Östermalm - vid Östermalmstorg

Majorsgatan 4, 3 tr

Stilren & optimerad tvåa, högst upp, med strålande ljusinsläpp, bra skick & drömläge vid Humlegården, Östermalmstorg & Stureplan. 314:-/månad.

Adress

Majorsgatan 4, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

314 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Med ogenerat, fritt och ypperligt läge högst upp i välvårdad fastighet på en av Östermalms toppadresser, mellan Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan, ges här tillfälle att förvärva denna utmärkta tvårummare om 45 kvm.

Lägenheten har på senare tid med stil renoverats till ett modernt hem i mycket gott skick. Samtidigt är charmen och de tidsenliga originaldetaljerna från byggåret väl bevarade såsom fiskbensparkett, rejäl takhöjd, skåpinredning och snickerier i vitt samt stora fönsterpartier med spanjoletthandtag etc.

Planlösningen är optimalt disponerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för 1-2 personer. Här finns finns en hall med plats för ytterkläder och skor samt god förvaring i garderober placerade längs med vägg. I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum i vitt med golv mörkgrå natursten och golvvärme, duschhörna med vikdörr i glas och blandare från Mora Inxx, handfat med infälld spegel ovan, WC, hyllor i ek, handdukstork, spotlights i tak och tvättmaskin.

Kök i stilsäkert, minimalistiskt och vitt utförande med god förvaring, arbetsbänk i rostfritt och svartbetsad valnöt med mörkgrå mosaik ovan. Komplett maskinell utrustning såsom gasspis, ugn, kyl och frys i rostfritt, fläkt. Dessutom finns originalskåp bevarade. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, TV och matbord. I anslutning till vardagsrummet finns ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng om 160 cm.

Synnerligen välskött förening med god ekonomi i renoverad och stambytt fastighet uppförd 1939.

Välkommen till ett boende för dig som vill bo mitt i Stockholm, vid Stureplan med dess restauranger och nattliv, Humlegården, Dramaten och Skärgårdsbåtarna vid Nybrokajen m.m.

Pris: 4 500 000 kr

Månadsavgift: 314 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 250-300:-. Hemförsäkring ca 200:-. Gas ca 250:-.

Andel i föreningen: 2,03010 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 291-119 (1304)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Allmänt om föreningen: Brf Brunfisken 24 (716419-7696) består av 48 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och uppgår till en total boyta om 2.508 kvm. I föreningen finns även 3 hyreslokaler + 22 garageplatser till en total yta om 2.552 kvm. Föreningen förvärvade fastigheten 2004 och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en tvättstuga och ett cykelrum. Gemensamt garage med 22 platser. Till garaget är det separat kö. För medlemmarna kostar en plats ca 2.000:-/mån och för de externa hyresgästerna kostar en plats ca 2.500:-/mån.

Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 25 % på hela vinsten (Vinsten beskattas i inkomstlaget kapital med 30 % på 5/6 av vinsten vilket ger 25 % i skatt) .

Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Man får i regel en mycket låg månadsavgift. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För den förmånen har regeringen tidigare tillämpat en lättnadsregel som i princip innebar att den beskattningsbara inkomsten reducerades till noll. Lättnadsregeln har tagits bort så från och med inkomståret 2016 (deklarationen 2017) beskattas 5/6 (fem sjättedelar) av bostadsförmånen. Vinst vid försäljning av bostadsrätten beskattas på samma sätt. Föreningens styrelse svarar gärna på frågor och har ytterligare information om beskattningen och har även mallar som underlättar vid deklaration.

OBS! I styrelsen pågår ett arbete med syfte att föreningen ska bli äkta.

Gjorda renoveringar:

2005: Stambyte och byte av elstigar och elledningar i lägenheterna
2007: Renovering av samtliga fasader utom den mot Nybrogatan (inkl renovering av samtliga terrasser och målning av utsidan av fönster utefter de fasader som renoverades. Även yttertaket på Majorsgatan 6 byttes ut.
2008: Renovering av samtliga tre trapphus inkl målning och byte av belysning samt byte av lägenhetsdörrar på Majorsgatan 6
2010: byte av låssystem
2011: byte av lägenhetsdörrar Majorsgatan 4
2012: totalrenovering av tvättstugan Majorsgatan 6 – tvättstuga finns även på Majorsgatan 4 men den är inte föremål för fortlöpande underhåll utan kommer att stängas på sikt. Avsikten är att tvättstugan på Majorsgatan 6 ska betjäna samtliga tre trapphus.
2014 Utbyte av fjärrvärmeundercentral m m
2015 Renovering av vädringsbalkongerna på Nybrogatan 37
2016 Spolning av avloppsstammar
2019 Fönsterrenovering och renovering av garaget

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar eller andra investeringar planeras eller finns beslutade.

Förening: Brf Brunfisken 24

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 48

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Boxer. Abonnemang tecknas enskilt av varje medlem.

Internet: Bredband via Boxer och fiber in så man kan välja leverantör genom Open Universe portalen.

Sammanställning: Innergård med plats för utemöbler.

Välkommen till härliga Östermalm och detta utsökta läge invid Östermalmstorg och Humlegården. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förrutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen, når man på några minuter Strandvägen, Karlaplan och Djurgården med dess vackra joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Utbudet av restauranger, caféer, mataffärer samt kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar) är gott.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.