Östermalm - Vasastan

Birger Jarlsgatan 110, 3 tr

Ljuvligt sekelskifte möter modern & stilren design i fulländad, högt & tyst belägen 2:a med öppen planlösning & vackra detaljer. Möjlig balkong!

Adress

Birger Jarlsgatan 110, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 195 000 kr

Avgift

987 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Välkommen till en sann sekelskiftesdröm, rik på såväl stil som hemtrevlig känsla! Högt och knäpptyst belägen mot innergården i vacker och välskött fastighet från 1905 med hiss, saluförs nu denna optimerade och smakfullt renoverade lilla tvårummare om 35 ljusa kvm (känns större). OBS! Möjlighet finns att bygga balkong från sovrummet. Tidigare bygglov kan förnyas efter styrelsens medgivande.

Stilren design och modern komfort, färgsättning i sobra grå kulörer och bra förvaringslösningar samsas på bästa sätt med vackra sekelskiftesdetaljer. Högt till tak om ca 3,25 meter med gipsstuckaturer och rosetter, vitpigmenterade trägolv, spegelmönstrade dörrar, väggpaneler, lister och snickerier samt högresta fönsterpartier ger ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Lägenhetens planlösning är mer eller mindre perfekt och måste verkligen upplevas på plats. Den är väldisponerad, funktionell och trivsamt öppen mellan kök och vardagsrum. Köket är stilfullt inrett med bra förvaring i skåp med gråa luckor i dubbla rader ända upp till taket, arbetsbänkar i Carraramarmor, komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys och diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa och matsalsbord. Här finns en platsbyggd och snickartillverkad bokhylla som ger bra förvaring. Rummet känns verkligen luftigt och rymligt tack vare ett vackert fönsterparti och den rejäla takhöjden.

Sovrummet med plats för säng om 140 cm ligger tyst och lugnt mot innergården. Generös klädförvaring i garderober längs med vägg. Från sovrummet har det tidigare funnits bygglov för balkong vilket är möjligt att förnya för den som önskar.

En välkomnande hall som ger plats för både skor och ytterkläder. Hallen ansluter till ett fräscht helkaklat duschrum och separat WC.

Detta är kort och gott ett boende som uppfyller den kräsnes krav på modern standard, stil och komfort i välskött fastighet och förening med mycket god ekonomi, låg belåningsgrad om endast 1.675:-/kvm och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är månadsavgiften endast 987:-.

Läget i gränslandet mellan Östermalm, Vasastan och Norrmalm är verkligen centralt med kommunikationer och massor av trevliga restauranger i kvarteren. Bl a finns en trevlig delikatessbutik med ost och chark i fastigheten. Några minuter bort ligger rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. För bilburen är du på E 4:ans norra och södra avfarter på nolltid.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 987 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel 200-300:-. Hemförsäkring 100-150:-. Kabel-TV 150:-.

Andel i föreningen: 1,73000 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 16 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2018-04-22

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 8 registrerades 1995. Föreningen äger och förvaltar fastigheten med samma namn uppförd 1905 på adressen Birger Jarlsgatan 110 i Stockholm. Föreningen består av 24 st bostadsrättslägenheter (2.089 kvm) och 4 st lokaler (834 kvm). Den är skattemässigt äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningen är nästintill skuldfri med endast 3.500.000:- i långfristig skuld, vilket ger en belåningsgrad på 1.675:-/kvm bostadsyta och 1.197:-/kvm bostadsyta+lokalyta. Lokalerna ger mycket god intäkter (ca 1,1 mkr per år) vilket bidrar till låga månadsavgifter för medlemmarna (339:-/kvm/år). Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam och komplett utrustad tvättstuga finns i källaren. Här finns även ett välutrustat gym för medlemmarna. Innergård med sommarmöbler, grillmöjligheter och plats för cyklar.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
2003: Delstambyte inkl källare, renovering av entrén.
2009/2011: Renovering av fasad, fönster och trapphus.
2011/2012: Ny fjärrvärmeanläggning och radiatorer.
2016: Renovering av balkonger i gatuhuset.
2018/2019: Takterrasser i gårdshus ombyggda.
2019: Belysning och målning källare, tvättstugetaket renoverat.

Planerade renoveringar:
Målning av trapphus, avfuktningsanläggning till källaren och gårdsrenovering.

Förening: Brf Morkullan 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 4

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget/Telenor.

Sammanställning: Bygglov för balkong har tidigare funnits och det är möjligt att förnya.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.