Östermalm - vid Karlaplan

Styrmansgatan 57, 3 tr

Högt & ljust belägen tvårummare vid Karlaplan med härlig känsla & välbevarad 1920-talscharm. Solig balkong i söderläge med vy mot himmel & takåsar.

Adress

Styrmansgatan 57, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 300 000 kr

Avgift

2 920 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ypperligt läge och på mycket eftertraktad adress i kvarteret närmast Karlaplan och Narvavägen, med kort promenad ned till Strandvägen, Djurgårdsbron samt Djurgårdens grönska, ges tillfälle att förvärva ett boende som införlivar dina önskemål på stil och fantastisk känsla.

Denna ”lilla Östermalmsvåning” är högt och rofyllt belägen i representativ och ståtlig fastighet i hörnet av Styrmansgatan och Kommendörsgatan. Planlösningen i fil är utmärkt disponerad och den präglas av ett strålande ljusinsläpp och ett öppet, fritt läge med vy över innergårdar såväl som mot himmel och kringliggande takåsar.

Alla vackra originaldetaljer från byggåret är välbevarade såsom högt till tak med dekorativa listverk, spegeldörrar och vita snickerier, fiskbensparkett m.m. Särskilt trivsam karaktär ger den södervända och soliga smidesbalkongen i original och de stora fönsterpartierna med spröjs i såväl kök som i vardagsrum och sovrum.

Här ges en hall med plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns separat WC med toalett och handfat. Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger sällskapsvänliga och . Kök i vitt, modernt och minimalistiskt utförande med bänkskivor i marmor, god förvaring och komplett maskinell utrustning. Vardagsrum med plats för matsalsbord, soffa och TV-möbel. Innanför vardagsrummet finns ett väldisponerat sovrum med plats för dubbelsäng, bra klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg och utgång till balkongen. I anslutning till sovrummet finns ett kaklat badrum med inbyggt badkar, handfat och separat tvätthörna med tvättmaskin och förvaring.

Bostadsrättsförening med god ekonomi och välskött fastighet med de stora renoveringarna gjorda.

Välkommen på visning!

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 2 920 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud från Com Hem). Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 250-300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 2,33000 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 1301

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 7

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar ett garage med 5 platser, f n är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskriven.

Allmänt om föreningen: Brf Lyran 12 är en välskött äkta bostadsrättsförening som bildades 2001. Föreningen består av 27 lägenheter med bostadsrätt (2.655 kvm), 1 lägenhet med hyresrätt (53 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (795 kvm). Marken innehas med äganderätt. I källaren uthyrs 5 garageplatser.

Renoveringar:
2005 Fasad, tvättstuga, entréplan och hissar.
2009 Fönster och relining av stammar.
2013 Innergården.
2015/2016 Takomläggning med värmeslingor i stuprören.
2017 OVK, totalrenovering av trapphus och entré med infasning av el, ny belysning, målning, återskapande av dekor, ny matta m.m. Renovering av kökshissen och installation av nytt låssystem med brickor. Eventuell installation av fiber i huset har utretts.
2018 Installation av radiatorventiler samt genomsyn av hissarna.
2019 Fönstermålning.

Kommande renoveringar:
2019 balkonger. 2020 Tvättstugan.
I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Föreningens ekonomi är god med stora intäkter från sina hyresgäster som ligger i markplan (två restauratörer, (East India och Lo Scudetto), vilket subventionerar fastighetens kostnader. Belåningsgraden uppgår till ca 8.738:-/kvm. Inga avgiftsförändringar finns planerade/beslutade (avstämt 2019-01-16). För mer information och fler nyckeltal, se bifogad årsredovisning per 2017-12-31.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I källaren finns en fräsch och fullt utrustad tvättstuga. I anslutning till garaget finns plats för cyklar (nedfart från Kommendörsgatan).

Förening: Brf Lyran 12

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Tecknas separat av varje enskild medlem.

Sammanställning: Solig balkong i högt och rofyllt söderläge med vy över innergårdar och mot kringliggande takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.