Östermalm - Vasastan

Ruddammsvägen 27, 1 tr

Ytterst välplanerad och fin "minitrea" med en underbar balkong i sydväst och genomgående planlösning!

Adress

Ruddammsvägen 27, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 220 000 kr

Avgift

4 893 kr/mån

Boyta

64,5 kvmOm bostaden

Underbar lägenhet med genomgående planlösning och fint skick. Härlig balkong i sydväst med utgång från köket med plats för bord, stolar och blomster. Bostaden är ytterst väldisponerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum, stilfullt och rymligt kök med plats för matbord för flera samt utrustad med bl.a. diskmaskin och fullstor kyl och frys. Stort badrum med badkar/dusch samt rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Lägenheten disponeras i dagsläget som en ”mini 3:a” då sovrummet är avdelat till två ”rum” som kan nyttjas som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Den genomgående planlösningen i kombination med de stora fönstrena ger hela lägenheten ljus och rymd. Här bor ni tyst, lugnt och rofyllt med innerstadens puls i direkt närhet. Bra kommunikationer med flera busslinjer runt knuten. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Det finns en rymlig klädkammare/walk-in closet. Dessutom finns plats för extra byrå i hallen om så önskas.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stort fönsterparti samt högt läge.

– Stort sällskapsvänligt kök med plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Utgång till balkongen. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt samt fullstor kyl och frys.

– Trevligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns två garderober samt överskåp. Sovrummet är avdelat till två ”rum” vilket gör det möjligt att ha ett barnrum, gästrum, arbetsrum eller walk-in closet.

– Badrum utrustat med badkar, dusch, handdukstork (ej fungerande), handfat och wc.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 4 893 kr

Andel i föreningen: 0,56873 %

Byggår: 1992

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 3212

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 84 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns fem gemensamma tvättstugor utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Tvättstugorna finns på Bigarråvägen 6 och 11 samt Ruddammsvägen 15, 21 och 29. Det finns även en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna.

Bostadsrättsföreningen Klarbäret förvärvade fastigheten 1992 och föreningen innehar sedan dess tomträtten till fastigheten. Den nuvarande tomträttsavgälden gäller till år 2022. Föreningen består av 137 lägenheter (2-6 r.o.k.) samt 3 lokaler. Föreningen har 70 parkeringsplatser varav 62 i varmgarage, avgiften är ca 800-1100 kr/mån. Garageplatserna nås med hiss. Det är separat kö till dessa p-platser. Om man är intresserad av att ställa sig i kö för en garageplats ska man kontakta föreningens styrelse. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. En köpare av en bostadsrätt ska själv bebo bostadsrätten. Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Avgiften sänktes den 1/7-2015 med 5%. Byggnadernas totalyta är enligt årsredovisning-2014, 14.121 kvm varav 12.235 kvm utgör lägenhetsyta och 1.886 kvm utgör lokalyta. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.brfklarbaret.se

Förening: Brf Klarbäret

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Sammanställning: Härlig balkong som vetter mot sydväst. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 150-250 kr/månad och hemförsäkringen är cirka 183 kr/mån.

Mycket trivsamma kvarter med direkt närhet till grönområden såsom Hagaparken och Lilljansskogen, samt kort promenad till Vasastan, Östermalm och city. Inom ett par minuters promenadavstånd finns restauranger, caféer, mataffärer och gym. Området är en strategiskt belägen knutpunkt för akademiska instutitioner med nära avstånd till bl.a. KTH, Alba Nova, SU, Handelshögskolan och Karolinska Institutet. I kvarteret finns även flera dagis och skolor. Mycket bra kommunikationsmöjligheter med busshållplats på gatan för buss nr 61. Tunnelbana Tekninska Högskolan samt Roslagsbanan vid Östra Station några minuter bort.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.