Östermalm - Svea Torn

Löjtnantsgatan 3, 6 tr.

Härligt läge och modern bekvämlighet i attraktiva Svea Torn med två balkonger i väst, generösa ljusinsläpp och perfekt planlösning.

Adress

Löjtnantsgatan 3, 6 tr.

Rum

2

Slutpris

4 525 000 kr

Avgift

2 465 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 51,5 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Generösa ljusinsläpp, två västervända balkonger samt stora och öppna sällskapsytor. Välkomnande hall, utmärkt kök, snyggt badrum och ett rymligt sovrum. Mycket bra förvaring. Välskött förening med god ekonomi. Möjlighet finns till garageplats i huset!

– Välkomnande hall med bra rumssamband, plats för ytterkläder samt två rymliga garderober.

– Tilltalande och rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket samt utgång till den ena balkongen.

– Utmärkt, stilrent och öppet kök med bra arbetsytor, gott om skåp, all maskinell utrustning och naturlig plats för matbord.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg och utgång till ytterligare en balkong.

– Snyggt badrum med klinkergolv, dusch, golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har genomgående parkettgolv.

Pris: 3 990 000 kr

Månadsavgift: 2 465 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsel 350 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 1,07540 %

Byggår: 2007

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1061 (1604)

Hiss: Ja

Våning: 6

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Svea Artilleri l9 i Stockholms kommun. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus med totalt 70 bostadsrätter samt två lokaler. Den totala boytan är 4 975 kvm och lokalytan 90 kvm. Foreningen disponerar 33 garageplatser. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningen har investerat i en värmepump för att återvinna energin i frånluften från garage till uppvärmning av tilluften till bostäderna. Efter investering som är betald på ca 2,5 år antages en årlig besparing gällande energiutgifter på 200 000 tkr.

Föreningen har låtit installera elladdningsbilplatser för fyra bilar i garaget.
För mer info se årsredovisning, stadgar samt föreningens hemsida; brfsveatorn.se.

Förening: Sveatorn

TV: Fri tillgång till ett grundutbud, analogt, av TV-kanaler från SVT och TV 4 basutbud. Utöver det grundutbud som ingår har du möjlighet att välja programpaket från olika leverantörer av bredband, samt ett stort utbud av TV och on-demand-tjänster.

Internet: I det nya öppna bredbandsnätet väljer man själv de tjänster och leverantörer som passar just dina önskemål. För att få mer information om priser och utbud, gå in på Open universe hemsida: ww.openuniverse.se/

Sammanställning: Två västervända balkonger med gott om plats för bord och stolar.

Den viktigaste inspirationskällan till kvarteren var bostadsområdet La Butt Rouge utanför Paris som byggdes på 1920-talet. Tanken var att det nya områdets arkitektoniska utformning skulle ha anknytning till den funktionalism som genomsyrar övrig bebyggelse på Gärdet.

Svea Torn är en unik byggnad med sina 16 våningar och är ca 55 m högt. Byggnaden ritades av arkitekt Tomas Åsberg, ÅWL arkitekter. Hela området planlades och ritades av stadsplanearkitekten Aleksander Wolodarski. Byggnaden är uppförd på Kungliga Svea Artilleriregementets gamla kasernområde från 1877.

Lugnt och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (Hemköp på Jungfrugatan och Sabis på Fältöversten bl.a.), caféer, restauranger, butiker etc. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.