Östermalm - Vasastan

Birger Jarlsgatan 96, 2 tr.

Strålande ljus, rymlig & drömlik sekelskiftestvåa i toppskick med utmärkt planlösning, vackra detaljer & trivsam atmosfär. Låg avgift!

Adress

Birger Jarlsgatan 96, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

6 975 000 kr

Avgift

1 329 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Birger Jarlsgatan 96 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt läge på Birger Jarlsgatan bor du i välskött fastighet från 1896 i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Lägenheten har smakfullt renoverats med känsla för stil, modern design och sobra kulörer. Allt i en perfekt symbios med de vackra tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,30 meter, vita snickerier, vitoljade trägolv, dekorativ kakelugn och högresta bågformade fönsterpartier.

Planlösningen är ytterst väldisponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här finns trivsamma sällskapsytor med ett vardagsrum och ett stilfullt kök i anslutning. Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för både soffa, matsalsbord och TV-möbel. Det stora fönsterpartiet ger vardagsrum och kök ett ljuvligt ljusinsläpp, en känsla av rymd och fin vy över trädkronor och kringliggande sekelskiftesfastigheter. Generöst sovrum med stort fönster och utmärkt förvaring. Sobert nyrenoverat badrum (2020) som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående fina golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar.

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och city. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana och innerstadsbussar. Flertalet populära restauranger i kvarteren såsom Jim & Jacob, Svartengrens, Balzac, Babette, Meno Male mfl. Perfekt läge till större skolor som SU, KTH, Handels och KI.

Välskött, stambytt fastighet och bostadsrättsförening som äger marken med mycket låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften1 329 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Här finns praktiska garderober och ytterligare plats för avhängning av ytterkläder och skor. Lägenheten har fina oljade och vitbehandlade furugolv och väggar i ljus ton. Infällda spotlights i tak. Säkerhetsdörr.

– Stilrent kök från Vedum med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Grå bänkskiva i granit. Maskinell utrustning såsom häll, fläkt, ugn, diskmaskin. micro och kyl/frys. Infällda spotlights i tak.

– Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Luftigt sovrum med stort fönster och rogivande vy över kringliggande sekelskiftesfastigheter. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober längst med väggen.

– Rymligt nyrenoverat badrum med lyxig känsla som är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, takdusch, WC och handfat med kommod med spegel ovan. Utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 1 329 kr
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband.

Andel i föreningen: 1,88000 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1896

Lägenhetsnummer: 12 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Trasten 3 och 4 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och omfattar 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt ,1 hyresrätt och 6 lokaler. Föreningen tog över fastigheten i juni 2001, med adress Birger Jarlsgatan 94-96 samt Surbrunnsgatan 17. Bostadsyta är 3 052 kvm och lokal yta 583 kvm. Inga avgiftsförändringar planerade.

Det finns gemensamma utrymmen som barnvagnsförråd och cykelförråd samt renoverad tvättstuga i källarplanet.

Genomförda renoveringar:
– 1978 Rörstambyte
– 1978 El stigare
– 1978 Värmesystem i sin helhet
– 1978 Gård
– 2003 Trapphusrenovering
– 2008 Byte fjärrvärmecentral, stamventiler värme samt radioventiler och vred
– 2009 Renovering gavelfasad samt lokala fasadreparationer på gatuplan
– 2009 Stenläggning gård
– 2011 Bullerglas
– 2012 Utbyte maskinutrustning tvättstuga och fönsterunderhåll
– 2013-2014 Byggnation av vindslägenheter med omläggning av tak samt renovering av hissar
– 2018-2019 Omläggning torntak uppgång 94
– 2020 Stambyte VA

Planerade renoveringar:
Fasadrenovering sker troligen 2022

För mer info se årsredovisning och bostadsrättsföreningens hemsida:
https://www.trasten3-4.se

Förening: Brf Trasten 3 & 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 6

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel- TV och bredband via ComHem.

Här på Birger Jarlsgatan 96 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns ett suveränt utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, För resa med tunnelbana väljer du fördelaktigt mellan stationerna Tekniska högskolan, Rådmansgatan eller Odenplan på några minuters gångavstånd

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.