Östermalm - Vasastan

Birger Jarlsgatan 104 N, 5 tr, högst upp!

Unik & exklusiv terrassvåning, högst upp med magisk känsla. Optimal planlösning & toppskick!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 N, 5 tr, högst upp!

Rum

2

Slutpris

2 700 000 kr

Avgift

2 645 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

Denna fantastiska terrasslägenhet, med kvaliteter utöver det vanliga, är optimalt disponerad varav 36 kvm inne och 17 kvm ute med generösa fönsterpartier med flödande ljusinsläpp. Den soliga terrassen ger ett härligt uterum med plats för stort matbord, solstolar och planteringar. Fin utsikt över himmel och takåsar.

Tilltalande och genomtänkt planlösning. Nytt, stilrent och vitt kök med maskinell utrustning från Smeg öppnar mot vardagsrum med stora spröjsade fönsterpartier och utgång via dubbeldörrar till terrassen. Smart sovrumsdel med plats för dubbelsäng och förvaring. Kaklat badrum. Lägenheten är smakfullt renoverad i år med stil och finess.

Här bor du i en välskött och kulturklassad fastighet med en av Stockholms vackrast anlagda innergårdar, en parklik och prisbelönt trädgårdsoas mitt i stan! Här finns uteplatser, planteringar och grillplats. Fastigheten ligger indragen från gatan, så här är lugnt och tyst.

– Tambur med garderob att hänga ytterkläder i. Trägolv. Säkerhetsdörr.

– Kaklat badrum med duschplats, WC, handfat, badrumsskåp och ett fönster mot terrassen.

– Nytt stilrent kök i vitt med skåp för god förvaring. Köksmaskiner från Smeg såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Köket öppnar mot vardagsrummet i härlig sällskapslösning.

– Ljust vardagsrum med plats för soffa och matbord. Vardagsrummet har utgång via dubbeldörrar till terrassen.

– Smart sovrumsdel med plats för dubbelsäng. Stort spröjsat fönsterparti mot terrassen.

Pris: 2 850 000 kr

Månadsavgift: 2 645 kr

Andel i föreningen: 0,34378 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fyra tvättstugor varav en med grovtvättutrustning. Tre är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna.

Renoveringar: Följande renoveringar har utförts i fastigheten: – 2011/2012 kompletterande stambyten i källaren – 2008 Renovering av tvättstuga och fasad – 2005 Renovering av tak – 2000-04 Renovering av fönster, trapphus och tvättstugor. – 2000-03 Installation av balkonger – 1991 Renovering av tak – 1991 Byte av vatten- och avloppsstammar. – 1985 Byte av elstigar

Lägenhetsnummer: 276 (1501).

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Parkering/Bilplats: Föreningen har 39 parkeringsplatser. Vissa är utrustade med eluttag för motorvärmare. Kö till platserna gäller och de kostar ca 750:-/mån. Dessutom finns 3 MC-platser som är avgiftsfria och 3 som kan hyras. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Vacker, triangelformad fastighet i nyklassicistisk stil med Italiensk inspiration funnen i de pampiga pelarna. Ritat av den kände arkitekten Sven Wallander under en av de bästa perioderna i svensk byggnadshistoria. Föreningen består av 283 lägenheter, 7 kommersiella lokaler, 39 parkeringsplatser och 4 mc-platser. Föreningen accepterar ej juridisk person och vid delat ägande så är policyn att den som ska bo i lägenheten äger minst 50 %. För övrig info om föreningens ekonomi etc., se bifogad årsredovisning samt föreningens hemsida.
1985 – Byte av elstammar.
91/92 – Byte av V/A stammar. Byte av taket.
00/03 – Balkonger.
00/04 – 5 st tvättstugor.
2012 – Stambyte källare och kulvert.

För nuvarande så finns inga planerade avgiftsförändringar.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån

Förening: HSB Brf Morkullan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 283

Antal lokaler: 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit, 100 Mbit/s för 129:-/månad.

Sammanställning: Fantastisk terrass om 17 kvm med utsikt över himmel och takåsar. Terrassen ger härligt uterum med möjligheter till plantering, möblering och umgänge utomhus.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.