Östermalm - Villastaden

Östermalmsgatan 43

Suverän och fin funkistvåa med toppläge invid Humlegården i eleganta Villastaden. Bra skick, privat utgång till innergård och låg månadsavgift.

Adress

Östermalmsgatan 43

Rum

2

Slutpris

4 225 000 kr

Avgift

1 970 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Välkommen till en fin och ytterst väldisponerad tvårummare om 51 kvm i mycket gott skick. Lägenheten är attraktivt och lugnt belägen i Villastaden, alldeles ovanför Karlavägen och Humlegården. Lägenheten ligger ostört och tyst mot innergård i en välvårdad fastighet från 1935, ritad av den kände funkisarkitekten Tore Wennerholm. Den har dubbla ingångar, dels en huvudentré från Östermalmsgatan 43 och dels en egen, privat ut-/ingång till Villagatan 10 och därmed direkt access till föreningens innergård.

Lägenheten har på senare tid renoverats i stilsäkert utförande men utan att tumma på den genuina och välbevarade funkisarkitekturen från byggåret såsom högt till tak, vacker fiskbensparkett, stora fönsterpartier med fönsterbrädor i marmor etc.

Planlösningen är mycket trivsam, den är modern och ytterst effektiv för två personer med flera praktiska och tillgängliga funktionslösningar. Här finns en rymlig hall med säkerhetsdörr och plats för ytterkläder och skor. Fräscht helkaklat badrum med badkar. Välutrustat kök med god förvaring och komplett maskinell utrustning. Köket har öppning mot vardagsrummet för Stort, luftigt vardagsrum med dubbla fönsterpartier, en rejäl klädkammare/”walk in closet” samt privat egen utgång med access till innergården. Sovrum med plats för dubbelsäng om 180 cm samt med måttanpassade garderober.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 1 970 kr

Andel i föreningen: 2,04000 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd och tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp samt torkrum. I övrigt finns cykelförråd, barnvagnsrum och ett soprum. Föreningen disponerar en gemensam lokal på vinden om ca 70 med vidsträckt utsikt. Lokalen kan användas som samlingslokal, möten eller dylikt.

Lägenhetsnummer: 071-01-012 (1002)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Granen 8 förvärvade fastigheten 2002 och består av 25 lägenheter i en välvårdad funkisfastighet från 1935 ritat av arkitekt Tore Wennerholm. Föreningen är skuldfri. Inga renoveringar eller avgiftsförändringar planeras i dagsläget.

Byte av V/A-stammar och elstigare 2004.
Tak 2005.
Fönster- och trapphusrenovering 2009-2010.
Balkonger delvis renoverade 2010.
Tvättstugan 2012-2013.
Upprustning av trädgården 2013.

Öppet fiberbredband planeras att installeras.

Hushållsel ca 200-250 kr, gas ca 250 kr och hemförsäkring ca 150 kr/månad.

Förening: Brf Granen 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV från Comhem

Villastaden var från början tänkt att, som namnet antyder, bestå av exklusiva privatvillor. Några av dem finns kvar idag men varefter tiderna förändrades omkring 1880-talet revs dessa och ersattes med några av Stockholms pampigaste byggnader.

Villastaden ligger mellan Karlavägen och Valhallavägen och avgränsas i öster av Sturegatan och i väster av Engelbrektsgatan. Här hittar vi bl.a. Ivar Kreugers Hufvudstadspalats på Villagatan 13 och familjen Wallenbergs eleganta byggnad på Villagatan 4.

På Villagatan och Floragatan hittar man inte bara klassiska sekelskiftesfastigheter utan även flera välbyggda hus från 1940-1960-tal. Ett av de hus som utmärker sig mest är den f.d. Tjeckiska Ambassaden på Floragatan 13 där PR-byrån Kreab idag huserar. Huset är en intressant representant för det sena 1960-talets Betongbrutalism.

På Östermalmsgatan ligger även det vackra Rosenborgska huset med sina tinnar och torn som blickar ut över Stureparken.

Villastaden är tyst och elegant. Framför många av husen ligger små trädgårdar med planteringar och träd. Flera av fastigheterna är fristående och har fasader åt fyra väderstreck. Här bor man ståndsmässigt och diskret men har ändå bara en kort promenad genom Humlegården till City.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.