Östermalm - Nedre Gärdet

Ängskärsgatan 3, 1 ½ tr

Funkisdröm vid Tessinparken! Stilren design & toppskick, öppen spis & balkong med parkutsikt.

Adress

Ängskärsgatan 3, 1 ½ tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

3 071 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

Välkommen till denna funkispärla med eftertraktat läge vid Tessinparken, endast ett stenkast från Karlaplan. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till absolut toppskick med stilren design, sober färgsättning och många kloka förvaringslösningar. Samtidigt bevaras de ursprungliga funkisdetaljerna såsom fiskbensparkett, snövita snickerier, en fungerande öppen spis och stora fönsterpartier som ger en härlig känsla av ljus och rymd.

Planlösningen är suverän och ytterst väldisponerad. Här finns en hall med plats för avhängning och god förvaring. Toppfräscht badrum med dusch och tvättmaskin. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i stor klädkammare/skjutdörrsgarderob. Härliga sällskapsytor med rejält vardagsrum som ansluter till snyggt designat kök i stilrent vitt med komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet har en fungerande öppen spis, stora fönsterpartier och utgång till rymlig balkong med trätrall. Balkongen, som har vy över parklik innergård och mot Tessinparken, ger verkligen lägenheten det där lilla extra, ett ”uterum” som förenar ute med inne.

Välskött bostadsrättsförening med låg belåning och stambytt fastighet från 1935. Fastigheten har två ingångar, en från gatan och en från gården. Ingången från gården har en ramp som gör det enkelt för dem med barnvagn, rullstol, rullator eller dylikt.

– Entréhall och innerhall med plats att hänga ytterkläder och generös förvaring i garderober, varav en stor skjutdörrsgarderob. Svart klinkergolv.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna, tvättmaskin, WC, handfat på kommod, badrumsskåp och handdukstork.

– Stort vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel, bokhyllor, matsalsbord etc. Fungerande öppen spis, stora fönsterpartier och utgång till balkong. Vardagsrummet ansluter till kök med tillhörande matplats vid burspråksfönster med parkutsikt. Parkettgolv.

– Kök i stilren och snygg design med förvaring i skåp och draglådor i högblankt vitt. Komplett maskinell utrustning från bl a Bosch. Här finns kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, microvågsugn och integrerad diskmaskin. Arbetsbänk med kaklad vägg ovan. Svart klinkergolv.

– Bra disponerat sovrum med plats för dubbelsäng. God förvaring i stor klädkammare/skjutdörrsgarderob. Parkettgolv.

Pris: 3 490 000 kr

Månadsavgift: 3 071 kr

Andel i föreningen: 2,99360 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. På vinden finns en föreningslokal med tillhörande takterrass. Lokalen och terrassen kan bokas av medlemmarna.

Renoveringar: Renovering av balkonger 1980. Omputsning av fasader, renovering av takfot, fönster och rökkanaler, byte av V/A-stammar och elstigare 2002-2003. Nymålning av trapphus och renovering av hiss 2004. Renovering piskbalkong och bygge av ramp 2005-2006. Byte av elledningar 2006-2007. Omläggning av tak och installation av säkerhetsdörrar 2008. Dränering, isolering av fasad, sanering av fuktskador 2008-2009. Energideklaration, OVK och flytt av/ny tvättstuga 2010. Renovering av gemensamhetslokal och översyn av plåt och skorstenar på tak 2012. Föreningen diskuterar underhåll av fönster och åtgärd av avloppsledning i källaren.

Lägenhetsnummer: 3005 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 7.

Energiförbrukning: 158 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna.

Allmänt om föreningen: Brf Internationalen 4 förvärvade fastigheten 2001 och består av 32 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningens ekonomi är god och i dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Långfristiga skulder är per 2012-12-31 ca 5,9 mkr.

Förening: Brf Ängskäret 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor balkong mot grönskande, parklik innergård med utsikt mot Tessinparken.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens samt Gärdets härliga rekreationsområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.