderas inte i avgiften.

Sammanställning: Ljuvlig balkong i västerläge med plats för bord, stolar och växter.

På Östervägen 38 bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva. Mall of Scandinavia, Skandinaviens största inomhusgalleria med ett brett utbud av shopping, dagligvaruhandel, restauranger, service och nöjen. Precis bredvid ligger nationalarenan Friends Arena som erbjuder allt från fotbollsmatcher till konserter. Gillar man motion och friluftsliv så finns Råstasjön och Lötsjön endast några minuters promenad bort med fina motionsslingor och grönområden.

Utmärkta kommunikationer med T-bana, pendeltåg och tvärbana inom några minuters promenadavstånd. Med den blå linjen tar det ca 10 minuter in till centrala Stockholm. Flertalet busslinjer stannar på Råsundavägen bl. a buss 515 som går till Sundbyberg/ Odenplan. Från Solna station går buss 67 som stannar utanför Stockholms Universitet, karolinska institutet och hela vägen till Skansen/Djurgården. Från Solna station tar du dig in till city på bara någon minut.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.